Pampers v 6 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
21.6.23 09:18

@Velryba černá Zajímalo by mě, co jsi za reinkarnovanou uživatelku. Blokli ti profil, tak sis udělala nový? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
21.6.23 10:54

Řešila jsem stejnou věc, ale u mladšího dítěte. Začali jsme to řešit cca ve 3,5 letech a bylo to úspěšně zakončeno v den pátých narozenin.

Průběžně jsem to konzultovala i s dětskou dr, s čímž jsem začala někdy kolem 4 let věku.
Ať jsem dělala, co jsem dělala, dokázal to zadržet klidně i týden a asi by prasknul, kdybych mu tu plenu nakonec nedala.
Nakonec jsem to vzdala a začala jsem řešit primárně tu zácpu. Takže změna stravy, Lactulosa na změkčení a hlídala jsem pravidelnost.
Hodně jsme o tom mluvili. Pak si sám stanovil, že začne kakat do záchodu, až mu bude pět. To už chodil do pleny víceméně pravidelně. Když se někdy nezadařilo, pomohla jsem mu čípkem (pak jsem objevila dětský klystýr easylax na doporučení dr, který fungoval rychleji a hůř se zadržoval)…

S hrůzou jsem očekávala den pátých narozenin. Průběžně jsem o tom mluvila, že se narozeniny blíží a že tedy jestli platí, co slíbil. Vždy mi to odkýval.
A přišel den D. Zajistila jsem si, aby na ten velký krok pro něj jsme byli sami doma jen my dva. A to bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat.
Bohužel totiž v ten den couvl a začal říkat, že až mu bude 6. Což bylo nepřípustné.
A tak začalo půhodinové peklo. Kdy jsem mu dala ten easylax a násilím ho držela na tom záchodě. Prostě i křeče v břiše dokázal zadržet. Vždy ho to po chvíli přešlo a pak to chtělo zase ven. Strašně plakal, kroutil se tam, prosil mě, já brečela taky, ale věděla jsem, že nemůžu polevit. Teď už ne. Nakonec jsem mu dala ještě jednu dávku klystýru a to už nezadržel. Najednou začal kakat, v tu chvíli se úplně uvolnil, v klidu seděl a srl a srl. Pak mi řekl, že jsem měla pravdu, že to nic není. A od té doby úplně normálně kadí. Je to už 8 měsíců a už i kadí mimo domov.

Ale je otázka, jestli by to fungovalo i u vás. Já věděla, že jde o poprvé, aby se to podařilo. A měla jsem pravdu. To asi musíš ty vyhodnotit, jak na tom dítě je. Jestli fakt nemá nějaké trauma a nebude to chtít psychologa.

Jinak syn normálně chodil do školky od necelých 3 let a za celou dobu nebyl problém. Je spousta „normálních“ dětí, které by se ve školce za boha nevykadilo. Natož týpek, který by mohl na olympiádu v zadržování. Jen jsem mu to hlídala no. Aby nešel do školky, když tři dny nekadil. Byla to olympidáda i pro mě :mrgreen:

Co říká dětská dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31014
21.6.23 11:09

@Jarka K :hug:, u nas to taky presne bylo o tom „poprve“. Meli jsme vic stesti, ze se zadarilo hned a bez tanecku okolo zacpy. A taky k narozeninam, 2 mesice predem jsem ji pripravovala na to, ze od 3r se plinky nesmi nosit. Ale byla jsem fakt rada, ze to vyslo, nemela jsem variantu B :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
21.6.23 11:35
@Hobitka píše:
@Jarka K :hug:, u nas to taky presne bylo o tom „poprve“. Meli jsme vic stesti, ze se zadarilo hned a bez tanecku okolo zacpy. A taky k narozeninam, 2 mesice predem jsem ji pripravovala na to, ze od 3r se plinky nesmi nosit. Ale byla jsem fakt rada, ze to vyslo, nemela jsem variantu B :oops:.

no taky jsem neměla variantu B, proto došlo na násilí. Říkám si, že jsme mohli mít klid už dávno, kdybych se tomu násilnému přístupu nebránila. Pořád jsem doufala, že mu to samotnému dojde.
Ale tak to už nemá cenu nad tím špekulovat. Hlavně že už kadí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.6.23 14:24
@unuděná píše:
Zakladatelka psala „kvůli tomu ho nemůžu dát ani do školky“ - z toho vyplývá, že by ráda, aby do ní chodilo, ale nemůže. Takže tohle slovíčkaření je opravdu k ničemu.

Tak na mě to spíš dělá dojem, že je dítě zanedbané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
21.6.23 14:29
@Velryba černá píše:
@unuděná v souvislosti s touto konkrétní diskusí je více než patrné, že jde přesně o podivení se nad prezenční (ne)docházkou. A mnohdy to neví ani samotné učitelky mateřských škol. Navíc právě děti v MŠ povinnou školní docházku nemají. Proto je tam uvedeno přímo povinné vzdělávání. Pokud zde detekuješ problém, nebude na mé straně.
. omyl v citaci

Příspěvek upraven 21.06.23 v 15:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.6.23 15:15

@Kipa22 Když já zkouším vše ale bezvýsledně. Do třech mi kakal na nočník, potom jsme měli potíže se zácpou kde ho doktorka tlačila na nočník a rvala na něj tak moc že se začal bát a bez pampersky prostě nekaka :,(
Ke všemu je strašný nervák takže je neposlušný ale přitom je to chytrý kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.6.23 15:22

@hanka.br. Proč by mělo být dítě zanedbané? :roll: píšu že prošel traumatizujícím zážitkem s lékařkou a nocnikem. On mi chodil od třech na nočník, po návštěvě lékařky má šílený strach z nočníku. Jasně píšu syn do školky chce ale s pamperskou ho nevezmou. Ke všemu je školka povinná a já si myslím že by mu to ve školce pomohlo i ke kakání. Čůrat chodí do pisoárů ale kakat prostě plina. To přece neznamená že je zanedbaný :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.6.23 15:25

@1Pears1 syn je zdraví a chytrý. Umí počítat, mluví Anglický postižený není. Je jenom nervák ale to je v rodině z obou stran

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31014
21.6.23 15:26

@superpes :hug:, a vymenilas doktorku? S temito detaily fakt asi ten psycholog. Plenu musi mit porad, nebo si rika jen na kakani? Pokud beztak zadrzuje, tak nevydrzel by tedy ve skolce na dopoledne normalne bez pleny? Obcasne nehody ucitelkam vetsinou extra nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.6.23 15:27

@lucad77 samozřejmě že doma se učí :D píšu syn umí barvy, abecedu, počítá, učí se Anglický, základní učení zvládá skvělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.6.23 15:34

@Adelka951 obvodní říkala že je traumatizovaný že on odhodí plinu sám, nakonec nás posílá k psichologovi. Každý říkal že to mám nechat být že on začne sám. Holt nezačal a asi ani nezačne. To jsem mu koupila dětský wc, hrající nočník, obyč nočník, prkénko na WC ale nic. Zdrzte se nevhodných komentářů, vždyť tohle se může stát každému. Založila jsem diskuzí protože jsem doufala že mi maminky poradi ne že se tu do mě budete pouštět :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.6.23 15:37

@pikola Ty jsi uchylacka. Že ti to není blbí, člověk prosí o radu a ty se tomu tlemis a nazyvas mě uchylem? Šílené :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31014
21.6.23 15:37

@superpes Hele takhle, vetsina lidi by to asi intenzivne resila mnohem drive. Takze dulezite je na tom zacit pracovat HNED.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.6.23 15:39

@Hobitka Naše nová doktorka je nějaká zasedla divná. Jednou říká to potom to obrátí. Už to začínám řešit tím že vezmu syna k jeho první lékařce a poresim toho psichologa. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí