Pád s nárazem do zubů :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5016
26.10.25 00:44
@Noku píše: Více

Tak to si myslím, že bude v pořádku. Ohnutý zub nebo jinak poškozený byste nejspíš poznali. My si s úrazy zubů a dásní taky s dětmi užili… Tomu se prostě nedá zabránit. Jednou si naše 5 leté dítě stouplo na sedačku, obešlo sourozence a upadlo na stůl a dva zuby byly venku. Všude krev… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
26.10.25 13:04
@Pudloslava píše: Více

Vím, že reaguju na starý příspěvek. Já jsem si v 10 letech pádem z kola vyrazila horní jedničku a druhé kus ulomila. Tu vyraženou jsem našla na silnici, ocucala od prachu a narvala si ji zpátky. Byla taky částečně ulomená, ale asi tak pětina. Druhý den jsem šla k zubaři, ten mi z té mrtvé vyndal nerv (jak říkal), opakovaně mi pročišťoval kanálky (bez analgosedace, bolest jak prase), zub zešednul. Po čase mi zubař dovnitř dal nějakou chemii, která ho zesvětlila na původní barvu, a uražené kusy zubů mi domodeloval z nějaké bílé hmoty. V cca 26 letech mi zubařka vyměnila ty bílé kousky, už měly horší barvu. Nejsem si jistá, jestli mi zub znovu bělila zevnitř, ale spíš ne. Teď je mi 41 let a zub stále drží. I když koukám, že odshora už zase tmavne. Ale předtím, v těch 10 letech, byl celý tmavě šedý.

Ale prý se to nesmí dělat s mléčným zubem. Ten se vracet do dásně nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák