Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jsme v panelaku. Zrekonstruováno a vypada to tu jak novostavba, podhledy, predelany příčky. Z 4kk mame 3kk, komoru a satnu. Lodžie. Pred barakem tramvaj a zastavka bus, 10min od baraku les. Centrum staromestska 20min tramvaji. Kolem obchodaky, skolky, vseho dost. Staci nam 1 auto. Hodne diky tomu nasetrime a jezdime si na dovoleny… Kousek od baraku v kavarne brigada za fine penize, desne me to bavilo. Co by kamenem dohodil mam 3 kamosky s detmi, slejzame se na kafe a deti si hrajou.
Take jsme premysleli nad domem a bylo hodne minusu =
Nutnosti 2 auta, taxikarit a vyzvedavat deti (kor pak jako vetsi a kdyz budou mit jinak rozvrh + krouzky) v okoli zadna poradna prace. Chlap by to mel dal, kor odpoledne ve 3 vsude zacpa, jel by domu z prace hodinu. Chteli jsme bydlet ve vesničce kousek od Kralup n/Vlt. Spoje do Kralup spatny. A financne bysme na tom byli vylozene blbe - z ruky do pusy.
Ted v tyhle dobe, bych byla rada za barak se zahradou, ale to je tak cely.
@Anonymní píše:
Hele, já tě chápu. Ale my jsme v domečku a můžu říct, že to je někdy stejné jako v tom paneláku. Jedni si pořídili psa, který štěká na každé auto, které projede. Druhý buduje a buduje a pořád má nějaký problém. Třetí zase neustále něco řeže, protože začal dělat truhlařinuNo a sousedi naproti si před nedávnem pořídili kohouta, který kokrhá snad ještě před rozedněním.
Přijde mně že si nevybereš
Ale to jen na odlehčení
Nestěžuju si a v bytě bych se zbláznila
Hele me nevadi kdyz nekdo dela kraval (pres den) kolem, me spis vadí brat neustale na nekoho ohled. Stačí aby si deti doma chvili hlučně hrály a uz soused boucha na zed ![]()
@Ms.Ragdoll píše:
Myslíš v domě.
V domečku! Každá bydlenka chce domeček - bleeeeee! A já bych jim ho přála, pěkně 50/50cm, a našlapala bych je do něj! Chtěly domeček, tak ho mají.
Příspěvek upraven 28.04.20 v 08:05
@Kriss Tina píše:
Hele me nevadi kdyz nekdo dela kraval (pres den) kolem, me spis vadí brat neustale na nekoho ohled. Stačí aby si deti doma chvili hlučně hrály a uz soused boucha na zed
Tak to záleží, jak to máš nastavené, a koho potkáš. Spíš jsem chtěla říct, že nikdy nevíš, koho za souseda dostaneš. Ani v bytě ani ve vedlejším domě. A i tady na vsi jsou lidi, kterým pořád něco vadí. Stejně tak jako v paneláku.
@inkakřivák píše:
V domečku! Každá bydlenka chce domeček - bleeeeee! A já bych jim ho přála, pěkně 50/50cm, a našlapala bych je do něj! Chtěly domeček, tak ho mají.Příspěvek upraven 28.04.20 v 08:05
A všimla sis, že každej píše domeček, ale byteček přitom nikdy nikdo nenapíše? Vždycky jen byt! ![]()
@Ms.Ragdoll píše:
A všimla sis, že každej píše domeček, ale byteček přitom nikdy nikdo nenapíše? Vždycky jen byt!
Pozor, aby se to neujalo 😆
@Anonymní píše:
Tak to záleží, jak to máš nastavené, a koho potkáš. Spíš jsem chtěla říct, že nikdy nevíš, koho za souseda dostaneš. Ani v bytě ani ve vedlejším domě. A i tady na vsi jsou lidi, kterým pořád něco vadí. Stejně tak jako v paneláku.
Tojo ale tezko nekomu ze sousedů v baráku bude vadit ze se deti doma smejou nebo ze mam pustenou nahlas televizi ![]()
Za nas jedine barak. I muj muz, ktery vyrostl v panelaku. By se nevratil.
Ja bych tam hlavne zit nechtela (maximalne prechodnou dobu, nez by se postavilo).
Za mě jednoznačně byt (ne panelák). Smuzem ani jeden nejsme fanoušci staráni se o barák nebo zahradu. Navíc chceme žít v centru města a to bychom se pěkně prohli při nákupu domu. Bydlíme v prostorném bytě s terasou, jsme tu spokojeni. Navíc ceny domu v okolí Brna jsou celkem děsně, kdyz jsem zjistila že tam někdo prodává radovku za 9 mil, no za to mohu mít v Brne velký prostorný byt. 😁
@boruvka321 píše:
Dobrý den. Chtěli by jste žít spíše v bytě nebo v rodinném domečku? A jak se vám žije v panelácích?
To je takhle těžké… kde by to bylo? Jak by to vypadalo?
Vyrostla jsem v RD na vesnici. Pak jsme bydleli v paneláku ve městě v rušnější části, v cihlovém klasickém bytě ve městě v klidnější části, v cihlovém bytě se zahradou v ještě klidnější části uprostřed zeleně, a v baráku za městem. Poslední dvě varianty měly největší úspěch, obě mají svá pro a proti. Barák za městem je lepší, ale předchozí místo bydliště miluju stále. Mít na to si tam koupit barák, tak tam s radostí zůstanu, na druhou stranu se nám podařilo najít takovou lokalitu, že nás nemrzí že jsme šli za město a má to i své obrovské výhody.
Navíc za městem byla možnost nekupovat hotové, ale postavit si to podle svých potřeb, což se ve výsledku ukazuje jako výhra. Oproti bytu paradoxně míň práce, takže konečně docela relax ![]()
@Ms.Ragdoll píše:
A všimla sis, že každej píše domeček, ale byteček přitom nikdy nikdo nenapíše? Vždycky jen byt!
Tak já si pod „domečkem“ představím skutečně domeček - takže 100 - 150m2, pod bytečkem si představím 40m2
všude kam se podívám jsou samé obr domy 200 - 300m2, ale na to už dneska moc lidí nemá postavit a udržovat takovou vilu ![]()
@Anonymní píše:
To jo, ale třeba hluk je slyšet mnohem míň
i když je to na zahradě, tak díky vzdálenosti a postavení domů se to nese mnohem méně než v bytovkách (i když to bylo třeba na balkoně nebo na zahradě). A pokud někdo dělá randál v baráku, tak to není slyšet ani na chodníku natož ve vedlejším domě
takže on sice blbec soused se najde vždycky, ale ta rezerva je tam určitě mnohem větší než v bytě.
Bydlím v rodinném domě a jsem spokojená. Takže za mě spíše RD. Známí bydlí v bytě na samém okraji města, je tam jen pár nízkých bytovek, takže tam mají fakt klid, hned za nimi už začíná zástavba rodinných domků a nedaleko je i les a přitom všude blízko, asi 10 minut pěšky do centra. Mají tam na prostranství mezi baráky několik posezení, někdo i záhonky. Kdybych měla jít do města, tak bych brala něco takového.
tu
@boruvka321 píše:
Dobrý den. Chtěli by jste žít spíše v bytě nebo v rodinném domečku? A jak se vám žije v panelácích?
Panelák = sauna bez vody v létě.
Zateplení v kombinaci s umělými eurookny udělalo z paneláku zpocenou ulepenou prachovku.
Fuj.