Paragraf a dítě versus nemoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.1.17 18:53

@Effička : taky už jsem nad tím přemýšlela. Ale to dítě, na které bych měla OCR bych si nechala doma. Anonym L.

• Citovat
  • Upravit
zoy
1495
3.1.17 19:12

Já se přiznám, že mi doktorka napsala OČR na zdravé dítě, respektive manželovi. Nicméně já jsem byla na mateřské s novorozenětem a zánětem ledvin, takže jsem fakt ocenila, že se manžel o starší dvě (nechodící do školky) postaral. Jinak v nemocnici (kde diagnostikovali ten zánět ledvin) mi paragraf pro manžela na mě napsat odmítli, i když na to nárok měl, ale kdo se má se čtyřicítkama teplotama hádat, tak jsem prostě pediatričku slušně poprosila a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
19.2.19 07:58

Zkusím oživit, ale s trochu jiným dotazem. Pokud není hlídání a dítě jen kašle a má rýmu. Pomohlo by zůstat doma a odpočinout si. Vypisují dr. v takovém případě paragraf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26867
19.2.19 08:00
@bublinek píše:
Zkusím oživit, ale s trochu jiným dotazem. Pokud není hlídání a dítě jen kašle a má rýmu. Pomohlo by zůstat doma a odpočinout si. Vypisují dr. v takovém případě paragraf?

To zalezi na lekari, zda ti OCR vystavi. Ale u skolkovych deti obvykle OCR vystavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
19.2.19 08:01

@bublinek Samozřejmě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.2.19 08:02

@bublinek tak asi jak která..to si musíš sama pošéfovat..
u nás pokud není horečka nebo teplota tak ne..nebo pokud kašel není fakt tuberkolozní..
zase některé pedi se dají ukecat…nebo když si to přikrášlíš..jakože ráno měl teplotu, ted ji zrovna nemá, dala jsem mu léky na sražení atd..

• Citovat
  • Upravit
9023
19.2.19 08:14
@smurfka píše:
@bublinek tak asi jak která..to si musíš sama pošéfovat..
u nás pokud není horečka nebo teplota tak ne..nebo pokud kašel není fakt tuberkolozní..
zase některé pedi se dají ukecat…nebo když si to přikrášlíš..jakože ráno měl teplotu, ted ji zrovna nemá, dala jsem mu léky na sražení atd..

Lhát bych neviděla důvod. Jen mě zajímalo jaká je zkušenost ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.2.19 08:17
@bublinek píše:
Lhát bych neviděla důvod. Jen mě zajímalo jaká je zkušenost ostatních.

aha..tak to neporadím..zkušenost nemám.
Pouze s rýmou a kašlem k dr s dětma nechodím..tak nevím zda by mi to napsala nebo ne.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14809
19.2.19 08:20

No s rýmou a kašlem by se do školky v žádném případě chodit nemělo a každý rozumný pediatr napíše paragraf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
19.2.19 08:20
@smurfka píše:
aha..tak to neporadím..zkušenost nemám.
Pouze s rýmou a kašlem k dr s dětma nechodím..tak nevím zda by mi to napsala nebo ne.. :nevim:

A jak to řešíte? Je hlídání nebo …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.2.19 08:23
@bublinek píše:
A jak to řešíte? Je hlídání nebo …

nemám hlídání..děti s rýmou chodí běžně do školky..( jeden rok měla rýmu dcera celou zimu - po vyšetřeních byl výsledek, že to má ze změny zima - teplo ( venku - vevnitř ). Ted už je to lepší, ale i tak s rýmou sem tam jde..vysmrkat se umí. Kašel také, jak říkám pokud to není nějaký dusivý, nebo že by z něho šly hleny.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12605
19.2.19 08:24

Řekla bych, že na tomhle by se s rozumnou dr. mělo dát domluvit. Prostě to vysvětlit, že má rýmu a kašel a necítí se dobře a pár dnů odpočinku by prospělo. Neumím si představit, že by naše dr. odmítla nebo nás odbyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
19.2.19 08:28

Hlavně teda u nás bohužel neexistuje běžná rýma a pokašlávání… Vše hned doprovází teplota, dcera trpí na to, že z rýmy má zánět i v očích, druhá dcera zas kašle takovým tím kokrhákem. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
19.2.19 08:45
@bjetuschka píše: Řekla bych, že na tomhle by se s rozumnou dr. mělo dát domluvit. Prostě to vysvětlit, že má rýmu a kašel a necítí se dobře a pár dnů odpočinku by prospělo. Neumím si představit, že by naše dr. odmítla nebo nás odbyla.

Na paragraf se píše nějaká diagnóza?
Mi osobně vadí smrkajici a kaslajici ve školce, takže ji nedávám,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.2.19 08:47
@bublinek píše:
Na paragraf se píše nějaká diagnóza?
Mi osobně vadí smrkajici a kaslajici ve školce, takže ji nedávám,

ne na paragrafu diagnoza není…jen uvedené dny kdy je nemocná s tím že je třeba celodenní péče rodiče..bez diagnozy. jen razítko pedi. ( či jiného dr který očr vystavuje )

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA