Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, jsme po potratu v 6tt..od zacatrku jsem mela nizke hcg, vcera jsem zacla krvacet, coz probiha do ted, zhruba v sile menstruace..rekli mi, ze je konec samozrejme a ze mam priojit za tyden na hcg, jestli ej tam uz 0..u apolinare mi na bezne utz rekli, ze v deloze nic neni, moje gyn. rikala, ze je tak jako tak spis vzdykcy pro revizi, ale u apolinare dneska znovu rekli, ze je to vzdy riziko, lepsi, kdyz to vyjde samo..ale uz znova zadny detailni utz delat nechteji..nechali vas nekoho bez revize? a jak poznali, ze v deloze uz nic neni? jen klasickym utz nebo nejakym specialnejsim? nezlobte, jsem v tom nezkusena a mam strach i z revize i z pripadne infekce a neodejiti zbytku takne..moc dekuju za vase zkusenosti!
Ahoj, mne nechali v 6tt bez revize (i bez UTZ), prostě to brali jako zpožděnou MS, měla jsem jen přijít říct jestli přišla nebo ne.
Prodělala jsem 2× za sebou samovolný potrat jednou v 5tt a podruhé v 6 tt žádná revize neproběhla a tím pádem jsme se mohli snažit dál 3měsíc jsem otěhotněla zas a výsledek vydíš v metříku
doktoři to na utz poznají jestli je něco v nepořádku. Držím palečky v dalším snažení ![]()
ahojky,já jsem potratila v srpnu taky v 6tt,byla jsem v nemocnici král.Vinohrady,nechali si mě tam 2 dny,brali mi krev a sledovali hladinu hcg a několikrát denně UTZ,ale pro jistotu mě nechali hladovou a žíznivou,kdybych šla na revizi..nakonec nebyla potřeba,tak mě pustili domu a za 14dní jsem šla na kontrolu ke své dr.a ta mi na UTZ řekla,že je to čisté a v pořádku,musela jsem teda dodržet šestinedělí a po něm mi nasadila clostík-dnes jsem 30DC MS nikde a na TT je duch
zatím teda nejásám,testnu se ještě ráno…
a to, ze je to ciste zjisti pomoci klasickeho utz? to mi delali a tam pry bez patologickeho nalezu..tak to snad bude ono..
jj,klasickej UTZ co má dr. v ordinaci.jak dlouho si po potratu?
P. určitě je to lepší samovolně než s revizí, revize je v tomto týdnu úplně zbytečná, navíc má svá rizika. Ale u nás posílají na revizi téměř všechny ![]()
Jestli je děloha čistá se pozná buď utz, nebo sledováním hcg. Obvykle pokud krvácíš a pak normálně přestaneš, nemáš bolesti ani horečky, tak by to mělo být ok.
dekuju,tak snd o.k,na utz jsem byla,tam bez nalezu a hcg sledujou, za tyden zas odbery…
mě taky někteří lidi straší,že sem měla čekat min.3měsíce..ale dr. mi řekla,že po potratu je děloha jakoby „pohnojená půda“,takže sem nečekala a…snad ráno bude duch silnější
![]()
ahoj, já začala krvácet v 6tt sledovali mě týden, už bylo jasný, že potrácím - odešla ze mně nějaká tkáň, ale stejně mi udělali revizi (teď v pondělí), dnes jsem byla pro výsledky a prý tam byla jenom sliznice, takže revize nebyla nutná … ![]()
ahojky dámy…takže já hlásím opět jen ducha-dnes 31DC,tzn.první den vynechání… ![]()
ahoj ja jsem taky po zamlklem tehu a kdyz jsem otehotnela podruhe taky jsem mela ze zcatku slabou carecke..vidim ze vstavas brzo…no ja bych na tvem miste taky nemohla dospat ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.