Pády u miminek a batolat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2272
7.2.25 12:17

Ok, ja jsem uzkostliva matka, ktera deti hlidala nad ramec, ale za to muzu rict, ze si deti nikdy neublizily.

Horsi to bylo, kdyz hlidal manzel. Tam jsem bohuzel musela hlidat zaroven s nim, on byl schopny se decku obratit zady, vsak pohoda, ne?

Diky bohu za muj sesty smysl, neco mi reklo, at si to zkontroluju a vidim, jak syn 10m se snazi prelezt prah na balkone. Malem me omylo, manzel dostal poradnou cocku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.25 12:19

@Janli náš prďola je neskutečně fyzicky zdatný a velmi rychlý, od 6 měsíců leze po 4, od 7 se začal stavět a lézt do výšek, takže např. na věžičku (taková ta ke kuchyni, má jí starší 2-letá dcera)vylezl jednoduše tak, že k ní dolezl po 4 a přitáhl se nahoru…věc 2 na gauči sám nebyl, hlídal ho taťka a bohužel neuhlídal… Na kočárek se dcera sápala když jsem věsila prádlo a bohužel se stalo, že chtěla vidět bráchu (do té doby jí moc nezajímal) a průšvih byl na světě… Já už si přidapám jak blázen, všechno máme pozamykaný, židle zavřený ve sprcháči, aby se k nim nedostal, věžička dosažitelná pouze v mé přítomnosti…ale od prostě dokáže neskutečné věci…2 týdny zpátky si přišoupnul malou židličku a otevřel si dveře..

• Citovat
  • Upravit
6626
7.2.25 12:20
@unuděná píše: Více

Nevyleze. Já měla akční děcka a na svůj věk velký, ale tu ohrádku nepokořily. My máme bohužel nebezpečnej dům, takže jsme tam dočasně byli jak ve věznici - samý mříže …, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
7.2.25 12:22

Mam doma taky desetiměsični a taky se vsude se snazi vylezat a u vseho stoji uz od 8 mesicu 🤣, zatim nastesti chodi jen podel nabytku ale nechapu jak muzes nechat svoje dite porad padat? Ja malou neustale hlidam hlavne v tech 8 měsících sice stala ale nesedela takze pokud se ji náhodou nepovedlo slezt do kleku coz bylo malokdy, padala jako prkno, ted uz to nastesti nedela ale obcas proste leti a tak chytam nebo jsem pripravena chytnout. Na chvikku ji zavru do stolicky kdyz potrebuju na zachod nebo tak, nebo treba skocit pro balik, nebo ji dam do postylky ale oravdu jen na chvilku - ale v tech 8 mesicich jsem ji nemohla nechat ani v postylce 🫣 jak byla neohrabana, bala jsem se ze si ublizi. Samozrejme se vzdycky muze neco stat taky se mi povedlo ji chudinku upustit nad kocarek asi v 6 mesicich no mela jen modřinu pres tvářičku a muzu ti rict ze jsem mela co delat to vydejchat a vyresit sama v sobě a opravdu nedokazu pochopit jak to muzeš dopustit opakovaně?? Doktorka jedná spravně, měla by ses podle mě zamyslet nad tim jestli děláš vse co mužeš? Nebo je to otazka priorit a hlavne ze máš navařeno a naklizeno ale zmrzačené dítě? Ja mam radsi šťastné dite v pořádku a běžnej nepořádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.25 12:25

Jo, když se děti učí chodit, tak padají. Ovšem většinou žuchnou spíš na zadek. Tři pády na hlavu během prvních deseti měsíců života, z toho jednou s prasklou lebkou, to není nic moc. Nedivím se lékařce, pokud by při dalším brzkém pádu podala oznámení k prošetření. Pracuji ve zdravotnictví a podezření na týrání dětí či jejich zanedbávání se hlásí a opakované časté úrazy v nízkém věku opravdu působí podezřele. Zvlášť jestli u doktorky vykládáš, že ti dítě padá, protože ti běžně leze po stole nebo výškách v kuchni. Úrazům se zcela zabránit nedá, ale přeci jenom se dají minimalizovat přizpůsobením domácnosti tomu, že v ní bydlí i malé dítě a dohledem nad dítětem.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
7.2.25 12:27
@Anonymní píše: Více

To není nic neskutečnýho. To je normální. Když máš takový dítě, nemůže mít v dosahu nic, co si někam dostrka, kdyz ho nemáš na dohled.

• Citovat
  • Upravit
9148
7.2.25 12:34

Cha, nejstarsiho jsme kdysi spiciho vytrepali z kocarku na schodech do metra :D a dobry, blbej je primerene :D
Prostredni mi spadl mezi gauc a stolek. Ma autismus ale to asi nebude z toho ;)
No a nejmladsi skakal na zidlicce az z ni spadl a flakl se o bednu s hrackama a mel lehci otres mozku. No a v paty tride dalsi na brusleni.
Kde mam ty deti odevzdat? Do babyboxu uz se nevejdou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Zjevne nejsem kompetentni, jak to tady ctu :D
Zakladatelko klid, nektery deti jsou divoky..a stat jim za zadkem nonstop proste nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10913
7.2.25 12:35
@Anonymní píše: Více

A mate tu vez kompletni. Vzdyt je tam takova zabrana, aby dite nespadlo dozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10913
7.2.25 12:37
@PinkiePieCutie píše: Více

A vy mate na balkone spatne udelane zabradli? Jakoze vodorovne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24400
7.2.25 12:42

@Tarena můj syn třeba na tu věž vyleze a začne s ní houpat dopředu a dozadu. Nebo se v ní natahuje pro věci do boku. Tak mi z ní spadl první syn. Natahoval se do boku a už letěl - noc mu nebylo. Prostě pokládat na zem a pořád děti hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10913
7.2.25 12:45
@anavi13 píše: Více

To mate nejakou divnou. Mame 3 urovne podlahy a dve urovne zabrany za zady. Kdyz ma podlahu dole, nedokaze to rozhoupat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10913
7.2.25 12:46

Tak a uz je upraveny úvodní prispevek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65427
7.2.25 12:47

Tak koukám, ze je úvodním příspěvek zmeneny, takhle úplně nefava smysl. Co tam bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10913
7.2.25 12:48
@vokishka píše: Více

Koukni na muj prispevek na prvni strane v 11:51, tam je citace jeste puvodni. Snad.

Příspěvek upraven 07.02.25 v 12:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
7.2.25 12:48
@Tarena píše: Více

U nás taky tak, nerozhoupe to ani nahodou. No ale zase si ji různě pristrka a vyleze z ní na linku a tam se postaví a stracha v horních skříňkach, takže bez dozoru ji k dispozici nemá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák