Parciální mola a chemoterapie

2149
6.10.10 14:10

Parciální mola a chemoterapie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás podstoupila chemoterapii kvůli (parciální) mole? Jsem po třetím nevydařeném těhotenství. Po revizi jsem si myslela, že mám to nejhorší za sebou… Pak následovala diagnóza parciální mola, další revize a hysteroskopie. Ani po 10 týdnech mi hcg nekleslo na 0, chodím pravidelně na odběry a reálně mi hrozí chemoterapie. Chtěla bych vědět, na co se mám připravit. A jak jste to měly s dalším těhotenstvím, dodržely jste předepsanou půlroční pauzu? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
497
10.10.10 21:18

Dobrý večer Sabinko, měla jsem to samé :cry:
Potratila jsem 2X. Poprvé to bylo v 9tt - Mola
podruhé v 11tt zamlklé těhotenství.
Hcg klesalo strašně dlouho!!!!! Tuším tak 3 měsíce. Takže půlroční pauzu jsem dodržela!!! Nicméně další těhotenství dopadlo stejně špatně. :cry: :zed:
Chemoterapie podle mně nehrozí!! To by jsi už musela mít metastázy a to určitě nemáš. Oni se o tom pouze zminují!! Neboj!!! :wink:
Moc ti držím palečky a vím jak je to těžké, ale snaž se být v klidu!!!! Moje rada zní: nemyslet na další těhotenství, jinak je to běh na dlouhou trať. Vlastní zkušenost! :oops: Vím jak je to těžké na to nemyslet, ale potom to opravdu funguje!!!!!! :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
12.10.10 13:57

Méďo, moc děkuju za odpověď. U mně to právě taky klesá dost pomalu, teď se dokonce pokles zastavil úplně, tak proto ta chemoterapie. Snad k tomu nedojde. Taky jsem si zakázala myslet na další těhotenství, prostě to beru jako fakt. Jen bych si už přála mít 0. Snad to vyjde do Vánoc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
12.10.10 21:38

Sabinko, budu ti držet palečky!!! :kytka: Dej vědět jak jsi na tom!! Měj se hezky a brzy pa,pa :andel: :andel: :andel: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
17.10.16 20:08

Ja jsem po chemo po prvnim potratu je tomu 6 let bylo to s byvalym partnerem a ted s muzem nam to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
17.10.16 20:09
@Sabinka píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás podstoupila chemoterapii kvůli (parciální) mole? Jsem po třetím nevydařeném těhotenství. Po revizi jsem si myslela, že mám to nejhorší za sebou… Pak následovala diagnóza parciální mola, další revize a hysteroskopie. Ani po 10 týdnech mi hcg nekleslo na 0, chodím pravidelně na odběry a reálně mi hrozí chemoterapie. Chtěla bych vědět, na co se mám připravit. A jak jste to měly s dalším těhotenstvím, dodržely jste předepsanou půlroční pauzu? Díky.

ja jsem ji prodelala v praze v podole 3 davky uz je tomu 6 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1756
24.7.22 22:00

@Sabinka ahoj, jak jsi dopadla? Dockala ses miminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
30.7.22 08:19
@MonaSun píše:
@Sabinka ahoj, jak jsi dopadla? Dockala ses miminka?

Nakonec ano! Ale byla to dlouhá cesta. Na CHT jsem naštěstí nemusela, rozhodli jsme se pro ivf, první pokus bohužel dopadl mimoděložním… Asi to ale tak mělo být, manžel pak onemocněl onkologicky a bylo to hodně náročné, ale zvládl to, pak jsem znovu stimulovala a máme dceru a syna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1756
31.7.22 15:34

@Sabinka ahoj, tak to je uzasne, ze mate 2deti :srdce: a kolik jim je let? Ja jsem nevedela, ze pri ivf je mozne mimodelozni, kdyz vkladaji vajicko primo do delohy :nevim: nebo se dava do vejcovodu, at si najde cestu? Promin, ze se tak hloupe ptam :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
10.8.22 20:32

@MonaSun Dětem je už 7 a 9.
Ono se to moc neví, ale paradoxně při ivf je riziko mimoděložního těhotenství statisticky o něco vyšší než při přirozeném otěhotnění, i když ale embryo zavádí do dělohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty