Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
děkjuju P. ![]()
jojo,přesně tak-hned po prvním cyklu
dr.taky říkala,že to je až neuvěřitelný,že mám štěstí
ťuk,ťuk,ťuk!!!ještě uvidíme,jestli kulička roste ![]()
no já byla jen 5+3 a hned mě hnali na revizi, ale bylo to poprvé, tak jsem ani netušila o co jde..pak jsem nad tím moc přemýšlela,ale vyšlo mi to půl na půl. Když na to jdeš je riziko že sliznici sníží seškrabem, ale jsou opatrní a navíc pak musíš právě chvíli čekat až sliznice doroste. Když nejdeš, je riziko zánětu. Tak si pak má člověk vybrat. I když mi můj gynekolog říkal, že myslel, že to půjde samo, ale v nemocnici, kde jsem byla na krvi mě hnali na sál
je to asi věc názoru. Když by to vyšlo samo a prohlídka by dopadla dobře, asi bych do revize nešla…dnes..ještě když je ten potrat brzy na začátku těhotenství
Ahoj, já byla taky nějak 5+4… odešlo to samo, bez revize, což jsem ráda.
chtěla bych se zeptat - další Ms potratu bez revize došla normálně? (tzn.počítáno od počátku krvácení při potratu?)Čekám zrovna na svou první MS
to by me prave taky zajimalo, ja potratila, teda zacla krvacet, 29.9., tak pocitam, ze kolem 27.10 by treba ms mohla dorazit, ale netusim, taky se to muze pekne rozhodit, uvidime..
nevím, jak to jde bez revize, ale po revizi jsem MS dostala úplně normálně v termínu…je to asi ale samozřejmě individuální…
ahojky Všem,jsem na této stránce nová a gratuluji Světlance.Já jsem po druhém zamlčeném těhu,bez revize,po tomto zamlčeném těhu jsem ms dostala 26,září a hned po tomto cyklu se už s miláčkem zase pokoušíme,ted bych měla ms dostat na konci měsíce,tak jsem zvědavá jestli mrcha dorazí.také mě ale během tohoto měsíce čeká imunologické vyšetření a genetika,tak se uplně modlím,aby bylo vše o.k. Popřípadě se to dá ale zaléčit,pokud mi něco zjistěj,tak pokud se nám zadařilo,tak doufám,že ted do třetice nám už to snad vyjde.Chobotnicka
také jsem hodně četla na netu,že ten ultrageston je dobrý a zároven i na udržení těhu,já beru duphaston,tak pokud se nám zadařilo,tak se zeptám zdali by i pro mě také nebyl lepší ten ultrogestan.
Ahojky holky…
Tak jsem si to tu všechno pročetla a přispěju taky svou zkušeností…já jsem potratila v květnu, bez revize, jen jsem chodila na krev na HCG…první ms přišla po 37 dnech…
Utrogestan jsem brala hned po potvrzení těhotenství, bohužel v mém případě mi nepomohl… ![]()
to já na udržení těhu brala duphaston 2-0-2 vaginálně,ale též nepomohl a v 5 týdnu byl konec bez revize,ale duphaston beru dál už jako jsem brala před těhu už lokálně a to 1-0-1 .o své těhu jsem přišla v srpnu bez revize,na to pak následovala ms 26.září.aA říká se ,že pokud je potrat bez revize ,tak samozřejmě bez sexu se má vydřžet do dalšího cyklu ms a pak se už muže znova zkoušrt,že uvnitř tebe je to jako zorané políčkko,které je potřeba zasét,takže by se to mohlo zadařit,tak jsem ted právě zvědavá jestli to na konci měsíce dostanu ,nebo né???
ale právě mě jsště čeká příští týden imunolog.vyšetření a ta genetika,tak se modlím,aby bylo vše o.k.
To je pravda…to se říká že je to jako by pohnojil…akorát že už je říjen a furt nic…tak nevím…
Ale je pravda, že kdysi se mi tohle „přísloví“ nebo co to je potvrdilo, když jsem po mimoděložním těhu na které jsem čekala 14 měsíců otěhotněla hned na potřetí po třech měsících užívání HA…
Jenže ne všechno platí vždycky stejně a ne u všech…bohužel… ![]()
Takže chobotnicko15 jestli dobře čtu, tak máš teď první „normální“ cyklus po tom potratu…tak snad to vyjde… ![]()
v srpnu byl ten potrat bez revize,pak další cyklus ms byl 26.září,pak v pruběhu ovulky jsme se už snažily a ted jelikož beru ten duphaston ,který vysazujive čtvrtek 21.října,tak toho 22,nebo 23 října bych měla dostat ms,pokud nedostanu,tak samozřejmě budu dělat testík gravidity,tak se modlím,aby nám to vyšlo a ta mrcha ms nepřišla.a to mě ted ještě právě čeká ve čtvrtek toho21.října ta imunologie s tou genetikou,takže ,kdyby nedej bože něco našli,tak se to prý dá zaléčit
tak snad bude vše o.k. uvidíme každopádně se ozvu jak na tom jsem pokud dorazí ms nebo né a taky jak jsem dopadla na těch testíkách té imunologie a genetiky,ale výsledky asi nebudu vědět hned.Ale určitě Vám všem napíšu Vaše Chobotnicka ![]()
ahoj holky,
tak ja cekam na 1.ms od potratu, bez revize, a asi zacnem zkouset stesti..i kdyz dr. rikala aspon 3 mesice pockat, ale nemusi se zadarit hned atd. a co svetlna? je vse o.k.?drzim moc palce!
S.v.e.t.l.n.a. píše:
děkjuju P.
jojo,přesně tak-hned po prvním cykludr.taky říkala,že to je až neuvěřitelný,že mám štěstí
ťuk,ťuk,ťuk!!!ještě uvidíme,jestli kulička roste
pokud jsi měla potrat bez revize,tak jen počkej až dostaneš první ms po potratu a až ti skončí,tak pak se mužete už rovnou snažit!!!!!!!!naopak se to doporučuje,jelikož,když jsi byla bez revize,tak jsi jako políčko,které potřebuje zasít
to mi bylo řečeno přímo v Pronatalu sanatoriu,naopak to hned po ms opět zkoušejte,měla jsem též potrat bez revize a hned nám toto doporučili,takže bez obav se zase pěkně snažte.Naopak to doporučujou,jelikož se početí většinou po potratu právě bez revize většinou vždy povede,tak držím palečky,at se Vám zadaří.já jsem právě v srpnu měla potrat bez revize v 5 týdnu,pak přišla na konci září ms a když pak skončila,tak jsme opět hned zkoušeli štěstí a ted čekám zase ms,tak jsem zvědavá jestli ms příjde nebo né???????tak uvidíme jestli se nám zadařilo.Takže přeji i Vám hodně štěstí ![]()
Ahoj holky,mě dr.pichnul 2 injekce a řekl,že to pujde samovolně,byla jem 9 tyden.Jak přestunu krvacet,mam přijit na kontrolu a pokud se uvidi,že jsem se vičistila samovolně tak nebude nutna revize.Tak jsu zvědava..
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.