Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, považujete domácí trampolínu za nebezpečnou? Mělo na ní vaše dítě úraz? Máme 3,05m z megatrampolin.cz, je suprová, jen mě docela vyděsilo třeba to, že prý na ní může dojít ke zlomení vazu. Malá má 19m a miluje trampolíny, akorát si zatím 2× dala do nosu, úraz zatím nebyl.
Díky za názory
.
Ahoj, moje mamka dělá na sále a skoro každý den, mají operaci dítěte, které se zranilo právě na trampolíně, takže za mě říkám trampolínu nikdy!!!
@jajul já zrovna nedavno četla článek o tom, co se může na trampolíně stát i nějaký příběhy rodin s dětma, co se stalo těm dětem a do tý doby jsem si myslela že je to taková nevinná hra, hopsání a už si to nemyslim.. ![]()
Máme domácí cca 120cm průměr, se sítí. Holky skáčou spolu, nikdy se nic nestalo a že padají každou chvíli
Jestli to spíš není v dnešní době oblíbená dramatizace všeho, co není měkký, poživatelný nebo příliš velký/malý ![]()
@jajul my máme na zahradě 4m a děti teda skáčou odděleně, ale spíš z důvodu toho že mají velký váhový rozdíl skoro 25 kg a kdyby ten větší šlápnul na tu menší tak by jí protlačil pod trampolínu. Jinak kamarádky holka si minulý týden na trampolíně udělala něco s kotníkem a má nohu v sádře.
No dramatizace to není určitě, když slyším, jak si děti na trampolínách ubližují a bohužel, ne vždy to končí dobře.
Opravdu nebezpecny jsou velky trampoliny, kde je najednou vic deti, tam dochazi k urazum dost casto.
Jinak samozrejme, potencialne nebezpecny je vsechno, i chuze
U malych deti je to blby, protoze nejsou moc zpevneny, z toho nemam moc dobry pocit ![]()
A jak je to s natřásáním? Já trampolínu nechci, protože by dcera na ní byla furt, je skákací typ:-) Ale bojím se o krční páteř, svalstvo atp. Ještě je maličká a není schopná se naučit nějaký držení těla. Známého dcera prý z toho měla únik moči, jak blbě držela spodek a to už je starší.
Taky bych řekla že to neni dramatizace, stačí si zadat třeba do gůglu úrazy na trampolíně, všude vyjede že těch úrazů je teď čim dál víc a i jaký.. Dítě může padat stokrát a nic, a spadne nějak blbě po 101 a bude úraz..
@Gábííí když to je těžký, oni si děti ubližují i na klouzačce, na kole, na bruslích, na lyžích apod. moje nejstarší dítko si dokonce ulížilo tím že v běhu narazilo do zdi, ta zeď byla opolstrovaná a stejně skončil s otřesem mozku, zlomenými zuby a zlomenou rukou a nebylo to žádné miminko, bylo mu osm, podle mě se nedají ohlídat všechna rizika
No je fakt, že můj osobní názor…takové ty velké trampolíny, kde děti skáčou jak zběsilé a padají jedno přes druhé, tak si fakt dokážu představit, že zlomená ruka nebude úplně výjmečný úraz… ![]()
@anickadomnik to je jasné, že úraz se může stát i jinde a jinak, ale proč chodit naproti úrazům, kupováním, podle mě, zbytečností, jako je právě trampolína ![]()
@Gábííí Co se může stát? Že je to na operaci? Ptám se, ať vím, čemu se vyvarovat
.
Známé synovec skáče závodně a už skončil se šroubama v noze. To je ale trošku vyšší level, ovšem skáče dál.-)
Má tchýně zas odněkud přišla s tím, že na trampolíně si mohou děti způsobit zauzlení střev, slyšely jste to někdy? Mně to přijde divné, přeci střeva se neválí v břiše jen tak, ale nemám žádné důkazy pro ani proti, jen „prodávám, jak jsem koupila“. My máme doma malou trampolínu, u tchýně je velká zahradní, syn si naštěstí zatím žádný úraz nezpůsobil (a to se normálně přerazí na holé rovině
).