Paragraf na dítě, žena v porodnici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
2.1.14 23:18
@kate02 píše:
manželovi napsali očr v porodnici na celejch 9 dnů… Chtěla jsem ukončit, jak mě propouštěli s tím, že si manžel vezme dovolenou a sestra řekla, ze si ji má šetřit a nechala ukončit až ten poslední den.. :nevim:

Tak že by můj muž trpěl po prázdninách syndromem nepostradatelnosti? :mrgreen: A pro OČR byl tehdy u dětské doktorky (ta by mu to napsala klidně na měsíc :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
2.1.14 23:19

Manželovi napsala OČR dětská doktorka, takže normálně na 9 dní. V porodnici to ukončují dnem propuštění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
2.1.14 23:21

Mne ted tedy v porodnici rekli, ze mi osetrovatelak mohou vypsat jen na dobu, co jsem v porodnici a vypsali pri propousteni. Dnes jsem prosila pediatru, zda mi muze vypsat jeste dva dny po propusteni (manzel nemel schvalenou dovolenou, ale zustal doma…meli jsme i nemocnou dcerku). Ta mi rekla, ze neco podobneho ted resila a volala kvuli tomu na socialku a aby to bylo nasledne skutecne proplaceno, musela by to vypsat moje obvodacka, pze jsem na materske.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.1.14 23:22
@Angua píše:
Tak že by můj muž trpěl po prázdninách syndromem nepostradatelnosti? :mrgreen: A pro OČR byl tehdy u dětské doktorky (ta by mu to napsala klidně na měsíc :lol: ).
:nevim: nám to v porodnici napsali na těch 9 dní, ale možná to bylo tím, že jsem neječela, že to chci, ale spíš naopak :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.1.14 23:24

@kate02 tak to nevím teda… Já jsem měla naštěstí po návratu domluvenou maminku, tak jsem to neřešila, ta se o nás starala moc dobře a ještě mi oprala, vyžehlila a uvařila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
2.1.14 23:24

@KrisKa Já teda rodila dceru 7/2012 a synovi nebyly ještě 2 roky a normálně to napsala a nikdo nic neřešil a zaplaceno to bylo. A jednou jsem byla s holkou pryč a musel k doktorce se synem manžel a potvrdila mu propustku a nic neříkala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.1.14 23:25
@KrisKa píše:
Mne ted tedy v porodnici rekli, ze mi osetrovatelak mohou vypsat jen na dobu, co jsem v porodnici a vypsali pri propousteni. Dnes jsem prosila pediatru, zda mi muze vypsat jeste dva dny po propusteni (manzel nemel schvalenou dovolenou, ale zustal doma…meli jsme i nemocnou dcerku). Ta mi rekla, ze neco podobneho ted resila a volala kvuli tomu na socialku a aby to bylo nasledne skutecne proplaceno, musela by to vypsat moje obvodacka, pze jsem na materske.

no, ona nemůže napsat očr na dítě se kterým jseš na MD, ale na to starší jo… :think: teda v listopadu to tak bylo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
2.1.14 23:28

KrisKa : Není to tak, že v den narození 2.dítěte začíná výplata rodičáku na to právě narozené dítě? Potom vlastně matka na prvorozené dítě nic nebere a otec dostane OČR normálně placené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
2.1.14 23:33

Vsak ja to myslela na to starsi nemocne ditko. Ale ani tak to pry nejde. Divne mi to take prislo. Ale dovolenou nakonec dostal tak pohoda. Mudra rikala, ze to. resila. hlavne kvuli mamince, ktera porodila predcasne a mela jeste 18mes dite doma a potrebovala, aby s ni manzel zustal a tomu delali v praci problemy. Tam to pry nakonec vypsala porodnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
2.1.14 23:54

No tak kamaradka je na rodicaku a s jejim starsim synem je klidnena OCR-vystavila detska, jeji pritel (ani to neni otec ditete, ale bydli spolecne).Neslo teda o porod, ale pobyt kamaradky v nemocnici s mladsim ditetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
3.1.14 08:41

Detska dr. v tomto pripade nepomuze, protoze pokud je manzelka na MD/RD tak musi byt napsano OCR na ni, jakoze se nemuze starat o dite, o ktere se normalne pecuje. takze po skonceni OCR k obvodni pro dospele nebo gynekologie, kde vystavi OCR na manzelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
3.1.14 21:35

Diky, no tak asi uvidíme, co na to v porodnici, kdyby nam napsali klasicky jen ty 4dny, tak si vezme dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.18 10:14

Ahoj prosím o radu zkušenější. Čeká mne operace, týden - dva v nemocnici a nasledně alespoň 10 dní naprostého klidového režimu pod práškama doma, než budu schopna uvařit, postarat se o dítě. Pobírám RP na dvohletou dceru, může si na ni partner vzít paragraf? Alespoň po dobu dvou týdnů co budu v nemocnici? A pokud ano, jak se počítá? Děkuju

• Citovat
  • Upravit
27679
3.5.18 10:17

Může pokud budeš v nemocnici vystaví nemocnice placeno je devět dní, v den odchodu nemocnice ukončí pak by měl vystavit tvůj lékař nový a zase bude placeno devět dní jinak ho může mít jak dlouho bude potřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
3.5.18 10:19
@Anonymní píše:
Ahoj prosím o radu zkušenější. Čeká mne operace, týden - dva v nemocnici a nasledně alespoň 10 dní naprostého klidového režimu pod práškama doma, než budu schopna uvařit, postarat se o dítě. Pobírám RP na dvohletou dceru, může si na ni partner vzít paragraf? Alespoň po dobu dvou týdnů co budu v nemocnici? A pokud ano, jak se počítá? Děkuju

Může si vzít očr, že ty se nemůžeš starat o dítě. Jste manželé nebo partneři a žijete spolu? Pokud ano dostane zaplacených jen 9dnu, pokud nejste manželé a nebo spolu nežijete, dostane zaplacených 16dnu. Platí se i víkendy. A na očr je od ossz placeno 60% redukovaneho denního vyměřovacího základu na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat