Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@tejuho opravdu nepovím, jak se to stalo, nebyla jsem u toho, ale dokážu si to představit. Stačí nedopadnout na nohy, ale nešikovně na hlavu, krk a je malér.
Já nevím, že se tady nad tím většina tak podivuje. Mě stačí, když vidím syna blbnout na gauči. Když k tomu přičtu ještě znásobenou energii na trampolíně, tak opravdu stačí jen blbě spadnout. Ke zlomení ruky apod. podle mě musí být na trampolíně minimálně dvě děti, protože tam by mi asi chybělo to, co by tu ruku zlomilo. Samotné dítě by si jí spíš vykloubilo. (uvažuju teď tedy o těch se sítěmi, když dítě vypadne mimo trampolínu, tak je to jasné). Celkově mi přijde tedy pravděpodobnější, že se dítě zraní když je tam ještě další, ale ani samotné dítě na trampolíně není zárukou, že z ní vyleze zase po svých.
Ale když si vezmu, že si můj kluk včera málem zlámal žebra i na koloodrážedle, tak bych mu nemohla pořídit už vůbec nic ![]()
Mame trampolinu zatim jen kratce. Kupovali jsme 3,05m. Mala tam skace sama, problem by byl pokud by se na ni mela triskat s ostatnima detma…jsou vuci sobe dost bezohledni jak si neuvedomuji rizika. Pokud by nejaky divoch skakal na trampoline salta tak uz je riziko zlomeni vazu. Pokud si obcas zahopsa, neprehani to tak si myslim, je to super na vyblbnuti. Nic se nesmi prehanet…pokud mozno tak ji kontroluju a nenechavam. dlouuuho intenzivne skakat. To by asi z vycerpani ztratila rovnovanu a mohl by byt prusvih. O zastaveni rustu ze skakani jsem neslysela…neco na tom uz logiky veci bude, jenze to by to dotycne dite muselo skakat cele dny. Proste vseho s mirou.
@Kakika třeba na zlomení ruky, př. zápěstní kůstky, stačí na ruku spadnout, dosednout váhou těla, ale to se samozřejmě může stát i při pouhém zakopnutí na chodníku, tady se bavíme spíše o horších úrazech.
@Gábííí No to jo, ale to je stejny jak u cehokoliv jinyho
To bys nemohla doporucit nic. Protoze na napr. lyzich, bobach, sanich, bruslich, kole, odrazedle, houpackach… se muze stat to samy.
@Gábííí tim nejdu proti Tobe, jen si myslim, ze takovy vyselektovani je o nicem.Jen je lepsi proste upozornit na rizika nez rict, ze trampoliny jsou des bes.Ono co z tech detskych zabav je bezpecny, ze ![]()
@Gábííí jasný, váha těla stačí…ale zase když si spadnu na ruku na zemi, tak to mám jistější, než na trampolíně, která pruží a tak většinu tlaku pohltí a utlumí.
Ale já se s tebou určitě hádat nebudu. Už jen z povahy „hračky“ je prostě jasné, že to vybízí k blbostem a zvláště děti nedokáží odhadnout míru bezpečnosti nebo nebezpečnosti chování. Zde bych ale řekla, že čím starší dítě, tím se riziko úrazu zvyšuje (při předpokladu, že skáče samo), protože dělá větší blbiny. Dvouleťák si obvykle poskakuje na místě, osmiletý bude zkoušete salta a přemety.
@Kakika tak z vlastní zkusenosti vim, ze ke zlomeni ruky staci opravdu jen vaha dětského tela… dcera si ji takhle zlomila nad loktem v poteli, když dělala blbosti… ale trampolínu mame, perfektne se tam vyskáče i s mladsi… co se tyka rizika, tak tam samo je, ale to je i u jizdy na kole nebo při jakemkoliv sportu…
@radulicek To já přeci nevyvracím
Pak že jsou děti gumové, omyvatelné a nerozbitné
Kamarádčina holka si zlomila podobně klíční kost…taky jen při kravinách na posteli.
@tejuho samozřejmě, je toho víc, ale tak proč tomu chodit zbytečně naproti.Byl tu položený dotaz, tak pouze odpovídám. Prostě se jen domnívám, že trampolína je zbytečnost, co může znepříjemnit život.
@Kakika ano, to je pravda, také jsem věk dětí, u kterých se to stává více, nezmiňovala, určitě je více úrazů u dětí starších, ale jak už jsem psala, proč tomu chodit naproti tím, že budu trampolínu kupovat.
@Kakika ano,ale to už je tady úděl, když tady na emiminu s něčím nesouhlasíš nebo se pokoušíš, v dobrém úmyslu, něco vyvrátit. ![]()
@Gábííí to si myslela vážně že denně se operuje dítě s urazem na trampolíně? Nebo to bylo nadnesené? To se mi totiž moc nezdá. nemyslim si že v každé domácnoti by byla trampolína i kdyby teda dělala to co píšeš, tak v tolika domácnostech zas trampoína není ![]()
Máme druhym rokem. Skláčou tam všichni s okolí dohromady. Klidně i dětí a kromě zimy téměř denně. Jedinej uraz co se tam stal byl když šlápla sousedovic holčička na včelu ![]()
Né nebojim se a přez den tam narvu i ročáka a má to místo ohrádky, ten teda samozřejmě neskáče ![]()
já už tam umim pěklný triky
![]()