Pád s nárazem do zubů :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8736
25.4.23 09:01

@Nonameeee1 velká, neboj. Syn spadl na zuby ve 3 letech, skoro vypadly, já jsem mu je zarazila zpět a kupodivu se chytly, ani u zubaře jsme nebyli. Byly to horní jednicky, obě odumřely, trochu ztmavly, ale vydržely až do přirozené výměny v 6 letech. Dcera si v roce a půl dva horní zuby vyrazila, to jsem skoro obrecela, ale ono je to vlastně skoro jedno. Ona s tím žádný problém nemá a casem narostou nový, akorát teď má díru, hůř se jí mluví, čeká ji pak logo, protože se kvůli té díře mezi zuby naučila některá pismena říkat špatně. To je dost na nic, ale jsou miliony horších problémů než vyrazenej zub..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
25.4.23 09:20

Dcera takhle spadla (měla asi rok a třičtvrtě), na chodníku zakopla, krev z pusy jí tekla proudem. Zuby zkoukla doktorka, měla jsem pocit, že přední dva se jí trochu rozestoupily, naštěstí se nehýbaly, ale dcera si ještě několik měsíců stěžovala, že jí zuby bolí. Pak se to uklidnilo a zuby má teď ve třech letech naprosto v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24659
25.4.23 09:28

Našemu klukovi se při pádu na pusu horní zuby zarazily zpět do dásně, že čouhal jen krajíček. Hledali jsme je jak blbci. Po nějaké době mu zas sjely dolů. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
25.4.23 09:38

@Meggiska a za jak dlouho se mu změnila barva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
25.4.23 10:02
@Nonameeee1 píše:
@Meggiska a za jak dlouho se mu změnila barva?

Ty jo, no, to bych kecala..stalo se mu to ke konci listopadu..a kdy mu začaly šednout..tak za měsíc? dva? fakt si to nepamatuju :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
25.4.23 10:10

@Meggiska dekuju za odpověď, ja jsem z toho vyrizena. Zrovna na zuby se potrpim ale fakt se to muže stát. Ja doufám ze to bude v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
25.4.23 10:13

Starší dcera se nám jednou „zakousla“ do stolu. Trocha krve, druhý den modřina a pak vše ok. Zuby barvu neměnily, nic divného. Po roce si začala stěžovat na bolest, ale okem nebylo nic vidrt. Na rtg se zjistilo, že zub náraz nejspíš nepřežil, odumřel a jak se nevyčistil tak se uvnitř udělal zánět. Tak musel ven.
Mladší dcera upadla na přední zuby, krve jak z vola, zuby se malinko kývaly, ale žádná modřina. Teď to vypadá, že je vše ok. Zrovna včera jsme byli u dr. a ta říkala, že už se ani nekývou, tak se asi chytly.
Takže to může asi dopadnou všelijak. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
25.4.23 10:59
@Nonameeee1 píše:
@Meggiska dekuju za odpověď, ja jsem z toho vyrizena. Zrovna na zuby se potrpim ale fakt se to muže stát. Ja doufám ze to bude v pořádku

My s manželem se taky snažíme o zuby fakt pečovat a když jsem syna viděla, tak se mi udělalo málem zle, fakt se mi chtělo brečet..no nakonec jsem brečela u druhého syna, protože mu teď v 5,5 letech na pohotovosti vytrhli stoličku, kde měl kaz (náš zubař měl dovolenou a syn furt brečel, že ho to hrozně bolí, vypadla mu plomba a očividně tam ten kaz furt byl). Takže jako super no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
25.10.25 22:28

Pád na hranu montesorri houpačky

Holky, prosím o radu/zkušenosti.

Naše malá, rok a půl, dnes kolem oběda lezla na otočenou Montessori houpačku, když se z ni udělá takový ten most. Jenže podjela jí ruka a dala si šílenou šlupu do te drevene hrany. Byla jsem přímo u ní a stalo se to tak rychle, že jsem prostě nestihla zareagovat. Vzala to čelem a horními zuby mezi dvojkou a špičákem o tu hranu. Hned ji teklo hodně krve z pusy a samozřejmě řev. Snažila jsem se zjistit odkud ji to teče, ale moc mě nechtěla nechat se podívat a zdálo se mi, ze je to spis z horního rtu, tak mě to trochu uklidnilo.

Nicméně teď večer, když jsem jí čistila zuby, tak jsem se konečně mohla do té pusy kouknout a ret vypadá ok, ale tu dáseň mezi dvojkou a špičákem má viditelně podlitou, má tam modřinu, tak si teď myslím, ze ji ta krev tekla kolem těch zubů :/

Vůbec nevím, co teď s ní, protože jako na potvoru na ní něco poslední dny lezlo, ráno už mela fest rýmu a od odpoledne má i teplotu. proto nám taky poslední tři dny málo jí. Navíc si celý tento tyden nezvykle hodně cucala ručičky, nezjistili jsme ještě proč… Takže vůbec nevím, jak teď zjistím, zda se v té puse něco děje, když má takto nestandardní stav. Navíc by nás asi ani nikde teď zubar nevzal, když je nemocná, nebo ano? Snažily byste se jet někam jeste na pohotovost, nebo až v týdnu k zubaři, nebo byste to jen sledovaly a čekaly? Nechci to zanedbat, ale ani ji nechci zbytečně trápit návštěvou zubaře, když je nemocná :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
25.10.25 22:41

Podívej se, jestli jsou zuby rovně. Kdyby byly šikmo, tak určitě na pohotovost, je potřeba je srovnat, ale nevím, jestli by už nebylo pozdě. Pokud rovně jsou, tak během týdne by chtělo zkontrolovat, jestli nejsou zlomené v kořeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
25.10.25 22:51

@Janli zdalo se mi právě, že jsou rovně a ani jsem si nevšimla, že by se viklaly… ale nejsem si uplne jista, protože ten spicak ji teprve roste a uplne v oku jak byl pred tim padem ho nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.25 22:52

Dceři se to stalo taky a postupně se jí přelomila jednička, i dvojka…u jedničky se udělal asi za rok a půl zánět, musela se vytrhnout…teď už ji vypadly i tři okolní zuby, ty tři rostou nové a ten vytržený zatím neroste…mladší dceři už jsem tu houpačku ani nechtěla dát, že starší je výborná závodní sportovkyně, nepoznamenalo ji to a ve školce byly tři holky s vytrženou jedničkou a jednu kámošku ještě měla mimo školku…

• Citovat
  • Upravit
5017
25.10.25 23:01

Těžko říct. Jestli nejsou viditelně ohnuté tak by to mělo být v pořádku. Jinak by bylo nutné zajet k zubaři, aby zub narovnal. Když si ale moje dítě ohnulo pádem zub, tak mělo i den poté podél dásně, kde začíná zub, krvavou dáseň. Zkus jestli se zuby nekývou, ale i ty se často zase uchytí v dásni. Jen mohou zešednout.
Jestli je nemá ohnuté, tak bych tu dáseň a zuby jen sledovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
25.10.25 23:41

@Yasmina21 nezdaly se mi ohnute. a vylozene krvavou tu dasen uz vecer nemela, spis proste pořádnou modrinu/podlitinu… ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
26.10.25 00:14

Náš si loni narazil horní zuby o saně, měl fialovou horní dáseň snad víc než týden. Krev mu taky chvíli tekla, zuby přežily všechny, žádný se neviklal ani nebyl křivě po nárazu, tak jsme nikde nebyly. A teď po roce stále OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák