Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky, mně také začaly padat vlasy zhruba 3 měsíce po porodu. Mám je ale světlé a hodně krátké, tak to aspoň nebylo všude vidět
. Nebrala jsem žádné vitamíny (ale je fakt, že jím hodně ovoce a zeleniny) a během půl roku to přešlo samo. Jaký na to má vliv kojení, těžko říci. Synkovi je 15 měsíců, kojím dosud a už mi díky Bohu nic nevypadává
.
ahoj holky,ten třetí měsíc je fakt začarovaný.Též mi začaly padat vlasy,když jsem si je prohrábla,měla jsem jich plnou hrst a myla jsem si je se strachem, až když to bylo opravdu nutné. Ten pohled na vanu plnou vlasů stál opravdu za to
Kožní dr.řekla,že vitamíny užívané orálně nepomohou,jedině Panthenol v injekcích.Napsala mi recept,bohužel je pojišťovna nehradí.Jedno balení stojí asi 150 Kč,k tomu jehly a stříkačky.No připadala jsem si jak narkoman
.V balení je 10 ampulek,nechala jsem si je píchat 2 x týdně a opravdu pomohly - asi v polovině kůry začaly padat mín a po ukončení přestaly skoro úplně.Ted jsem po porodu 13 měsíců a je to v pohodě.Jo a kojit se při tom může.Bylo mi řečeno,že je to jenom vitamín.
No snad jsem aspon trochu poradila. Ahoj Hanka
Ahoj holky,
taky teď řeším tenhle problémek a zajímalo by mě jestli jste po těch
panthenolových injekcích nepřibraly? ![]()
Iriss + 2svišti
ahoj Iriss,můžu tě uklidnit,nepřibrala jsem.Ani kamarádka,která si je nechala píchat taky.Měj se hezky,Hanka
Ahoj Holky,
jsem teprve 7 tydnu po porodu a nejak padani vlasu automaticky ocekavam, ale podle vas zjistuju, ze mam jeste cas. Aspon nebudu potom prekvapena. Stala se mi ale jedna vec. Po porodu mi uplne pretaly rust chlupy na mistech, kde jsem se holila. Nebo rostou velmi pomalu. Treba nohy mi staci holit ziletkou kazde 3 tydny a v podpazi za 3 tydny vyrodtou asi o 2 mm. Ne ze by mi to vadilo, ale vsude se pise pouze o padani vlasu a jinak nic. Mate s tim take nekdo zkusenosti?
Ahoj, zrovna včera jsem byla u kadeřnice a ona se smála, že mi roste maminkovská ofinka, prý to mají skoro všechny mamči. Vlasy mi padaly docela dost, hlavně v době, když jsem přestala kojit a pak jsem na:,–(ila HA a bylo po problému, takže bych řekla, že to je hormonální a nějaké vitamíny asi moc nepomůžou
asi se vše musí srovnat samo, tak neboj ![]()
Monika
Ahoj, jsem na tom skoro stejně. V květnu jsem přestala kojit a vlasy začaly padat až na přelomu července a srpna, ale to šíleným způsobem. Byla jsem si jistá, že budu plešatá. Je to o chloupek lepší, ale pořád žádná sláva. Moje kadeřnice říkala, že je to normál, že se s tím setkává, že hormony pořád pracují a nějak se usazují. Takže já to nijak neřeším a holt čekám.
@kazda.m taky jsem to mela, u prvniho ditete ne, zato u druheho! bala jsem se ucesat nebo umyt hlavu, to zustavaly uplne hrsti vlasu, byl to des. jsou to hormony, neudelas proste nic, musis vyckat. mne to obdobi trvalo tak necele dva mesice. pak to preslo, zobala jsem biosil a pak oranzove kapsle panthenol. jsou super, ted mi vsechno dorusta a podrusta, zrovna vcera mi kadernice chvalila, jak mam ted vlasy superpekne a rychle se to spravuje. vydrz! ![]()