Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jinak jestli se sperma tvoří až v pubertě tak by to přece nemělo ovlivnit plodnost ne, jak to tu někdo zmiňoval
. Já doufám, protože se mi líbí že papírovka do sebe vše absorbuje, jediné co tak ty stlačenè kulky, ale to někdo taky psal že v látkových je to to samé tak už vážně nevím co si z tohi vzít ![]()
@Sedmikráskakrásná Sperma se tvoří v pubertě, ovšem tkáň, která je produkuje je přítomna od narození a je taktéž citlivá na přehřívání. Zvláště dlouhodobé. Pokud nebudete patřit k extra šetrným rodičům, kteří mění plenu až když je úplně plná (vždyť na balení je přece napsáno 6-8kg
) tak že zdravotního hlediska je to asi jedno, pokud v pleně nebude dlouho.
@Midaku Ano fyzika funguje, exotermní reakce probíhá při absorpci, poté zase nastupuje další termodynamický jev, tepelná výměna, takže teplo se předá do okolí dokud se teploty nevyrovnají, takže pokud teplotu neměříte přímo v momentě kdy se vsakuje kapalina, je následné změření už hodně zkreslené. Doteď si pamatuju jak jsme ve fyzice ohřívali vodu bez ohně, silikagel, k tomu voda a v tom ponořená zkumavka. ![]()
@Heivka hele mně je to uplne jedno, pokud tobě ne, tak věřím, že ses podél toho zařídila a dětem dávala patřičně studené plenky. Já prostě nevěřím všemu, co kde nějaká matka vypustí, zvalst kdyz ani ma vyzvani neni schopna nebo ochotna sdelit zdroje techto mouder. Je úplně jedno, jak plinky kdo nosí. Hned po curani bude teplo v každé plince, protože ta moč je teplá. Pak to postupně chladne. Ppkid by nekde fakt byla longitudialni studie o vlicu jednorazovek na plodnost, iz by se to vedelo. To zhorseni plodnosti za posledních 2lx let má úplně jiná příčiny. Nemusíš si obhajovat svoje rozhodnutí latkovat, každý si přece může balit dítě do čeho sám uz na za vhodné.
A není tu někdo kdo zná někoho kdo vytostl na papírových a má své dítě? Hodně mi to vrtá hlavou jestli to fakt až tak může ovlivnit.. doufala jsem, že se na webu najde někdo kdo to třeba i studoval
@Midaku Já tu neobhajuji látkování, jenom říkám co se učí ve fyzice základní školy. Stačilo ve škole dávat pozor.
Takže čistě fyzikálně, naleju na látku vodu o teplotě 38°, mokrá látka začne pomalu chladnou. Naleju na silikagel vodu o teplotě 38°, teplota skokově vzroste o 2-4 stupně v závislosti na množství kapaliny a silikagelu. Potom začne chladnout. Rychlost chladnutí v obou případech závisí na okolní teplotě a tepelné izolaci kolem pozorovaného objektu. Fyzika 8. třída. Kalorimetrické rovnice vám tu opravdu počítat nebudu, pokud máte dokončenou ZŠ, zvládnete to sama ![]()
@Heivka ty jsi tak vtipná… ha ha ha. Základku dokončenou opravdu mám, mám i střední a světě div se, i vysokou. A ne že bych si to nějak pamatovala, ale kalorimetricle rovnice jsme počítali až na gymplu. A dost pochybuju o tom, že na základě děti ví, co je to silikagel. Bez si honit ego na někoho jiného.. já fakt nemám za potřebí porovnávat si znalosti s anonymní paní na netu. Já nerozporuju, že prakticky jsou v lecčems lepší, ale určitě ne ve všem a určitě nevyhovují všem. Rozporuju jen tvoje tvrzení o tom, že používání jednorázovek způsobuje neplodnost. Ale samozřejmě pokid mi už konečně ukážeš nějakou relevantní studii na toto téma, ráda ti dám za pravdu.