Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@jesenka33 Tahle diskuze nevznikla kvůli rozštěpovým dětem, ale kvůli paradoxům. Bráno do důsledků - i tato diskuze je zde na místě. Jak vypadá dnes dítě s širokým celkovým rozštěpem si můžete prohlédnout zde - podotýkám, že není jediné.
https://www.emimino.cz/…zstep-10773/
Má dodnes ve své dokumentaci větu „Z důvodu VVV bylo nabídnuto ukončení těhotenství, matka si však přeje v graviditě pokračovat“.Paradoxem je, že učím bezmála dvacet let děti, které se narodily zdravé a takovou větu jejich mámy nikdy neslyšely. Ale mnoho z nich má mnoho zdravotních i sociálních problémů, jejichž řešení je mnohdy také drahé - to si nevyberete. I ta holčička se zmiňovanou nemocí motýlích křídel se narodila jako zdravé miminko - o této nemoci u ní předem nevěděli. Rozštěp je proti EBD naprostá maličkost - paradoxně se dá předem často odhalit a tak se řada dětí své šance na život nedočká.
@hanka.br. Ano pokud je to maličkost..maličkosti neřeším…ale vědomně bych na svět nepřivedla nemocné miminko, které by svůj život prožilo v nemocnici protože takový tvorečci namají trpět!!
@jesenka33 Hovor začal tím, že jste mezi tyto trpící tvorečky zařadila i děti s rozštěpem. Je opravdu omezené množství vad, u kterých lze s jistotou říci, jak dalece bude dítě trpět…Bohužel jsou podobné diskuze často zdrojem informací pro maminky, které se takovou zprávu dovědí a paradoxně o takových vadách v nich nejvíce hlásají lidé, kteří o nich ve skutečnosti nevědí nic.
@hanka.br. Jenže já se snažím vysvětlit že i tam jsou problémy a nejni to nic jednoduchého a maminka která se musí rozhodnout by o tomhle měla vědět!!!A vím co vím a bratránek má trochu hluchotu takže to tam může být také No a myslím že záleží na nich…Vy tu obhajujete pravdu svou a já to že by měla vědět do čeho jde a jsou tu rizika!!Je to prostě VVV a to nezměníte ani kdybyste se na hlavu postavila. ![]()
@jesenka33 Nic na tom měnit nehodlám, že to VVV je, to jsem nikdy nezpochybnila.Je to však vada léčitelná, která vede k úplnému uzdravení při dnešních moderních metodách léčby, které se od dob dětství vašeho bratrance hodně změnily. Bohužel je to asi nějaká národní vlastnost - mluvit o věcech, o kterých nic nevíme. Vy píšete o tom, že by maminky měly vědět, do čeho jdou - ale nevíte to. Proč to nepřiznáte? Samozřejmě si budoucí mamky informace zjistí - pokud na to mají čas. Obvykle tato zpráva přichází na UZV vyšetření ve 20.tt, někdy později. Pak na rozhodování mají maminky jenom dny a z informací pouze to, co si kde „moudrého“ přečetly v diskuzích od takových pisatelů, jako jste vy.
@hanka.br. píše:
Porodila jsem rozštěpové dítě, založila pro jejich matky občanské sdružení spolupracující s rozštěpovým centem v Praze, napsala o rozštěpech publikaci, spolupracuji s nejlepším odborníkem na operativu rozštěpových dětí u nás, publikuji v časopisech pro maminky, desítky rozštěpových dětí jsem měla tu čest obejmout. V neposlední řadě vyvracím mýty a lži o jejich postiženích. Potřebujete vědět ještě víc o mých aktivitách ve prospěch dětí s rozštěpem?
Pod tohle se podepíšu…
![]()
Nechápu jak může někdo něco takového napsat a naprosto souhlasím se vším co píše Hanka a jak píšete, že kdyby mělo dítě „jen“ malinkej rozštěp patra tak o tom víte asi vážně jen co se Vám líbí, protože já dcerku s rozštěpem patra mám a paradoxně ty problémy (např. s tím, že mohou hůře slyšet) pocházejí z tohoto typu rozštěpu, stejně tak asi největší problém s jídlem je díky rozštěpu patra (strava může vytékat ven nosem)… ![]()
@hanka.br. A nejde @jesenka33 o to, že pokud se přijde na rozštěp, může to značit i další postižení? Ne vždy je to jen samotný rozštěp, který se dá dnes již poměrně snadno napravit. ![]()
@Litta Ano, může. Tyto možné další syndromy nebo vady se zjišťují poměrně přesně buď magnetickou rezonancí, vyšetřením plodové vody, případně dalšími vyšetřeními, jsou nositeli závažných zdravotních komplikací - nikoli samotný rozštěp. Ve většině případů obličejového rozštěpu se jedná o izolovanou vadu, která nemá vliv na intelekt dítěte ani na plnohodnotnost dalšího života.
@_Kaczenkaa_ Maminko - to je právě to, co mě nejvíce zlobí, když lidé zasvěceně hovoří o něčem, o čem nic nevědí. Rozštěpy rtu - velké, široké a značně deformující obličej novorozence jsou opravdu jen kosmetické vady, které se v některých pracovištích dnes operují ihned po narození a díky tomu na tváři miminka nezůstane jediná jizva. Výsledky takových operací jsou fascinující! Oproti tomu rozštěpy patra, které nejsou vidět a na které se mnohdy přijde až několik dní po narození dítěte - tak ty jsou nositeli problémů s krmením, řečí nebo sluchem a jsou mnohem závažnější.
@Litta píše:
@NiKina Nesouhlasím. Znám nespočet poctivě pracujících a nestrádajících, stejně jako znám matky samoživitelky, které jsou v práci spokojené a současně mají dostatek času na péči o dítě. Asi to bude v přístupu, nevěřím, že by to bylo jen o štěstí.
Myslím si totéž ![]()
@hanka.br. píše:
@_Kaczenkaa_ Maminko - to je právě to, co mě nejvíce zlobí, když lidé zasvěceně hovoří o něčem, o čem nic nevědí. Rozštěpy rtu - velké, široké a značně deformující obličej novorozence jsou opravdu jen kosmetické vady, které se v některých pracovištích dnes operují ihned po narození a díky tomu na tváři miminka nezůstane jediná jizva. Výsledky takových operací jsou fascinující! Oproti tomu rozštěpy patra, které nejsou vidět a na které se mnohdy přijde až několik dní po narození dítěte - tak ty jsou nositeli problémů s krmením, řečí nebo sluchem a jsou mnohem závažnější.
Hani, naprosto už chápu o čem jste včera psala, tato (ne)informovanost je opravdu zavádějící, je tolik nepravdivých či neúplných informací o rozštěpových vadách a bohužel pro maminky čekající či mající rozštěpáčka mohou být potom takovéto informace zavádějící… ![]()
@hanka.br. píše:
To je krásná holčička
Ta jednou bude muset ty chlapy odhánět ![]()
@Litta Vážně ne? Můj partner třeba pracuje i 36 hodin v kuse
A když si náhodou v té době na 4 nebo 5 hodin zdřímne, protože se zrovna nic neděje, tak mu pak lidi vyčítají nebo závidí, že může v práci spát, takže má vlastně tu nejúžasnější práci. To mi přijde jako hodně velkej paradox ![]()
@tehuzu píše:
Nebo když jsme teď z 5 kamarádek 4 těhotné (2 neplánovaně, jedna po půl roce snažení) a všechny děti nám vychází od 28.ledna do 22.února![]()
![]()
Jste se během lockdownu nudily no ![]()
@suwari píše:
Pradox je, když je někdo 7 let vegetarián a pak zase začne jíst maso!
Anebo když vegetariána pohřbí do masového hrobu ![]()