Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, chtela jsem Vás jen poprosim o radu. Mamka mi práve volala z nemocnice, ze si utrhla achylovku a budou ji to operovat.Je v Praze a ja v Tabore a nemuzu se za ni okamzite dostat, mam doma temer 3mesicniho kojeneho kloucka a cerstvej ridicak v kapse..tak se necitim na rizeni…to jen pro objasneni. Muzete me prosim nekdo uklidnit, ze to neni az tak vazne a jen mi rici nejake podrobnejsi info jak treba probiha operace a jaka je rekonvalescence??Dekuju moc za kazdou odpoved.
Neboj, operace není tak náročná, prostě jí tu achilovku sešijí. Ale rekonvalescence je bohužel dlouhá. Hned po operaci dostane sádru na celou nohu - až na stehno. A co vím, tak ta sádra se nechává i 3 měsíce (nejsem si teda stopro jistá, jestli jsou to přesně 3, taky každé pracoviště může mít jiné postupy).
@delinka4 Nějak vážné to není, jenom rekonvalescence bývá dost dlouhá. Několik týdnů bude mít sádru a pak zřejmě rehabilitace, takže celková léčba v řádu měsíců
Dekuju moc, ze jsi napsala…je mi mamky lito, brecela do telefonu bolesti..tak je clovek hned vydesenej a nestastnej, ze za ni hnedka nemuze…Tak jsem jen chtela zjistit neco co by me uklidnilo…ta sadra…to je teda narez…takle dlouho…no tak uvidime..jeste jednou dekuju ![]()
A nevite jak douho ten zakrok..presnejita operace zhruba trva??
@delinka4 záleží i na tom, jak jí to budou dělat-buď klasicky(jizva) nebo laparoskopicky(jen jednostehovky), co já vím, tak si může zažádat o ortézu, je to i lepší z hlediska hygieny, dá se sundávat a ta noha omýt, něco se doplácí, ale noha se v ní i dobře polohuje - budou měnit postupně „ohnutí“ v nártu. Mamince doporučuju nějaký enzymy-phlogenzym, apocurenzym něco takovýho-zlepšuje to hojení, snižuje otoky a pak bude záležet na tom, jak se jí to zahojí
délku operace netuším
ale maminka to určitě zvládne ![]()
Jezisi tak hrozne dekuju za takovy podrobny info…a to teda znamena, zenemusi mit sadru, ale jen ortezu? pochopila jsem to dobre??o tech enzymech ji urcite hned reknu..je to hrozny stalo se ji to v 10 a jeste ted tam ceka na operaci…tak ji to chudinku strasne boli. A ta orteza se dava hned???
@delinka4 jj,místo sádry, ta noha se do ní hned napolohuje, určitě už má maminka za sebou operaci, držím jí palec, ať to bolí co nejméně a dobře se to hojí ![]()
Zdravím chtěla jsem se zeptat jak je na tom maminka po operaci achilovky mě to ted čeká a zajímalo by mě vše kolem toho jak dlouho ji operovali a taky jak dlouho měla sádru a jak dlouho s tím marodí děkuji moc
Zdravím chtěla jsem se zeptat jak je na tom maminka po operaci achilovky mě to ted čeká a zajímalo by mě vše kolem toho jak dlouho ji operovali a taky jak dlouho měla sádru a jak dlouho s tím marodí děkuji moc
Omlouvam se moc za opozdenou odpoved…poslednidobou je toho nejakmoc..Nicmene moje mama neni zrovna dobrej priklad…mela kolem toho velke komplikace…znekrotizovala ji kuze a ve finale i kus te „opravene“ slachy…takze jeste ted lezi v nemocnici…a ve finale ji zachranovali nohu…kterou uz nebude ohybat v kotniku..jestli se treba za rok za dva neodhodla jit na plastiku slachy..Jinak poprve byla v nmocnici zhruba tyden..pak ji pustili…a postupne bynalsedovala rehabilitacea vse by bylo ok…Preju hodne sil jetopry hoooodne bolestive…tak drzim palce…at je vse ok
Chtěl bych se zeptat když si utrhnu achilovku a půjdu na operaci tak budu muset být po operaci v nemocni nebo normálně být doma a v klidu? prosím odpovězte rychle