Počuravani po nemoci

456
12.1.21 08:41

Počuravani po nemoci

Dobrý den. Mám dceru, 2,5 let. Cca od 20m je bez plen i na noc, přes den asi od 14m. V noci se vždy na čůrání vzbudila a buď si zašla na nočník sama nebo mě zavolala.. Cca před 1,5m byla trošku nemocná (rýma a trochu kašel) a od té doby se v noci každý den počurava. Vzbudí se, ale pozdě. To už ji vadí mokré pyžamo… Už nevím, jak dál… Máte někdo podobnou zkušenost? Jak jste to řešily? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85454
12.1.21 08:50

@Thaliakenn ja bych nechala pro jistotu zkontrolovat moc a vratila ji plinku na noc. Az bude sucha, zase ji sundat. Proc ji trapit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
12.1.21 09:06
@blumen píše:
@Thaliakenn ja bych nechala pro jistotu zkontrolovat moc a vratila ji plinku na noc. Az bude sucha, zase ji sundat. Proc ji trapit.

Podle dr je moč v pořádku… To mě napadlo jako první… Nechápu to… Přes den úplně v pořádku, to ani nevím, že čura (kdybych nebyl řvala nocnik :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.1.21 09:32

Mně kromě nemoci začátek počůrávání sedí se začátkem zimy. U dcery jsem podle toho bezpečně poznala, snad do 5ti let, že je čas na zimní peřinu. Vždy cca v listopadu se mi počůrala, a to byl signál, že je jí v noci zima :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.1.21 09:49

Vratila bych plinku a s odebranim pockala, az zase bude sucha.
Vzdyt o nic nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.1.21 14:25

To se stává, že po nemoci se některé dovednosti zapomenou.

Prostě ji na noc dávej pár týdnů plenku a začněte zase trénovat nácvik aby si řekla že chce na záchod. Tedy důsledně odměňovat pokaždé když si řekne, když se nepovede tak netrestat. A nejlépe vymyslet nějakou hru na čůrání na nočníku.

Plus teda režim - před každým spaním vyčůrat, před spaním nedávat moc pít - pití hlídat přes den aby pila, ale na noc nenapájet, k večeři spíš suchý jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
12.1.21 15:23
@Ou píše:
To se stává, že po nemoci se některé dovednosti zapomenou.

Prostě ji na noc dávej pár týdnů plenku a začněte zase trénovat nácvik aby si řekla že chce na záchod. Tedy důsledně odměňovat pokaždé když si řekne, když se nepovede tak netrestat. A nejlépe vymyslet nějakou hru na čůrání na nočníku.

Plus teda režim - před každým spaním vyčůrat, před spaním nedávat moc pít - pití hlídat přes den aby pila, ale na noc nenapájet, k večeři spíš suchý jídla.

To je to… V roce si přestala říkat, chodí sama… Max. říkala v noci… Přes den chodí krásné, venku si také říká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.25 07:03

Ahoj, pětiletá byla přes noc bez plen. Sem tam se občas stalo že se třeba 1-3× do měsíce v noci pocurala. Při nachlazení běžná věc. Jenze před měsícem prodělala chřipku A, a od te doby den co den je pocurana. Močení ji neboli, přes den chodi na wc. S doktorkou jsem v kontaktu. Jak se tohle řeší? Zkusila jsem ji i omezit večerní pití, dát vycurat, ale stejně rano brečí že je pocurana… :(

• Citovat
  • Upravit
14376
20.3.25 08:16
@Anonymní píše: Více

Bez stresu a vrať plenku, než se to zase zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16456
20.3.25 08:42

Prijde mi to dlouho, dala bych vysetrit moc., byt nic neboli. Pro zmirneni nepohodli a stresu bych slecne nabidla na noc plinku, ze jen jako pojistka, nez se uplne uzdravi, aby se hezky vyspinkala. Urcite je to prechodne, tak to co nejvic odlehcit, at se netrapi.

Jednou jsme zazili neco podobneho, dostal nejakou tabletku na noc a za tri dny bylo po. Museli jsme se hlavne uklidnit. Zbytek baleni leku jsem odevzdala dr., ze to bude rozdavat, protoze to bylo baleni po x kusech a zrejme se to po vetsich infektech stava i jinym detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.25 08:46

Plenku má..

• Citovat
  • Upravit
Evkasulc
16.4.25 08:17

Já jsem musela dát zpátky plenky při nemoci… také se nám stávalo

• Citovat
  • Upravit
Evkasulc
16.4.25 08:17

A ted se nám jich zase tezko zbavuje to je jasné…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure