Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Kikino.
Chtěla bych ti napsat můj názor na tvou situaci,třeba ti to pomůže. Jsem na tom stejně jako ty, jen už mám týden po revizi v 10tt.Čekala jsem 2 týdny jak vše dopadne. Za tu dobu jsem absolvovala dvě UZV vyšetření,která jen ukázala,že je všechno špatně a navíc dva odběry krve na stanovení hladiny hCG.I tyto testy potvdily výsledky ultrazvuku.Během této doby mi bylo čím dál hůř.Nakonec jsem podstoupila revizi ze dne na den.Možná bys měla také vědět,že pokud revizi odmítneš můžeš čekat dny,ale i týdny a ve finále se revizi třeba také nevyhneš,jen to potom může být komplikovanější.U spontáních potratů se navíc ve statistikách uvádí v průměru o dva dny delší krvácení než u revizí.Navíc při potratu žena trpí poměrně silnými bolestmi. Moje zkušenost je taková:lékaři takovéto zákroky neprovádí bezdůvodně,a když se k tomu rozhodnou,je to jen pro dobro pacientky. U mě to proběhlo bez problémů a bez většího krvácení.To je asi tak všechno.Rozhodnutí je na tobě.Snad jsem ti alespoň trochu pomohla.Drž se.
Ahoj Jaruš,
díky moc za tvůj názor. Rozhodla jsem se na revizi jit.. Kdyby totiz mimo jine nastaly nejake komplikace, doktoři by si neodpustili to jejich „my vás varovali“ a navic ja bych si to pak taky neodpustila. Budu se muset pokusit důvěřovat všem těm necitelným doktorům.. snad mezi jejich přednosti patří aspoň precizní práce, když už dokážou být tak hnusní. Jen tak mimochodem, mě teda dělali 2 ultrazvuky.. jeden byl teda hodně dlouhej, ale druhej byl šup šup.. a testy na HCG mi nikdo nedělal. No, tak snad se nespletli.. i když uznávám, pravděpodobnost je dost malá. Držte pěsti, ať jsem brzy v pořádku..
A Jaruš.. Ať si co nejdřív ok ať můžete po „stanovené době“ zase pracovat na miminku..
Ahoj Kikino. Taky ti přeju, aby se vám co nejdřív zase zadařilo. Zjišťovala jsem další informace a prý většina žen potom, co tímto prošla,měla další těhotenství v pohodě. Jednu takovou znám dokonce velmi dobře a dnes má dva krásné,zdravé raubíře. Musíme doufat, že tak to bude i v našem případě,i když u mě to bude trochu komplikovanější. U mě to bylo po IVF, navíc mě čeká už v pořadí druhá laparoskopie a až se zahojím,tak další ET. Doufáme v dobrý konec…
Ty věř,že když se to povedlo jednou, určitě to vyjde i podruhé, uvidíš. Hlavně, aby to bylo s dobrým koncem.
Jaruš, je to drsný, jak ten život s náma cvičí.. Ale mi všechno zvládnem, jsme přece silný ženský.. a pak budem mít obě krásný prcky, kteří nám na tuto dobu pomohou rychle zapomenout.. Drž se!!!
Kikino,doufám z celého srdce,že se nám to splní. Teď je nejdůležitější mít kolem sebe lidi,kteří budou stát při nás.
Určitě se mnou budeš souhlasit,když řeknu,že v žádném případě nepotřebujeme,aby nás někdo litoval. To co teď potřebujeme nejvíc,je podpora těch nejbližších. Musíme to zvládnout,protože na konci toho všeho na každou z nás čeká ten největší dárek,který můžeme dostat.
![]()
Kikino, nevím jestli jsi zaregistrovaná, nejde mi tvá přezdívka, ale kdybys chtěla, máme skupinu, kde jsme všichni po revizi v prosicni, kdyby ne, nic se neděje, jen mě udivuje, že tě nechají takhle čekat. to takhle nechávají normálně? slyšela jsem, že je to i nebezpečné, že může být otrava krve, ale nevím, jestli v pokročilejším těhu nebo i takhle na začátku, já byla na revizi v 11tt ale srdíčko přestalo bít v 8tt, možná proto mě vzali hned a přeoperační vyšetřeni? mě brali krev v nemocnici a moč, tak to bylo možná ono… nevím, jinak žádné punčochy jsem neměla, nemám křečové žíly. držím palce!!!
a rizika revize mi nikdo žádné nesdělil… možná je fakt lepší nic nečíst a nevědět, pak se člověk bojí nebo přemýšlí, proč mu neudělali tohle, když tam té to udělali…
Ahoj Jadvigo, zaregistrovaná nejsem.. No, už to mám za sebou. Prý jsem teda hodně krvácela - měli mě tam prý hodinu (říkaly ženský na pokoji), ale jinak prý vše dopadlo dobře. S tím čekáním mě pěkně štvou, ale nechávaj takhle čekat všechny. Já byla jedna z mála, co nezačala potrácet ještě před revizí. Většina ženských nakonec skončila na pohotovosti a měly to docela komplikovaný.. S těma punčochama jsem to taky nepochopila. Nakonec jsem byla jediná, kdo je měl. Jenže ostatní šly přes tu pohotovost.. Musím ale říct, že mi nakonec byly dobré.. natáhla jsem si je kdykoli mi byla zima..
Ahoj jsem tu nová, začátkem prosince jsem zjistila že jsem těhotná, měli jsme šílenou radost. Bohužel na štědrý den se dostavilo velmi silné krvácení, jeli jsme hned na pohotovost kde jsem šla hned na sál. Jsme z toho hodně smutný. Chtěla bych vědět kdy to můžem zkusit znova. Doktoři říkají že až po pů roce, ale nám se nechce čekat tak dlouho, chtěli bychom to zkusit hned po šestinedělí, tak co teď? Všem děkuji za radu
Ahoj Paji,
mě doktoři říkali, že můžeme zkoušet po 3 měsících - respektive po 3 menstruacích od revize. Názory doktorů se hodně liší.. (taky mi ze začátku říkali, že po šesti..).
Kámoška tohle nedodržela otěhotněla po 2 měsících od revize a nedopadlo to dobře - samovolný potrat a nové šestinedělí a čekání..
Já bych tedy rozhodně alespoň ty 3 měsíce dodržela!!
Ať vám to příště výjde..
Ahojte, jsem 14 dní po revizi. Zjistili mi v pochvě hnisavou infekci..
(mám ji už alespoň týden)
Jsem z toho úplně rozhozená. Holky, měla některá z vás po revizi podobný problém? Doktorka se mě stále snaží chlácholit, že to bude dobré.. ale já se strašně bojím.. Nevíte, jaké to může mít následky?
a nevíte z čeho to mohlo vzniknout? Vše jsem tak úzkostlivě dodržovala.. ![]()
Ahoj, já jsem tady nová. Po 7 měsících snažení se o miminko se konečně objevily //. Měli jsme s manželem velikou radost. Dnes jsem šla k doktorovi potvrdit těhotenství, podle MS končím 6.týden a doktor nenašel na ultrazvuku žádnou srdeční akci, jen 3 mm plod
za týden mám přijít znovu, ale prý to nasvědčuje zamlklému těhotenství. Říkal, že by mě poslal na revizi. Co když ale srdíčko tam bude později než v 7 týdnu a my přijdeme o živé miminko? Myslíte, že doktor přistoupí na to, abychom pak ještě týden počkali? Prosím, napište mi, jestli u někoho to taky tak bylo?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahojte, mě včera oznámili, že srdíčko nebije (přestalo mezi 8.-9. týdnem). Hned mě hnali do nemocnice a objednali mě za 4 dny na revizi. Musím si sama vyběhat předoperační vyšetření, koupit si kompresní punčochy a podobný nesmysly
Je to krutý. Informovali mě o rizicích revize, ale nikdo mě neinformoval o možnosti nechat to na přírodě
Dost mě to štvě. Ráda bych se rozhodla sama, zvlášť, když vím, o těch rizicích
Co myslíte? Neměla bych se na nemocnici vykašlat?