Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Lucka13 - ja brala tyto :
CAULOPHYLLUM THALICTROIDES 9 CH
- dávkování: při nástupu porodní činnosti 5 granulí každých 30 minut, po odtoku plodové vody 5 granulí každých
15 minut
- použití: nepoddajnost děložního hrdla; nepravidelné, neúčinné, křečovité bolestivé stahy; atonická děloha
ACTAEA RACEMOSA 9 CH
- dávkování: stejné jako u léku Caulophyllum
- použití: silné nepravidelné porodní bolesti, křeče děložního hrdla, bolesti vystřelující do stehen
a byla jsem moc spokojena, bolesti zacali ve ctvrtek hned po sedeti minutach po osme hodine vecer, homeopatika jsem zacala brat v patek od 12 hodin, bolesti zesilili, tak jsem to doma rozchodila, pak uz jsem mela unavena a kdyz jsem vedela co me ceka tak jsem sebou praskla na postel a asi hodinu a neco lezela na posteli a stridala strany, pri kontra jsem se ruzne kroutila, bolelo to dost. Tim ze jsem stridala strany tak mala asi krasne postupovala dolu a kdyz jsem citila silne tlaky na konecnik tak jsem jela do porodky. Na prijmu mi rekli ze pichnou vodu ze se jde rovnou na sal /zadna priprava nic/
na sale pichli vodu, nechali me prodychat dve hooodne silne kontrakce a slo se na tlaceni. Chvili mi trvalo nez jsem zacala tlacit spravne ale do 15 minut byla mala venku od pichnuti vody. Takze jsem se za ty 4 hodiny brani homeo krasne otevrela. Mela jsem z toho o to vetsi strach, protoze u nas v rodine je s tim velky problem - same porody ukoncene cisarskym rezem , protoze se hrdlo neotviralo. A ja byla otevrena za kratkou dobu a krasne. Strasne rada na to vzpominam, nevim jestli to pusobilo i na bolest ze ji zmirnilo jak tam pisi ale pro me je zubar daleko horsi , nez jit na porodni sal, hned po porodu jsem rikala ze bych sla klidne znova
takze za me obrovska spokojenost ale dulezite je homeo verit - nejde ocekavat ze to nebude bolet a ze hned po brani se dostavi ucinek, chce to cas. Ja jim plne verila a priste je zase vyuziju. Jinak po porodu jsem brala na hojeni ARNICA MONTANA 9 CH
- dávkování: 5 granulí 2× denně
- použití: urychlení hojení, vstřebání hematomů, odstranění pocitů zhmoždění, lék má specifický účinek na svaly
a kapiláry
a taky spokojenost, vycistila jsem se rychle, nyni uz ani nespinim a nic me neboli..
nekdo rika ze je to zbytecnost ale pro me uzasna vec
pred porodem jsem jeste pila caj z maliniku, nevim co vsechno pomohlo ale myslim ze vse ma neco do sebe…
jinak ja je brala jen po tech 30 minutach .. voda mi nerupla, ta mi jen po troskach unikala ale to jsem nebrala za rupnuti
takze i tak to bylo krasne rychle.. v porodnici uz jsem je nebrala, nebylo treba
posledni davku jsem mela v aute pri jizde do porodnice, tam ty kontrakce asi byly nejhorsi - preci jen bolesti, kdyz je clovek pomalu zkrouceny a nemuze to rozchodit nebo se nejak polevit.. nastesti mame porodnici kousek ![]()
a arnicu montanu mi homeopatka doporucila az po porodu, pred porodem jsem ji uzivat nemela…nekdy pisi ze se muze uzivat ale me homeopatka rekla ze ji pred porodem nedoporucuje.
nic nečti, ničeho se neboj, držím ti palce!! rychlý bezbolestný porod ať máš ![]()
Ahoj, taky se bojím stejně jak ty, bolest nesnáším
Nicméně jednou už jsme těhotné, tak to musíme dát
Větší strach mám z komplikací při porodu (šňora, akutní CŘ, porod mrtvého miminka), nástřihu apod. ![]()
Choli píše:
Ahoj, taky se bojím stejně jak ty, bolest nesnášímNicméně jednou už jsme těhotné, tak to musíme dát
Větší strach mám z komplikací při porodu (šňora, akutní CŘ, porod mrtvého miminka), nástřihu apod.
tak nástřihu se opravdu bát nemusíš, to vůbec neni cejtit
možná pak trochu to šití, ale taky nic tak hrozného.
No já se taky hodně bála, ale fakt se celý porod dá zvládnout
a hlavně už to jinak nejde když je mimi vevnitř ![]()
tak pohodový porod a zdravé miminko ![]()
berushka18- závidím tak krásný a ryclý porod
. No asi ta homeopatika opravdu pomohla jak je vidět. A dají se kooupit volně v lékárně nebo to musím porbrat s nějakým homeopatem?
taky se pije maliníkovej čaj a ji lnený semínko, to vše by mělo pomoct usnadnit porod - já užívala obojí a na porod si nemůžu stěžovat - 4hod od praské vody, bolesti cca 3hod z toho ty bolavé asi 2hod a na 3 kontrakce byl malej venku ![]()
no ber to tak, prostě ti stejně nezbude nic jinýho než to dítě porodit ![]()
jinak já se ani moc nebála, nevěřila jsem, že to může být horší než moje patálie s kolenama ![]()
merett píše:
taky se pije maliníkovej čaj a ji lnený semínko, to vše by mělo pomoct usnadnit porod - já užívala obojí a na porod si nemůžu stěžovat - 4hod od praské vody, bolesti cca 3hod z toho ty bolavé asi 2hod a na 3 kontrakce byl malej venku
Taky jsem užívala oboje a porod 22hodin
takže je to opravdu individuální ![]()
holky mám takovej dotaz, nevíte někdo jak je to s porodem když mám silnější dioptie? někde jsem slyšela, že od určitých dioptrií není možný normální porod…
maggie79 píše:
holky mám takovej dotaz, nevíte někdo jak je to s porodem když mám silnější dioptie? někde jsem slyšela, že od určitých dioptrií není možný normální porod…
je to tak, ze sa neodporuca normalny porod kvoli tlaku, ktory vznika pri tlaceni..ale teda neviem, pri ako velkch dioptriach je uz cisarsky ![]()
maggie79 píše:
Maggie, já mám 6,5 na obou očích a k žádným problémům nedošlo. Ptala jsem se primáře na předporodním kurzu a prý by se nic stát nemělo, pokud budu mít při tlačení zavřené oči
Pokud bych měla pochybnosti, mám se zeptat očního.
Moje sestra měla při dvou svých porodech 8 dioptrií a taky bez problémů.
aha, my jsme teprve na začátku, takže to vše budu ještě zjišťovat u doktorů, ale říkala jsem si, že se zeptám
. normálně nosím čočky, ani nevím jestli je budu moct tedy mít, nebo musím mít brýle nebo jak… já mám 5,5 a bez ničeho vidím houby ![]()
Nebojte holky to zvládnete,já už mám šotky dva a těším se na další
Netvrdím že je to brnkčka a už vůbec že to nebolelo,měla jsem totiž strašný křížový bolesti,ale to taky nemá každá mamina a navíc si můžete nechat píchnout Epiodural,já jsem ho mít nemohla
Tak hlavu vzhůru a hurá do porodnice