Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
jen tak na zábavu zakládám toto diskusní téma. ![]()
Mám ráda v životě paradoxy. Kroutím nad nimi hlavou a zároveň se nad nimi směji.
Co vy, jak jste na tom??
A máte nějakou pěknou paradoxní příhodu?
Za mě jedna : v 14.30 odjely z autobusového nádraží plné autobusy lidí jedním směrem. Stejným směrem jel jeden ve 14.35 - tak jsem do něj sedla. Jela jsem tam sama až na konečnou a ještě cestou přistoupil revizor a kontroloval mě. ![]()
Paradox je, že kdekterá socialne slabsi spoluobcanka má 10 detí, zatímco já nemam ani jedno.
To je paradox.
Paradox je nečekaná situace, ve které by logicky mělo být všechno jinak. Jako v příkladu od zakladatelky logicky vzato by měl revizor nastoupit tam kde je tisíc lidí protože tam nejspíš narazí na černého pasažéra a né do autobusu s jedním člověkem.
Paradox je odsuzovat celý život násilí a pak si najít násilnického muže a ještě mu to trpět
@Anonymní píše:
Paradox je, že kdekterá socialne slabsi spoluobcanka má 10 detí, zatímco já nemam ani jedno.To je paradox.
Paradox je, když jsi zarytý ateista a celý dosavadní život pracuješ pro církev ![]()
@evick2 píše:
Paradox je nečekaná situace, ve které by logicky mělo být všechno jinak. Jako v příkladu od zakladatelky logicky vzato by měl revizor nastoupit tam kde je tisíc lidí protože tam nejspíš narazí na černého pasažéra a né do autobusu s jedním člověkem.
díky
- nechtělo se mi to vysvětlovat bezdůvodnému anonymu…
Mně teda revizor přijde nadmíru logickej - co by se mačkal a prodíral narvaným autobusem, když se může v klidu svézt poloprázdným?
Já teda v přeplněným buse revizora snad v životě nepotkala.
Paradoxní mi přijde, když dnes a denně tisíce žen vkládají spoustu peněz a energie do antikoncepce, aby pak během pár let ty samé ženy vkládaly ještě více peněz a ještě více energie do toho, aby mohly počít. To není rýpání, jsem jedna z nich a kolikrát jsem se tomu usmívala.
Mně přijde paradoxní, když se neplodná ženská snaží o dítě, chodí do caru, píchá si hormony, pak se jí zadaří otěhotnět a dítěti pak zjistěj rozštěp patra. Ona jde ve 22.tt z vlastního rozhodnutí na potrat a ještě o tom napíše deníček na emimino
![]()
Pokud se někomu para-Doksy zdají malé, ať příště zvolí třeba para-Bajkal… ![]()
Jinak paradoxem je třeba to, že když se někdo devět let připravuje na kancelářskou práci, základní i střední školu končí na samé jedničky - a na stará kolena jediná činnost, kterou je dovoleno mu vykonávat, je obsluha kalicích pecí… ![]()
@Jura007 „je dovoleno vykonávat“ to zní, jako by ti kancl. práci někdo vyloženě zakazoval vykonávat. ![]()