Pády u miminek a batolat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.2.25 11:33

Pády u miminek a batolat

Mám batole, je mega aktivní a leze do výšek a teď začalo chodit. S tím jak je aktivní souvisí i mnoho pádů. V nemocnici jsme byli 3×, lékaři mě uklidňovali, že děti prostě padou. Na kontrole u naší praktické doktorky jsem samozřejmě dostala sodu, jak je to možné, což plně chápu… Nicméně mi vyrazila dech s tím, že když se něco ještě stane, pošle na nás sociálku s podezřením na týrání dětí…Zůstala jsem beze slov… A cítím se jako neschopná máma, co si nedokáže pohlídat děti… Na druhou stranu je prostě nejde hlídat celý den na 100%, to ať mi nikdo netvrdí…je tohle ale normální? To ostatní děti nepadou? Myslím, že jsme normální rodina a tím, že bysme týrali děti mě fakt dostala a nějak to nemůžu zpracovat…má někdo podobnou zkušenost?

Příspěvek upraven 07.02.25 v 13:01

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2272
7.2.25 11:41

Ja se normalne do lidi neopiram, ale muizes mi vysvetlit, jak se tohle deje?

Ja kdyz jsem mela deti v tomto veku, tak jsem za nimi chodila a byla nonstop pripravena chytat. Kolem konferencniho stolu a komody pod TV jsme meli natazenou matraci, aby kdyby nahodou decko udelalo prkno dozadu a ja to preci jenom nestihle chytit. Vsechny rohy a vybezky jsem mela olepene bublinkovou folii.

Ale hlavne jsem nedopustila, aby decko lozilo po stolech a delalo jine vylomeniny. Byla jsem stale u nej, max 1-2m vzdalena, oci jsem z nej nepoustela a kdykoliv pripravena k nemu skocit a chytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
7.2.25 11:42

Takze jo, vubec se pediatre nedivim. ty na to dite kompletne peces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
821
7.2.25 11:42

Tak ja třeba hlídám na 100%. První dcera se mi nikdy odnikud nezkutalela a druha zatím také ne. Pokud musim něco dělat, je v sedačce zaplá, aby se ji nic nestalo.

Musím ale říct, že vaše mimi je dobrý otloukanek :mrgreen:

Prostě víc hlídej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
7.2.25 11:47

To bude chtít obalit kompletně několikrát do bublinkové folie a nechat jen otvor na obličej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5298
7.2.25 11:48

Já tedy za dětmi jako ocásek neběhala (ani to nešlo, mám dvojčata), ale asi jsem měla štěstí, že jsou oba pohybově velmi šikovní, takže i když od mala lezli jako opičáci, moc nepadali. A když už spadli, tak dobře, že se nic vážného nestalo. První větší úraz byl až ve 3 letech, kdy dcera uklouzla na mokrých kamenech u moře a rozsekla si čelo. Řekla bych, že u vás byla sakra smůla, že prostě jednou dítě spadlo tak nešťastně, že mu praskla ta lebka.
Na druhou stranu jednání pediatry i chápu, ona přeci nemůže vědět, jak to u vás chodí a chce být krytá, kdyby nedej bože nějaký problém byl. Z návštěvy sociálky hrůzu mít nemusíš, pokud se tak stane, osvětlíš situaci, oni u vás mrknou a jede se dál :nevim:
edit: až teď jsem si všimla, že to tvoje má 10 měsíců - no tak tam je opravdu potřeba extra hlídat, zabezpečit, aby nemohlo samo na gauč, na linku, na parapet - a když tam poleze, vždy stát u něj a hlídat.

Příspěvek upraven 07.02.25 v 12:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
7.2.25 11:50

Klid, to byla nějaký hysterka. Do teď si pamatuju, jak má teta chovala bratrance, byli na balkoně, mimčo se hnulo a letělo dolů, řevu… To se někdy stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27550
7.2.25 11:50

A ty se divíš? s prasklou lebkou ti znova padne na hlavu to je dost na pováženou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
7.2.25 11:51
@Anonymní píše: Více

Tak pediatra jedna spravne, radeji 10× nekam zbytecne, nez neco zanedbat.
Ovsem netusim, co by socialka u tak maleho ditete zjistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
7.2.25 11:51

Jinak na mě koukali a hlídali mě jako dítě tři dospělí (naši a babička), stejně jsem před nima spadla jako hruška a mám doteď jizvu na čele. Nikdy 100 % neuhlídáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
7.2.25 11:54
@Paola21 píše: Více

Moje dcera dost padala, ale tim, ze jsem stala stale u ni vzdy pripravena, tak nema nic. Diky bohu

Jedina doba, kdy jsem v tomo veku nestala nad ni bylo, kdyz spala. Pokud jsem potrebovala nutne neco delat, ze jsem ji zaroven nemohla hlidat, napriklad jsem varila obed, mela jsem ji v prihradce v kuchyni, tak aby na mne videla a mohli jsme spolu komunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
7.2.25 11:57
@PinkiePieCutie píše: Více

jo ale pořád si mohla udělat něco v posteli, i v té ohrádce. Mohla jsi jít na wc a v mezičase se něco po…
nikdo není 100%. Samozřejmě, je třeba udělat maximum, aby se to nestalo, ovšem někdy se bohužel stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
7.2.25 11:58

Jestli ti desetiměsíční dítě vyleze na stůl a kuchyň, tak to je fakt blbě. Oddělat všechno po čem může vylézt. Pořídit ohrádku, kam ho dáš, když musíš na záchod apod. Z jaké ti spadl věžičky, když chodí až teď? Proč je dítě samo na gauči? Nezlob se, ale chápu živý dítě, měla jsem takový torpéda dvě, jenže o to víc musíš hlídat a odstraňovat všechno, kam jde vylézt. Doktorce se nedivím. Jak může dítě převrhnout kočár? Mě po něm lezlo dvacetikilový dítě a kočár se nepřevrhnul. Ty máš buď extrasmůlu, a pak budeš muset být jak dráb, nebo jsi nezodpovědná a měla bys o tom popřemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.2.25 12:00

Měla jsem takové druhé dítě, turbomyš lítající od 10m, pády na denním pořádku. Tvoje doktorka je pako, přemýšlela bych o změně. Já se naučila nosit s sebou lékárničku, protože nic víc dělat nešlo. Člověk těm dětem nemůže stát 24h denně za zadkem, zvlášť, když má ještě další dítě/děti. A můžu tě uklidnit, brzy se to zlepšilo a jedná se o dítě neuvěřitelně motoricky zdatné, které má méně úrazů, než brácha, co se v batolecím věku padat nenaučil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
7.2.25 12:02
@Paola21 píše: Více

Jenže tady nejde o pády - batole jde a spadne, tady je to na pováženou - věž, kočár, gauč…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák