Pálení pochvy - gynekolog trvdí, že žádný zánět nemám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
284
15.10.18 09:34
@Anonymní píše:
Už si připadám jako nějaká hysterka, co si vymýšlí nemoc, začala mě hrozně pálit pochva, u gynekologa jsem byla dvakrát a řekl mi, že na žádný zánět to opravdu nevypadá, kultivaci nabral nyní, problém je, že jí doručí do laboratoře až v pondělí, nezmizí do té doby případné bakterie? Bylo mi řečeno, že ne a stěr byl nabrán ve čtvrtek, ale nevím, zda tomu věřit. Chtěla jsem se zeptat, kam jít, kdybych chtěla udělat vše možné vyšetření a zaplatila bych si znova kultivaci a podobně. Opravdu mi nepřijde toto pálení normální. Myslela jsem, že mám stoprocentně kvasinky, bohužel mi je vyvrátili (dle oka vše v pořádku). I když kvasinky nevyjdou v kultivaci, mohu přesto aplikovat antimykotika? Už jsem fakt zoufalá, něco mi určitě je.

Já měla stejný problém a byl mi doporučen oplach pochvy hypermanganem. Cca do pul litru vody dáš trošičku zrníček hypermanganu (běžně dostupný v lékarně). Voda se zbarví do růžova (barva by měla být světle růžová) a jen oplachovat zvenku. Mě nakonec pálení přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
14.12.18 10:57
@Ajinac píše:
Já měla stejný problém a byl mi doporučen oplach pochvy hypermanganem. Cca do pul litru vody dáš trošičku zrníček hypermanganu (běžně dostupný v lékarně). Voda se zbarví do růžova (barva by měla být světle růžová) a jen oplachovat zvenku. Mě nakonec pálení přešlo.

po jak dlouhé době prosímtě po tom oplachování? mě už to pálí od srpna a pekelně mě to štve :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
21.12.18 09:39

@bublifucekk
Kdyz to bylo moc, delala jsem oplachy stridave rosalginem a tim hypermanganem a treba co 2 dny. Po tydnu uz jen hypermanganem co 3 dny a cca za 14 dnu klid. A jeste pomohlo mazat sudokremem pro deti. Ale jen zvenku, ne dovnitr. Hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.1.19 11:54
@Anonymní píše:
Už si připadám jako nějaká hysterka, co si vymýšlí nemoc, začala mě hrozně pálit pochva, u gynekologa jsem byla dvakrát a řekl mi, že na žádný zánět to opravdu nevypadá, kultivaci nabral nyní, problém je, že jí doručí do laboratoře až v pondělí, nezmizí do té doby případné bakterie? Bylo mi řečeno, že ne a stěr byl nabrán ve čtvrtek, ale nevím, zda tomu věřit. Chtěla jsem se zeptat, kam jít, kdybych chtěla udělat vše možné vyšetření a zaplatila bych si znova kultivaci a podobně. Opravdu mi nepřijde toto pálení normální. Myslela jsem, že mám stoprocentně kvasinky, bohužel mi je vyvrátili (dle oka vše v pořádku). I když kvasinky nevyjdou v kultivaci, mohu přesto aplikovat antimykotika? Už jsem fakt zoufalá, něco mi určitě je.

Ahoj, resim ted stejny problem. Uz to trva pul roku a vyzkousela jsem vsechno mozne a nic nepomohlo. Bylo neco v te kultivaci? Pomohlo neco? Diky za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
9.9.19 00:47
@Anonymní píše:
@Pajule25 problém byl i hrozný nabrat kultivaci, trochu mám strach, aby výsledky neovlivnilo to, že vlastně stěr můj dali do laborky až dneska, prostě ve čtvrtek to nestihli, tak snad tam ty bakterie případné zůstanou. Přece jen jsou to 4 dny, co to tam leželo. Chlamydie určitě mít nebudu, nejsem promiskuitní a partner taky ne a převážně používáme kondom. Spíš to vidím neustále na ty kvasinky, ale ty prý nemám. Už jsem bezradná.

Vím, že je to sice starší diskuze, ale jen chci říci, že chlamydie nemusíš chytit jen ze střídání chlapů v posteli :palec:
Já je měla jednou taky, a to jsem měla 2 a půl roku stejného partnera, oba věrní :nevim:
Stačí i sednout si na záchodové prkénko na veřejnosti a můžeš je mít hned :nevim: Nikdy nevíš kdo seděl před tebou na toaletě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
9.9.19 16:01

Já mám něco podobného, kvasinky ani jiná potvora tam není, mám ji čistou jako dítě (dle slov mého gynekologa), laktobacilózu taky vyloučil, poslední co zmiňuje je vulvodynie…, no, jsem z toho na prášky. Byla jsi u jiného lékaře? kožní, urolog, alergolog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
9.9.19 16:23
@Stick píše:
Já mám něco podobného, kvasinky ani jiná potvora tam není, mám ji čistou jako dítě (dle slov mého gynekologa), laktobacilózu taky vyloučil, poslední co zmiňuje je vulvodynie…, no, jsem z toho na prášky. Byla jsi u jiného lékaře? kožní, urolog, alergolog?

Mám něco podobného, před ms, během a po ms mě nepředstavitelně řeže v pochvě, časté nutkání na wc, gynekoložka řekla, že jsem naprosto v pořádku, jen předepsala mastičku a poslala mě domu :nevim: A já se můžu zbláznit bolestí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.26 19:23

Holky prosím vás, pomohlo někomu něco??? Řeším to taky už dlouho, vyšetření na gynekologii v pořádku (včetně kultivace, i chlamydie). Často se mi nějakou dobu vraceli kvasinky, ale to prý teď nejsou, doktorka mi doporučila probiotika a to nijak nepomohlo.
Při jakémkoliv dráždění, sexu, i otírání na záchodě to je takový nepříjemný pocit, jakoby pálení, není to úplně k nevydržení, ale je to dooost nepříjemné.
Prosím o jakoukoliv radu co s tím?
Děsí mě že to tu už řešilo více žen a vypadá to snad že se toho nikdo nezbavil, nebo ano?

• Citovat
  • Upravit
6626
5.3.26 19:52

Zbavila jsem se toho, ale je to běh na dlouhou trať. Máš nejspíš poškozenou a ztenčenou sliznici a trvá, než se obnoví. Zavádět pravidelně probiotika a střídat s kyselinou mléčnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.26 20:14
@Janli píše: Více

Díky. Jak dlouho to trvalo než jsi se toho zbavila? A kyselinu mléčnou poradíš něco konkrétního?

• Citovat
  • Upravit
47
6.3.26 08:05

Doporučuji zavádět probiotika Gynimun a to vaginálně i orálně. Hodně pít, vyhýbat se cukru, jíst jogurty, kefíry, a používat opravdu speciální probiotická mýdla i lubrikant, hlavně bez parfemace, stejně jako jemný toaletní papír bez parfemace.
Pokud by to nepomohlo, potom výplach odvarem z řapíku a sedací koupele z řapíku ob den. Pít čaj z řapíku.
V obou případech kalhotky 100% bavlna a nosit volné oblečení, neprat v aviváži.

Někdy vulva potřebuje trochu péče a doktoři ti toto neporadí. Mně takovýhle režim pomohl vyřešit vleklý problém. Antimykotika vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.3.26 12:55

Trpěla jsem na to roky, já už byla na gynde jako doma, každé dva týdny jsem tam byla, doktor mi dělal čípky na míru, prostě už byl zoufalý:-) Nakonec mi zjistili intoleranci na mouku a vše se vyřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.26 18:54
@Palosanto píše: Více

Děkuji za rady. A jak dlouho jsi ten režim dodržovala než to pomohlo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.26 18:55
@Lucyluk píše: Více

Intoleranci na mouku myslíš na lepek? A vyřešila to teda dieta?

• Citovat
  • Upravit
47
6.3.26 21:26
@Anonymní píše: Více

Za dva, tři dny jsem cítila úlevu. Vždy zkusím buď ta probiotika, nebo řepík. A jedno z toho mi zabere na vleklé svědění a diskomfort vulvy. Držím palce a dej vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí