Panický strach z listerie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6.1.14 09:57

Jo jo, ja vim. Ale proste se bojim. Tak blbej tu asi nikdo nejni, aby jedl pochybny baleny pomazanky… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.1.14 10:01

@Jarmilka 72 kde jsi prosimtě viděla, aby se do pomazánek dávalo syrové vejce?
Některé z vás to už vážně přeháníte. Chudáci děti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
6.1.14 10:05

@Jarmilka 72 Ja mam taky paranoiu z listeriozy, ale tohohle bych se nebala. Bude to jako majoneza - tam jsou taky zloutky, ale pasterizovane. Neboj se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
6.1.14 10:08

@Jarmilka 72 tak to nás bude asi holt blbejch víc :mrgreen: prosím Tě, hlavně klid, škodíš si teď především Ty sama sobě svým stresem, ne tím, že jsi snědla trošku pomazánky… To bychom v těhotenství nemohly jíst vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.14 10:23

Tak diky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
6.1.14 10:24

@Jarmilka 72 vždyť listerióza není jediné onemocnění, které ti v těhu hrozí…to by ses takhle mohla bát všeho.
Buď v klidu, já na Silvestra dělala jednohubky s hermelínovým a pařížským salátem, česnekovou pomazánkou - vše koupeno u pultu v Tescu a žiju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
6.1.14 10:33

@Jarmilka 72 to bys spis chytla salmonelu… neplas, neznam jedinou těhotnou, co by listerii mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
6.1.14 11:07

@Jarmilka 72 Doporučuji zajít k lékaři (nejlépe psychiatrovi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.14 11:12

@adam75 :P asi mas pravdu, obcas to slysim i od manzela :P :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.14 13:27

Tak jsem jestd k tomu zjistily, ze ta pomazanka byla vyrobena v Polsku!!!Me snad trefi :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.1.14 13:43

@Jarmilka 72 no, to se ti nedivim. Počítej minimálně s otravou - tvými výfukovými plyny a navíc se přidávám k doporučení od @adam75 psychouš by ti opravdu byl třeba 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
6.1.14 14:14

Psycholog by ti mohl pomoct :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
6.1.14 20:53

@Jarmilka 72 hele urcite to bude v pohode, davas si pozor, to by byla fakt blba nahoda, kdyby se neco stalo. Cetla jsem nejakou bakalarskou praci na to tema a v jedne brnenske nemocnici se za tri roky vyskytlo pouze sest pripadu, z toho ctyri miminka se podarilo zachranit. Prokazana nakaza byla pouze u syru Baladur s mesicni inkubacni dobou, to byl ten potrat. Vetsinou to konci spatne prave v druhem trimestru, kdy je matka uplne bez priznaku a nahle bolest v podbrisku, krvaceni a konec, ve tretim trimestru uz nejake priznaky ma, napr. Horecku, pokud se miminko nenarodi mrtve uz je co zachranovat :hug:
jinak myslim, ze vetsina lidi, kteri te tady kritizujou nemaji ani paru o tom, jaka je inkubacni doba atd. Viz. Silvestr a hermelinova pomazanka, nic ve zlem, ale inkubacni doba je 3-70 dni, takze ja bych po sesti dnech s hermelinovou pomazankou na pultu v Tescu klidna nebyla, zvlast kdyz vim, jakym stylem je vyrabi (primichani uz starych pomazanek do novych, pouzivani proslych vyrobku). Takze pokud nekdo ji rizikove potraviny a ohrozuje tim svoje dite, je to jeho vec, ty jsi proste jsi jen vic uzkostna a moc se o miminko, ktere prijde bojis, coz je pochopitelne.zkus se zamerit na neco jineho, ktery jsi tyden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
7.1.14 07:23

@Kristanka tak já o inkubační době apod. něco vím - jsem lékařka.
Právě proto, že si uvědomuju, co všechno člověku hrozí, si myslím, že je hloupost se fixovat zrovna na tento jeden problém. Všechna nebezpečí se zkrátka vyeliminovat nedají…nehledě na to, že příroda je stejně mocnější než my a některé věci zkrátka neovlivníme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
7.1.14 10:00

@jannda uplne souhlasim, proste se neda kontrolovat vse. Dost nechapu, jak nas nase matky vubec mohly donosit
@Kristanka nechapu, proc by se priznaky na matce mely lisit podle trimestru, to snad spis moznost prenosu na dite. Podle vsech informaci, co jsem dostala od lekare, je prubeh bez priznaku u matky s nejvetsi pravdepodobnosti bez nebezpeci pro plod.
@Jarmilka 72 promin, ale tohle je fakt blbost. Jinak ja majonezu jim, kupovanym salatum se vyhybam, ale to spis kvuli salmonele a protoze neverim tomu, co do toho cpou. Moje znama delala v Norsku (ne v Polsku :mrgreen: ) v tovarne co dela krevetove salaty a rika, ze od te doby by na nej nesahla. Radeji si salat udelam doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí