Panická hrůza z bakterií z kuřete
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Krrysa píše:
@BAZÁREK ANGIE máme farmu, produkujem maso…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BAZÁREK ANGIE ne, tím jsem chtěla říéct, že trochu tuším, jak to s těma hormonama je a není
my nekrmíme žádnejma sajrajtama..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa píše:
@BAZÁREK ANGIE ne, tím jsem chtěla říéct, že trochu tuším, jak to s těma hormonama je a není![]()
my nekrmíme žádnejma sajrajtama..
Tak to většinou poctiví farmáři nedělají, nebo by dělat neměli, to je jasný
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BAZÁREK ANGIE právě, jenže těch provozů, kde se šmelí je stále dost, bohužel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa píše:
@BAZÁREK ANGIE právě, jenže těch provozů, kde se šmelí je stále dost, bohužel…
To je určitě fakt a vždy se najde někdo kdo to bude těžce ojeb..at. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojmira
Jo tak si přečti příspěvky maminek co se jejich děti nakazili
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, kdybys to viděla u nás. Já dám psovi půl kuřete na sežrání a moc neřeším kde si ho spapká
Je teda fakt že kdybych měla děti, dám mu ho asi na chodbu. Ale jako čeho je moc. Já třeba měla salmonelu z ledu, tak že ono když se máš nakazit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa píše:
@BAZÁREK ANGIE masokostní moučkou se nekrmí, ale v některých provozech kuřata hormony skutečně dostávaj, stejně jako masní býci…
jj, pokud si to správně pamatuji, masokostní moučka byla zakázána tak před 10-15 lety kvůli nemoci šílených krav
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alisekR proboha,nešiřte tady takový hrozný bludy! samozřejmě, že kuřice nosného hybridu ve 23.týdnech nesou malá vajíčka, jsou k tomu šlechtěné a pokud jsou krmené vysokoenergetickým krmivem, tak mají, vše co potřebují a energii i k nešení. a že se občas nějaká musí zabít, protože nežere a pak má v sobě divný věci…to, že přestane žrát už znamená, že je není moc ok a divný malinký vajíčka- tipuju to na bakteriální zánět vejcovodu. můžu vás ujistit, že i zdravá nosnice z velkochovu má v sobě na vaječníku ty malinký vajíčka žlutý, jako vás učila babička (mě to babička taky ukazovala).
ano, antibiotika a hormony jsou zakázané..veterinář se ani k nějakým hormonům nemůže dostat, ani nevíte, jaká blbost se tady furt omílá ![]()
antibiotika jsou teda zakázané ta, která se používala jako stimulátory růstu. antibiotika k léčbě se použít smí, ale musí být důvod a dodržují se ochranné lhůty- maso se na jatkách vyšetřuje na rezidua antibiotik. a v posledních letech je značný tlak na to používaní atb a jejich množství rapidně pokleslo.
a že by krmiva měla být vadná..ano, chovatel hledí na cenu, ale nemůže krmit nějakým šmejdem, protože nemocná zvířata bez kvalitní výživy, by mu byla k ničemu.
k tomu estrogenu- to je tedy uprade všech těhle nesmyslů..proč, proboha, proč by někdo dával kuřeti estrogen?
zamyslela ste se některá nad tím, že většina žen na planetě papá antikoncepci, a její zbytky vylučuje močí..myslíte, že estrogeny zachytí čistička odpadních vod? a pak se to zas pije a tak dokola…víte, že spousta plastů má xenoestrogenní účinky (účinkují v metabolismu jako estrogen). estrogenová zátěž z vnějšího prostředí je v téhle době obrovská…ale fakt nechápu, kterýho blba napadlo hodit to na kuřata (asi někoho, kdo si pod pojmem hormon neumí nic jinýho představit).
a veterinární správa opravdu funguje..nejenže tomu věřím, ale já to v práci vidím. neustále odběry kdečeho, kontroly..
buď si sežeňte kuře z malochovu nebo aspoň český, tady ta vet. správa po těch chovatelích fakt „dupe“.
a počkejte, až se tu pustí maso z USA, tam frčí stimulátory růstu, růstový hormony atd ve velkým…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A že je divné, jakou užitkovost ta zvířata mají- to je genetika. ano, kuřata takto narostou-pokud maj odpovídající podmínky. ona je čivava taky vzniklá šlechtěním..přestože má do vlka daleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wifi.. píše:
estrogenová zátěž z vnějšího prostředí je v téhle době obrovská…ale fakt nechápu, kterýho blba napadlo hodit to na kuřata (asi někoho, kdo si pod pojmem hormon neumí nic jinýho představit).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wifi..
To sis dala práci, díky. Já už se tady nepokouším nikomu nic vysvětlovat a už vůbec ne podrobně, protože většině to dá asi tolik, jako kdyby mně někdo vysvětloval jak funguje a na co je urychlovač částic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já předpokládám, že kdybych zasvěceně rozkřikovala bludy o urychlovači, tak by se nějaký fyzik taky určitě chytnul
jestli mě něco spolehlivě nastartuje, tak to sou kuřata plná chemie a hormonů, o to víc mě to štve, když to plácají humánní lékaři, kteří často ani neumí ošetřit kousné poranění psem a co po nich vyžaduje legislativa v tomto a o chovu zvířat vědí kulový ![]()
ono by se to chovalo..slepičky hezky po malých skupinkách, na výběhu..(to se zas ale do toho musí cpát antiparazitika)..kdyby lidi byli ochotný dát za vejce víc peněz. ale vím, jak se lidi perou, když je akce…a to si fakt pak myslí, že to vejce se má vyrábět humánně, jak u babičky na dvorku za supermarketový ceny? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A k těm bakteriím z kuřete…ano, nastupuje campylobakter na scénu..salmonellu se podařilo celkem ukrotit, díky národnímu programu. jinak z tepelně upraveného masa se nic nechytne…takže prostě nejíst syrová vejce ani kuřecí maso…neolizovat ruce a vše umýt, nebo třeba zdesinfikovat, když chcete. to spíš ale když je dítě malé myslím. prostě se někdy povede, nejde to z těch kuřat odstranit, nebo je nejezte. nebo si na manipulaci berte rukavice a používejte třeba nějakou jednorázovou podložku.
jinak jsem nikdy neviděla, že by se maso omývalo..nikdy sem maso nemyla a nějak nevidím důvod..a zdá se mi to jako ideální způsob, jak si případnou bakteriální kontaminaci rozstříkat po celý kuchyni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit