Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PetrBk píše: Šaty, sukně… Já nevim, mně se nejvíc líbí, když má ženská džíny a v nich pěkně napresovanou prdelku
To je slovo chlapa ![]()
@Anonymní píše:
Já nemluvím o rande, na žádném rande jsem ani nikdy nebyla. Já mluvím o rozhovorech s kámošema a s lidma, který znám třeba x let nebo s kámošema kámošů, který potkám na nějaké společné akci. S klukama, se kterýma se seznámím v práci a narazíme na sebe v kuchyňce a podobně.
To jsou kolikrát až komické situace. Máme sraz s několika přáteli, dorazím první třeba já a nějaký kamarád, nebo se potkáme při cestě atd. Já se třeba (po chvíli) zeptám: „Hele, už jsi viděl nový díl Big Bangu?“ „Jo.“ „A co na něj říkáš? To jak tam bylo na konci, to byl docela šok, co?“ „Hm.“ Pak si třeba začne prohlížet mobil atd. Potom se setkáme se zbytkem těch přátel a někdo „Lidi, už jste viděli nový díl Big Bangu?“ a ten kluk, kterého jsem se předtím ptala, hned: „No jasně! To bylo úplně hustý ten konec!“ a klidně se o tom baví půl hodiny
Většinou se snažím konverzovat o tom, co se hodí do situace. Takže když někdo přijde a řekne, že byl ve škole, tak se zeptám, jak to šlo, nebo tak. Reakce furt stejné. Když jsme sami, odpověď je „Hm.“ nebo „Jo.“ nebo „To jo.“ Ale když tam je někdo třetí, tak i když se ptám já na ty samé věci, tak najednou ten kluk mluví úplně přirozeně a odpovídá celými větami, ptá se na nás ostatní atd.
Jednou jsme měli jít jako parta do kina, ale na poslední chvíli všichni odřekli, kromě jednoho kamaráda. Ten mi pak řekl, že kdyby věděl, že jdu jen já, tak by nešel.
Gól tomu nasazují kluci i holky, které znám dýl, kteří mi říkají (ne ironicky): „S tebou jednou bude nějakej kluk tak moc šťastnej!“ A ne, fakt nejsem nějaká první liga
Co jsem postřehla, tak dost lidí si asi myslí, že jsem velmi jednoduchá, protože když něco zmíním (nějakou perličku o filmech nebo seriálech - přitom se o nich ti dotyční taky baví neustále!), tak mi říkají: „Tvoje problémy bych chtěl mít!“Nebo když hrajeme nějakou hru a já získám bod nebo tak, tak se zaraduju („Jeeej!“) a jednou mi na to kamarád řekl: „Tobě stačí tak málo ke štěstí“
No, v tom tvým mluvení bude asi zakopanej pes, budeš asi „blbka“ nic ve zlým, ale takovej ten typ co dokáže hodiny kecat o ničem. Pak už je jen jedna rada, prostě mlč, neber na sebe zodpovědnost za vedení konverzace a zábavy, prostě řekni ahoj já jsem… sedni si a mlč a čekej, však on se dotyčný chlap nebo jiný kamarád rozmluví sám. Vědět kdy mlčet je taky umění. Kamarádi tě mají za jednoduchou, to je špatně a ty tuhle roli příjmáš a to je ještě horší.
Eva.
@Anonymní píše:
Já nemluvím o rande, na žádném rande jsem ani nikdy nebyla.
Dobrý vtip.
Chtěla bych vidět dospělou ženskou, která v životě nebyla na rande. ![]()
„No, v tom tvým mluvení bude asi zakopanej pes, budeš asi „blbka“ “
To mi přijde jako dost tvrdý odsudek, na to že se neznáte.
Podle psaného projevu jako blbka nevypadá ![]()
… a nebo pánská košile a pod ní nic ![]()
jsem si vygůglovala tu zmíněnou kočku, a ta to má prostě v očích ![]()
Příspěvek upraven 06.09.17 v 19:21
@Anonymní píše:
"No, v tom tvým mluvení bude asi zakopanej pes, budeš asi „blbka“ "To mi přijde jako dost tvrdý odsudek, na to že se neznáte.
Podle psaného projevu jako blbka nevypadá
To nebylo myšleno ve zlým, ale takhle se takovým holkám říká, mají pocit že musí pořád držet konverzaci i za cenu že mluví o ničem, lidem to dost leze na nervy. Myslela jsem to dobře i když to bylo psáno takle.
Někdy je prostě lepší mlčet. Snažím se jí poradit ne ji ztrapnit jako její rádoby kamarádi, dle vyprávění tedy.
Eva.
@Anonymní píše:
K těm šatům, já měla na sobě šaty naposledy někdy na základce, líčím se vyjimečně, jen na akce. To však neznamená že nechodím upravená a pěkně oblečená.
Většinu chlapů jsem sbalila nenalíčená v džínách a tričku nebo košili. Vím co mi sluší a to nosím, ale taky vím že šaty to nejsou a i kdyby mi slušela sukně nebo šaty tak bych se v tom necítila dobře a když se v něčem necítím tak v tom nemůžu působit dobře.
K chování, nejsem upjatá a je semnou fakt sranda, jsem trošku chlap, myšlením, ale určitě ne buran, jsem možná trochu klučičí typ, vzezřením. Ostré rysy, širší ramena, svalnatější postava.
Něco jako Ruby Rose s dlouhýma vlasama. Kdybych se ostříhala a neměla prsa tak si mě určitě někdo splete s klukem a přesto na mě chlapi jdou. Není to o vzhledu, ale o chování.Eva.
Chováš se žensky, máš charisma, umíš udeřit na chlapskou notu, promluvit na něj jen tak. Není třeba nadělaná manekýna, stačí sebevědomá žena co si věří a umí to podat/leda by odpudila zjevem.
@Therminal Earth píše:Prdlacka …Když se v tom necítí,bylo by to akorát na škodu
A to je právě ta chyba. Ženská bez sukně je jako…
@Anonymní píše:To opravdu ne ,ja všechny rande absolvovala v kalhotách a žádný problem
Tohle psala anonymní Eva, která prý o chlapy nemá nouze. Já (anonymní, která ani nebyla na rande) šaty nosím furt. A teda podle mého názoru to o šatech není (což dokazuje i Eva).
@brumdinka píše:
To uz si hrajem se slovicky..proste mi ukaz chlapa a kdyz budu chtit sbalim ho
Tak to máš můj obdiv…chtělo by to vyzkoušet na nějakého vernaka, co za něj dávají ruce do ohně
@Anonymní píše:
No, v tom tvým mluvení bude asi zakopanej pes, budeš asi „blbka“ nic ve zlým, ale takovej ten typ co dokáže hodiny kecat o ničem. Pak už je jen jedna rada, prostě mlč, neber na sebe zodpovědnost za vedení konverzace a zábavy, prostě řekni ahoj já jsem… sedni si a mlč a čekej, však on se dotyčný chlap nebo jiný kamarád rozmluví sám. Vědět kdy mlčet je taky umění. Kamarádi tě mají za jednoduchou, to je špatně a ty tuhle roli příjmáš a to je ještě horší.Eva.
Taky bych se nesnažila udržovat konverzaci za každou cenu. A hlavně nevyslýchat - spíš lehce něco nadhodit, a nechat ho, zda se chytne a začne se snažit. I kdyby žena na rande mlčela víc, pokud je příjemná a chlapovi se líbí, na další rande ji pozve.
@PetrBk píše: Šaty, sukně… Já nevim, mně se nejvíc líbí, když má ženská džíny a v nich pěkně napresovanou prdelku
Anonymní, možná působíš křečovitě a snažíš se každou cenu zaujmout. To není ta správná cesta. Buď jen sama sebou
@Anonymní píše:
No, v tom tvým mluvení bude asi zakopanej pes, budeš asi „blbka“ nic ve zlým, ale takovej ten typ co dokáže hodiny kecat o ničem. Pak už je jen jedna rada, prostě mlč, neber na sebe zodpovědnost za vedení konverzace a zábavy, prostě řekni ahoj já jsem… sedni si a mlč a čekej, však on se dotyčný chlap nebo jiný kamarád rozmluví sám. Vědět kdy mlčet je taky umění. Kamarádi tě mají za jednoduchou, to je špatně a ty tuhle roli příjmáš a to je ještě horší.Eva.
Nevím jak ona mluví, ale ty jako blbka píšeš.
@brumdinka píše:
To uz si hrajem se slovicky..proste mi ukaz chlapa a kdyz budu chtit sbalim ho
Sbalim znamená, že se s tebou vyspí?
@Venetia píše:
Tak to máš můj obdiv…chtělo by to vyzkoušet na nějakého vernaka, co za něj dávají ruce do ohně
Z takovejch jsou my kamaradi ![]()
@jankajj píše:
Taky bych se nesnažila udržovat konverzaci za každou cenu. A hlavně nevyslýchat - spíš lehce něco nadhodit, a nechat ho, zda se chytne a začne se snažit. I kdyby žena na rande mlčela víc, pokud je příjemná a chlapovi se líbí, na další rande ji pozve.
No, jo, to je přesně ono, že si asi myslí, že jsem blbá. Ale to fakt nemluvím teď o nějakém rande s klukem, co neznám. Fakt je normální se bavit dvě hodiny třeba o seriálech, když jsou tam tři lidi, ale když ten třetí odejde, tak najednou mlčet?
Já už jsem tohle zkoušela, že právě nic neřeknu, nebo se zeptám na důležitější téma (např. ohledně nemocných příbuzných - pokud se o tom ten člověk přede mnou už dříve zmínil, jak dopadla těžká zkouška, o které pořád mluvili, jak dopadlo hledání bytu, jestli by nechtěli jít na jednu akci, která se bude pořádat, jestli už vymysleli dárek k narozeninám pro společného kamaráda a podobně), ale je to furt to stejné. Buď jsme ticho, dokud někdo nepřijde nebo někdo z nás dvou neodejde. Vyslýchání taky nesnáším, proto se snažím trochu konverzaci otočit jinam (třeba na sebe) s tím, že to končí tak, aby ten druhý mohl pokračovat. Nepokračuje.
Ale bavíme se jen o chlapech - svobodných hetero chlapech. Nemám problém takhle debatovat se zadanýma nebo s gayema. Holky mě milujou a často se mi svěřují i s věcma, které třeba nikomu neřekly, i když to z nich nevytahuju a nechám mluvit je. S tím, že stačí pár spouštěcích otázek (např. jsem se jednou zeptala kamarádky, když mi řekla, že má trable s přátelstvím, jestli ví, proč to tak je a ona mi dvě hodiny vyprávěla o něčem v její minulosti). Ale to trapný ticho, když jedete třeba z párty společnou cestou s kamarádem, kterýho znáte třeba rok, a zeptáte se ho, jestli půjde ten a ten den na tu akci, o které se mluvilo na oné párty a dostane se vám odpovědi „Nevím.“ na kterou fakt nejde nějak navázat, to je nejhorší.
Jako, o čem se bavíte, když třeba sedíte u stolu v hospodě, jsou tam vaši přátelé a přivedou nového kamaráda, kterého neznáte. Představíte se, chvíli hrajete, všichni se baví, a potom přátelé odejdou (na cigaretu, objednat si, na wc) a vy tam zůstanete s tím klukem samy. Přece se hned neptáte na osobní věci
. Samozřejmě, že začnete s nějakými lehčími tématy (zájmy atd.).
To samé, když byste tam zůstaly se svým kamarádem, tak se nebudete (v hospodě, mezi lidma) ptát na nějaké osobní věci (např. o rozchodu, nemocech v rodině atd.). Nebo jako o čem se bavíte? Já uvítám každý tento příspěvek. Blbá nejsem, to fakt ne, ale v těch sociálních kontaktech je nějaký zádrhel. A ano, asi na lidi působím jako blbec, tohle mám se všema. Vždycky když se mi něco povede nebo dosáhnu nějakého úspěchu, tak se všichni diví a dávají to patřičně najevo, jak jsou šokovaní. A to i ti, co mě znají dlouhá léta včetně rodiny.