Panický strach z listerie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
19.12.13 23:11

Strach z listerie

Patřím k těm, které v těhotenství panikaří z listeriózy - aspoň tady vidím, že v tom nejsem sama… Vždycky jednou za čas sním i přes veškerou opatrnost něco, nad čím pak začnu dumat, jestli náhodou… Momentálně mě trápí včerejší konzumace balené čersvé zeleniny z Alberta (Family mix Albert Quality), která má i logo Vím, co jím. Ten den jí končilo datum spotřeby a některé kousky se zdály být už trochu povadlé - nechala jsem ji před konzumací pro jistotu asi 10 minut namočenou v teplé až horké vodě, ale stejně přemýšlím, jaké je riziko, že se v takto prodávané zelenině listerie objeví. Co myslíte? A řešíte některá podobné stavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
19.12.13 23:38

Ty jo tak to by me nenapadlo, ja jim vsechno i to co se nema 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
20.12.13 00:21

@Skalaminka Trochu přeháňka, když si vzpomenu na moje těhotenství, tak jsem ujížděla denně na grilovaných kuřecích křidéýlkách z pojízdného stánku, divím se do ted, že jsem nic nechytla, dnes bych si to nedala, ale tehdy jsem si nemohla pomoct. A k tématu, z ovadlého salátu si těžkou hlavu rozhodně nedělej a pokud by to bylo nějak kontaminované, tak si bud jstá, že dnešek trávíš ve společnosti zachodové mísy a kbelíku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
20.12.13 00:53

@lenuska22 to jsi ochutnala syrovou zavářku? hele, s tím už nic nenaděláš. já v těhu snědla trochu jídla s nivou, moc mi to nesedlo a bylo mi zle. proste to byla blbá kombinace surovin. byl to jen podrazdeny zaludek. na listeriozu prijdes az do 30 nebo 60 dnů-testy. nějak bych to neřešila. dávej si bacha na syrové věci, plísňové sýry, fast food, vajíčka a bud v klidu. spousta lidí jí tatarák a taky to neřeší neboj, to bude dobry. a spousta těhotných jí plísňové sýry, takže jsi zodpovědná, ale žádnou paniku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
20.12.13 01:11

@Skalaminka to znám, já ale zhřeším a pak řeším, třeba minulý měsíc nehorázná chuť na camembert, nešlo odolat a jakmile jsem ho snědla přišly výčitky, nebo uzený losos, prostě ho jím když je, nedávno jsem měla uzenou makrelu. Pak mi to vždycky chvíli šrotuje co kdyby a tak. A pak zapomenu. Kdysi tu někdo psal, že osud máme napsaný už v lůně matky, tak se to tak snažím brát. Pokud si mi má syn narodit tak se narodí, pokud ne, tak s tím nic neudělám. Stát se může cokoliv, nejenom listerie, momentálně mám strašný strach z porodu. Minulý týden jsem tady četla deníček holčiny co ztratila holčičku těsně před porodem, vůbec jsem kvůli tomu nemohla spát. Ty stavy úzkosti co se může stát a zdali bude všechno v pořádku mě provázejí od začátku těhotenství, přitom rozum mi říká, problém řeš až přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
20.12.13 06:38

@geilens nestydo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
20.12.13 06:42

@Skalaminka ovadly ti urcite neublíží. ta horka voda mu urcite na čerstvosti nepridala :mrgreen:
Kupovany salát proplachnu ale dál to neřeším. A pamatuj ze stres miminku škodí vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
20.12.13 07:22

Ja jedla v prvnim tehu temer vse, nic jsem neresila a nic jsem nedostala. Mela jsem hermelin, nivu, dokonce i tatarak, casto salat z krabich tycinek, protoze jsem na nej mela neskutecnou chut.
V tomto tehu uz jsem mela treba parizsky salat a pohoda. Treba hermelinu zatim odolavam, ale rozhorne se nijak nestresuju tim, co jim.
Zeleninu a ovoce oplachnu a vic neresim, pokud ta bakterie na zelenine neni (coz je malo pravdepodobne, ze by tam byla), tak je jedno, jestli to jis cerstve nebo po datu spotreby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
20.12.13 11:26

@Lucake stydim se:) ale fakt jim vsechno od vajec a majolky po nivu a hermelin:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
20.12.13 14:16

Díky všem za odpovědi,

Jsem trošku klidnější, i když hlavou mi to vrtá pořád - asi bude do té doby, než sním něco jiného vzdáleně podezřelého - nebo než porodím :-) Jsem už ve 30tt, tak pak snad budu moci listeriózu pustit z hlavy… I když s mou přehnanou úzkostlivostí se nejspíš vždycky něco najde. Asi bych to měla brát, jak píše Zagora, že je to prostě osud a stát se konečně může cokoliv kdykoliv. Jenom se to líp napíše než udělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
20.12.13 16:26

@geilens :) ty jsi kaskader ;) ja jim taky v podstate vsechno kdyz na to mam chut. Si říkám jak se mohly driv rodit děti kdyz nebyl internet :mrgreen: i kdyz tataráku se teda vyhnu. Se mam na co těšit :)
@Skalaminka zkus to. Neni to snadné dobře to znám ale nejlíp s tím bojovat nez tě strach a úzkost úplně pohltí. Hlavne si užívej a těš se na miminko :) a krasne Vánoce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
20.12.13 17:32

@Lucake tak tatarak bych nesnedla ani netehotna :poblion: ono hlavne pokud si nedopravas nepasterizovane francouzske syry tak vetsi sance je ze to chytnes ze salamu atd. Nez z nivy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.14 09:43

Prosim o radu - jsem ve tretim trimestru a snedla jsem bylinkovo cesnekovou pomazanku balenou od firmly seko. Dala jsem si ji proto, ze tam neni majoneza, no ale ted ctu, ze tam ze tam je vajecny zloutek!!! Urcite syrovy :think: Vyrobce nemuzu sehnat, pouze distributor, ten bude vedet houby, jestli tam davaj syrovy vejce. Hrozne se bojim listeriozy :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.1.14 09:46

Myslím, že to přeháníš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
6.1.14 09:49

@Jarmilka 72 divim se ze jsi to doklepala do tretho trimestru a nejsi u chocholouska. Uklidni se. Vic nez nejaka listerie ohrozuje tve dite tvoje vysilovani :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí