Můj nádor - poraďte mi pochopit manželovo reakci

Anonymní
2.3.16 02:08

Můj nádor - poraďte mi pochopit manželovo reakci

Moc zdravím! Jsem docela zmatená, je to i situací v které se nacházím a potřebovala bych pomoci s pochopením manželovo reakce. Známe se spolu dlouhé roky, vztah máme moc fajn, překonali jsme už pár vážných těžkostí, svoji jsme 4 roky. Jde o to, že mi nedávno náhodou objevili docela velký nádor. Mám za sebou nějaká vyšetření, manžel se mnou všechny absolvoval, bral si kvůli tomu dovolené, vozil mě tam a byl mi velkou podporou. I když je tento typ nádorů zhoubný „jen“ asi v 10%, tak čekání na výsledky je dost stresující. Manža včera musel odjet na skok pracovně do Rakouska, pouze si tam něco odsedět, bral si sebou odpočinkovou knihu a stáhl díly oblíbeného seriálu, aby se nenudil :). Vrátí se dnes večer. Dnes ráno jsem měla obdržet výsledky některých mých vyšetření - docela klíčových, byla jsem z toho čekání pěkně nervní což on věděl. Včera jsme se loučili a mluvili o tom, říkal že na mě bude myslet a bude držet place atd. Vrátila jsem se od doktora a psala mu sms jak se má, on odepsal, že v pohodě. Čekala jsem, že se bude zajímat, že později zavolá, ale nic. Viděli jsme se až večer na skypu a když jsme se už skoro rozloučili, tak si tak jakože vzpomněl, že vlastně už mám mít ty výsledky a jen tak „mimochodným“ tónem se zeptal jak to dopadlo.
Vůbec ten jeho pochod nechápu, nevím jak si ho mám vyložit. Kdyby to bylo naopak, tak bych do večera nevydržela čekat a chtěla bych znát ty výsledky co nejdříve. Jsem z tý jeho reakce mírně v šoku a nemám zrovna kapacitu na to, si jí nějak zracionalizovat. Dnes to na mě fakt působilo, jako kdyby mu to bylo snad jedno a zeptal se jen pro formu, že se to tak má, než aby ho to skutečně zajímalo. Jsem možná teď víc přecitlivělá, ale je mi to hodně líto :(.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
143
2.3.16 02:26

Uvidíš, ale třeba tě tím nechtěl stresovato a pak si myslím, že to není rozhovor na Skype a telefon. Třeba by tě pak chtěl obejmout, kdyby to dopadlo špatně a on má taky nervy, cesta zpátky, byl by myšlenkama jinde a ty by ses o něj bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.16 02:39

@garden Nevím no, kdyby mě chtěl obejmout nebo tak něco, tak se neptá vůbec a vyčká až po návratu. A lepší mě podpořit po telefonu nebo po skypu než mě v tom nechat samotnou - tedy to je můj pohled, jeho se může blížit tvému, kdo ví…ale mě to moc logické nepříjde. Nervy určitě má také, to máš pravdu! Ale jinak jestli myslíš, strach při řízení auta, tak on tam je letecky, protože to bylo na rychlo a jinak by se to nestihlo.

• Citovat
  • Upravit
1375
2.3.16 05:18

Je mi to moc líto za tebe :hug:. Také bych z toho byla velice špatná a smutná a asi bych se z něho snažila nějak vypáčit nenápadně, jaký tam měl den, jestli měl moc práce, že neměl vůbec čas a tak.. Tvého manžela neznám, takže nevím, co ho k takovéto reakci vede, ale co vím, že můj by mi volal pořád, jestli už ty výsledky mám a i v opačném případě i já bych šílela a volala, jak to dopadlo, ale do hlavy nikomu nevidíš. Drž se a přeju hodně zdravíčka a co nejméně stresů :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
2.3.16 05:57

Nebo se prostě jen bál zeptat. Kdyby byl výsledek špatný, jak by se tam cítil, když není s tebou? Zní to sobecky, ale nemyslím, že je to k odsouzení. Každý se s danou věcí vypořádává po svém a pro oba je to těžké. Zkus mu to prominout. Nevěřím, že ho to nezajímá. Spíš se jen docela obyčejně bojí… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
2.3.16 06:31

Je jen člověk a občas potřebuje vypnout. Byla jsem v podobné situaci na druhé straně barikády, tchán měl alergickou reakci a po těžké anafylaxi ležel na ARO. Manžel měl tendenci o tom hned s každým mluvit a rozebírat to milionkrát denně. Je to jeho způsob jak se s tím vyrovnat. Taky jsem musela na chvíli odejít a sednout si s kámoškou a na chvíli zapomenout, taky mi muž vyčítal, že jsem měla vypnutý mobil i když v tu dobu šli na návštěvu do nemocnice. Ale já nutně musela abych nabrala sílu a mohla ho dál podporovat. Kdybych to neudělala určitě bych řekla něco co by mě nadosmrti mrzelo. Oni ti jichž se to neštěstí týká kolikrát zapomenou že i ostatní se tím trápí a potřebují odpočinek aby mohli dál pomáhat.
A ještě jedna technická, třeba u toho skypu nebyl úplně sám manžel taky mluví i o důležitých a citlivých tématech jinak když má v blízkosti kolegy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
2.3.16 06:52
@Anonymní píše:
Moc zdravím! Jsem docela zmatená, je to i situací v které se nacházím a potřebovala bych pomoci s pochopením manželovo reakce. Známe se spolu dlouhé roky, vztah máme moc fajn, překonali jsme už pár vážných těžkostí, svoji jsme 4 roky. Jde o to, že mi nedávno náhodou objevili docela velký nádor. Mám za sebou nějaká vyšetření, manžel se mnou všechny absolvoval, bral si kvůli tomu dovolené, vozil mě tam a byl mi velkou podporou. I když je tento typ nádorů zhoubný „jen“ asi v 10%, tak čekání na výsledky je dost stresující. Manža včera musel odjet na skok pracovně do Rakouska, pouze si tam něco odsedět, bral si sebou odpočinkovou knihu a stáhl díly oblíbeného seriálu, aby se nenudil :). Vrátí se dnes večer. Dnes ráno jsem měla obdržet výsledky některých mých vyšetření - docela klíčových, byla jsem z toho čekání pěkně nervní což on věděl. Včera jsme se loučili a mluvili o tom, říkal že na mě bude myslet a bude držet place atd. Vrátila jsem se od doktora a psala mu sms jak se má, on odepsal, že v pohodě. Čekala jsem, že se bude zajímat, že později zavolá, ale nic. Viděli jsme se až večer na skypu a když jsme se už skoro rozloučili, tak si tak jakože vzpomněl, že vlastně už mám mít ty výsledky a jen tak „mimochodným“ tónem se zeptal jak to dopadlo.
Vůbec ten jeho pochod nechápu, nevím jak si ho mám vyložit. Kdyby to bylo naopak, tak bych do večera nevydržela čekat a chtěla bych znát ty výsledky co nejdříve. Jsem z tý jeho reakce mírně v šoku a nemám zrovna kapacitu na to, si jí nějak zracionalizovat. Dnes to na mě fakt působilo, jako kdyby mu to bylo snad jedno a zeptal se jen pro formu, že se to tak má, než aby ho to skutečně zajímalo. Jsem možná teď víc přecitlivělá, ale je mi to hodně líto :(.

Neresila bych to a rozhodne nevycitala spise obrátila v žert něco jako ty se ani nezeptas? Chlapi fungujou jinak a každý se stou situaci vyrovnává po svym. Prostě to udělal na druhou stranu udělal spousta dobrých věci (taky jsi na ty vyšetření mohla chodit sama).Dělá maximum a snaží se, když mu budeš tohle vycitat jen se budete hádat a bude vice odtazity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
2.3.16 07:02

Milá anonymní, prvne preji brzké uzdravení a silu zabojovat…
Reakce tvého druha me nepřijde jako nezájem, spis myslím ze nechtěl slyset spatne zpravy, zvláště když není u tebe. Sama pises ze ti obětuje cas, pomáhá ti a podporuje. Někdy mají nemocni lide tendenci od sebe své blízké odhanet, nechtějí pridelavat starosti a vidět své blízké smutne, tak jen pozor aby jsi ho nedostala do nepříjemné pozice, i jemu v tento zlý cas musí být dobre
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.16 07:06

Třeba to chtěl řešit až doma v klidu.
Chlapi jsou v tomhle jiní. Kolikrát se bojí víc než ženská.
Kamarádka měla rakovinu v obou prsech, musela podstoupit odstranění obou. A manžel vypadal jak je pořád v pohodě a najednou se složil a o děti po dobu pobytu v nemocnici jsem se starala já. On nebyl schopen ničeho skoro za ní ani nechodil. Doma se to pak celkem srovnalo, ale oba jsou na antidepresivech. Člověk nikdy neví jak se zachová. Pro mně to bylo skoro nepochopitelné.
Prosím nechat anonym citlivé informace
Anonym2

• Citovat
  • Upravit
13955
2.3.16 07:08

A me zase prijde, ze chtel abys mu to rekla ty sama a on to z tebe nemusel tahat. Coz ty si zrejme ocekavala. Zeptej se ho az se vrati domu :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.16 07:13

Vysvetlit to neumim, ale vim ze presne takhle by se zachoval ten muj!!! Taky se vzdycky u velkych temat snazi chovat desne „nenucene“ - neexistuje, ze by zavolal v den kdy se ma neco duleziteho stat, vzdycky treba az ten dalsi a pta se az ke konci hovoru, pokud vubec. pritom jsem si jista, ze nezapomnel a ze mu na tom zalezi. mozna je to nejaky druh obranne reakce proti stresu, nevim. ale jsem si 100% jista, ze by u nas takova situace probehla obdobne.

trvalo mi roky, nez me to prestalo stresovat. a je pravda, ze kdyz jednou slo o zavazny zdravotni problem, mela jsem chut ho za to zabit.

drzim palce at je uz vsechno v poradku a na manzela se nezlob, nekteri to tak proste maji a neznamena to, ze jim na nas nezalezi :hug:

• Citovat
  • Upravit
16694
2.3.16 07:20

Popravdě, očekávala bych od partnera, který má dostat výsledky důležitého vyšetření, že hned jak je bude vědět, tak mě informuje. Možná že manžel také čekal, že mu to řekneš sama, ne že si bude muset dát někam poznámku typu „nezapomenout se zeptat na výsledky“. Pro Tebe je to samozřejmě důležité :hug:, ale chlap se to možná snažil vytěsnit, aby na to pořád nemusel myslet až nakonec zapomněl úplně. Nečetla jsem reakce, tak doufám, že to vyšetření dopadlo dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.16 07:21

A jeste o mne: normalne jsem docela emocionalni, snadno se dojmu, rozcilim a vlastne i rozbrecim. ale jakmile je nejaky prusvih, zapne se ve mne robot a ja naprosto automatizovane a pragmaticky delam ty cinnosti co jsou potreba - a dokazu v tom jet mesice nez to pomine. a bud ta emoce prijde s pomerne znacnym zpozdenim, nebo vubec. v zasade jsem rada ze tenhle automat mam - ve vypjatych situacich jsem casto jedna z mala nebo jedina, co dokaze fungovat. ale prinasi to potize typu napadani pribuznych na pohrbu ze nebrecis, reakce typu ze mi na nikom nezalezi kdyz mi vazne onemocnela segra apod.

tak treba ma manzel neco podobnyho. ja to totalne neovladam, kdyz man tenhle stav tak je to jak kdybych zila „za sklem“ - vsechno se mi ztlumi a zpomali.
anon. L

• Citovat
  • Upravit
4009
2.3.16 07:43

Pokud bys o tom sama nezacla, usoudila bych, ze to pres skype nechces resit. Chovas se tak neurcite ani vesele ani smutne, nejde poznat jak vysledky dopadly, spis to pusobi, ze spatne, kdyz o tom nemluvis. Preji hodne zdravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68047
2.3.16 07:48

Ve spouste situacich plati, ze muzi jsou z Marsu a jejich jednani je pro zensky nepochopitelne a tohle je asi jedna z nich. Taky obcas kroutim hlavou, ale oni proste mysli jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí