Padají mi vlasy - nejsem po porodu

1589
2.3.16 06:35

Padají mi vlasy - nejsem po porodu

Ahoj, vím, že tu je hafo dotazů o padání vlasů, ale já nejsem těhotná ani po porodu. Nejmladší dcera bude mít tři a půl roku. HA neberu, nemám stresy, nic, prostě neuvědomuju si žádnou změnu, ale od podzimu mi hrozně začaly padat vlasy. A to tak, že si vlasy prohrábnu a mám v ruce aspoň deset vlasů. Jsou na zemi, přichycené na oblečení, na tašce, popadané všude prostě kam se podívám. Bojím se vlasy si mýt, česat, sahat si na ně. Mám už z toho normálně psychický problém. Jinak se necítím nemocná. Kadeřnice mi před několika měsíci řekla, že to je před zimou normální, že se vlasy mění, že zase před létem zhoustnou. Ale mně takhle nikdy nepadaly, jen po porodu, ale na podzimn mi teda nikdy v takovém množství nepadaly. Vůbec nevím, co by to mohlo znamenat a hlavně jak to zastavit, protože vlasů opravdu už za těch pár měsíců hodně ubylo a s takovou budu do roka plešatá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6650
2.3.16 06:40

J taky přes celou zimu „línám“ hůř než můj pes ale jakmile se ustálí teploty venku tak to přestane.
Pokud by se padání vlasů nezastavilo zašla bych za doktorem na vyšetření hormonálních hladin. Ty vlasy ovlivňují nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
2.3.16 08:02

Lidi linaj stejne jako zvirata, jen to v nasem pripade nejvic souvisi s vlasy, takze toho bych se nebala, jde o mnozstvi, muze to byt spatna strava, stres, genetika a jina problemy:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
2.3.16 11:12

Jak je na tom vlasová pokožka a tvoje stravovací nároky, co pitný režim? Nesvědí tě někdy hlava? Je pokožka elastická nebo napnutá? Je hodně suchá?

Musíš najít příčinu a ta je většinou na pokožce (pokud to není porodem nebo HA).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
2.3.16 11:34

Děkuji, změnila jsem teď šampon, tak třeba se mi to zlepší. Je fakt, že jsem někdy po létě začala používat jiný šampon než do té doby. Třeba to bylo z něho? I když manžel a děti nemají problém s padáním a používali jsme ten šampon všichni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
2.3.16 12:25

Kedysi som mala pekné dlhé vlasy, nikdy nie žiadny zázrak, ale fajn. Posledné 3 roky mi nevedeli podrásť ani o kúsok a v lete začali strašne padať, presne ako opisuješ mohla som robiť, čo som chcela-kondicionér, tabletky…nič. Zhodou okolností som otehotnela a pri odbere krvi zistili, že mám hypofunkciu štítnej žľazy, dr. povedala, že to často máva súvis s vlasmi, pokiaľ sa nič iné nezmenilo výrazne v tvojom živote. Odkedy beriem lieky ani vlas…fakt až je to neskutočné, ani pri česaní, ani pri umývaní. Som zvedavá, čo bude po pôrode, ale nedávam to zlepšenie veľmi do súvislosti s tehotenstvom, ako sa často vraví, lebo kým som tie lieky nemala tak do polky tehotenstva aj tak padali. Takže za mňa takto :) veľa šťastia, viem aký je to pocit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
2.3.16 13:58

@RutCole Děkujiu, zkusím si zajít na vyšetření štítné žlázy. Už jsem četla jinde na netu, že padání vlasů může právě způsobovat onemocnění štítné žlázy. :/ To bych tedy nerada, ale nezbývá, než se nechat vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
2.3.16 16:28

Skús, ono ja som o tom ani nevedela, ukázalo sa to až pri záťaži v tehotenstve, inak žiadne príznaky. Vraj sa to možno samo časom upraví a nebudem musieť brať nič, ale neberiem to nijak tragicky, ani ako chorobu. Navyše otehotnela som na jeden jediný prvý pokus :D :D takže ani v tomto tá štítna žľaza asi nie je až taký strašiak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí