Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Našemu jsou teď 2 a 8 měsíců, právě prochází obdobím vzdoru a nějaké hooodně zvýšené aktivity, když se zrovna nevzteká, tak pořád lítá, skáče, dělá skopičiny a je otlučený, jako kdyby ho někdo mlátil. Hlavně nohy. Ty má samou modřinu.
S tím začernalým zubem nám tu zubař říkal úplně stejně - že se tam srazí krev, která začala téct při té „havárce“. Pokud není poškozený kořen, tak zase může zoubek zbělat, pokud to zasáhlo i zub, tak odumře. Jinak si myslím, že kdyby musel jít zoubek ven, tak by tam měli přilepit nějakou náhradu, aby se zoubky nerozjely kvůli stálým zubům. Ale to je jenom můj názor a doufám, že ho nikdy nebudem ověřovat ve skutečnosti… ![]()
Ahoj holky, mam dotaz pre hodinkou spadl syn (2 roky) na hranu postele pusu mel zavrenou a prastil se jakoby pod nos ale krev mu tekla z nosanku i z pusy, zuby mu drzi tam kde maji ale kdyz se mrknu na dasen, tak ji ma asi u 4 zoubku uplne fialovou, bojim se aby mu ty zuby nevypadali nebouchnul se prino do nich ale do te dasne. Je to blbe popsane ale snad to nekdo pochopi a dokaze mi odpovedet. nebouchnul se do zoubku ale do dasne a bojim se aby se mu nejak neuvolnili
![]()
@Lencaaaa syn se před rokem bouchl do pusy (zakopl na rovné zemi…). Dva zuby se posunuly, měl fialovou dáseň… Týden jsem měla syna doma, hlídala jsem každý jeho krok, aby se mu něco nestalo (tedy nespadl na pusinku), dávala jsem mu jen kašovinou stravu a pil brčkem, aby se zuby neopřel o okraj hrnečku. Oba zuby se uchytili a vše dobře dopadlo!
@Eveelin to on normalne kouse jen tam ma fialovou podlitinu ale vypada to hrozive
![]()
@Lencaaaa zajděte pro jistotu k zubaři
Uvidíš, co ti tam řeknou…
Příspěvek upraven 30.03.16 v 20:44
Být tebou, zajdu k zubaři. Nám se cca před třemi týdny stalo něco podobného a skončili jsme na ústní chirurgii, kde mu sešívali dásna či co. A taky to ze začátku nevypadalo moc tragicky…
Holky, za jak dlouho po úraze by mléčný zoubek odumřel a změnil barvu?
@Anonymní píše:
Barvu vůbec změnit nemusí. Spíš než odumre, tak vypadne. Je třeba jít hned k dětskému zubaři, udělat rentgen, jestli není poškozená kost. Zub se dá někdy zachránit. Až se začne sám vyklat, je už pozdě.
Dceři začal měnit barvu asi po tydnu až 10 dnech. Zašednul. Zubařka naštěstí hned netrvala na trhání a asi do měsíce zase zesvětlal a byl ok.
Jsou to už 2 roky a zub je zdravý. Takže naděje umírá poslední.
@Anonymní píše:
okamžitě po úraze se synovi obě jedničky začaly kývat, první šla ven do pár dnů, druhá vypadala, že se zmátořila, ale do měsíce šla ven taky. Barvu nezměnila ani jedna ![]()
Dcera měla úraz s pádem na zuby loni v květnu. Letos v květnu jí začal zoubek hrozně bolet a zjistilo se, že je mrtvý a je v něm zánět. Do té doby nebylo nic poznat, barvu nezměnil.
Synovi zesedly zuby, pak cca do měsíce normální barva a do roka váčky a musely ven.
Holky, syn (rok) vcera spadnul na pusu a asi si narazil zuby. Hned jsme jeli na pohotovost tak to měl jen natekle rty a dasen trochu od krve a zuby se prý nehybaly. Dnes rano jsme jeli k zubaři kde mi řekl ze za 10 dni na kontrolu. Na dásni má hematom a mám sledovat zda zuby budou měnit barvu ale ze se to muže vzpamatovat. Mám hrozny strach ze přijde o zuby. Je to ještě malé mimčo. Jaká je pravděpodobnost, že to bude v pořádku.
@Nonameeee1 píše:
Holky, syn (rok) vcera spadnul na pusu a asi si narazil zuby. Hned jsme jeli na pohotovost tak to měl jen natekle rty a dasen trochu od krve a zuby se prý nehybaly. Dnes rano jsme jeli k zubaři kde mi řekl ze za 10 dni na kontrolu. Na dásni má hematom a mám sledovat zda zuby budou měnit barvu ale ze se to muže vzpamatovat. Mám hrozny strach ze přijde o zuby. Je to ještě malé mimčo. Jaká je pravděpodobnost, že to bude v pořádku.
Syn před pár měsíci spadl ve školce na zuby, celé rty a dásně modré, mezi zuby mu tekla krev, no já hororové vize, taky jsme jeli na pohotovost. To samé, zuby se nehýbaly, máme sledovat barvu zubů nebo jestli se neobjeví váček. Váček se neobjevil, ale přední zuby zešedly. Nehýbou se, nebolí ho. Takže až na preventivce v červnu to zubař zkoukne, ale stejně se s tím nic nedělá.
Je jsi zlaticko
ze jsi tak rychle odpovedela…mockrat dekuju, strasne bych si prala aby zoubek aspon zustal tak jak je a nemusel se trhat, cetla jsem dost nazoru totiz, ze nejlepsi je vytrhnout…to nevim jak by pak vypadal, kousal a mluvil. Kolik je Vasemu malemu? Mymu Joshikovi je jsou 2roky a 3 mesice. Bohuzel dela taky strasny skopiciny a pada taky porad na zuby
…tu jednu jednicku uz si zcasti ulomil, kdyz mu teprve zacala rust…
Budu rada kdyz se ozves a das vedet jak se to vyviji. Ahoj a moc dik.
Stejne je divny ze kdyz zcerna, potom treba zase zacne belet…jak je to mozny?. Cetla jsem nazor zubare a ten psal ze to je srazena krev…v tom odumrelym zoubku…
uvidime,jak to dopadne,vcera jsme chteli udelat rtg snimek, ale bohuzel se to absolutne nedalo…neposedel. Doufam ze Vam zoubek nebude delat neplechu, zustane tam kde je, aspon do tech 6let!!