Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, Lucka anonymní, cítím se skvěle, už jenom špiním, krvácení ustalo, tak snad to bude Ok. Břicho mne nebolí, jen občas jako při MS. Tak teď budu očekávat menstruaci. Koupila jsem si kontryhel, zkusím pít, ikdyž já na tyto čaje moc nejsem… ale teď “tonoucí se stébla chytá”.
Vám závidím, že u vas to odešlo samovolně. Je to pro tělo lepší. Ale já měla injekci, kapky a váček rostl a rostl …
Dejte vědět, jak jste na tom
Ahoj anonymni Luci, tak uz to mas za sebou? Jak se citis?
Ja jsem zacala vcera zase krvacet o neco vic, dneska taky. Na wc je to vzdycky proud krve a obcas jeste i kousky sliznice, snad je to normalni. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, Lucka anonymní, cítím se skvěle, už jenom špiním, krvácení ustalo, tak snad to bude Ok. Břicho mne nebolí, jen občas jako při MS. Tak teď budu očekávat menstruaci. Koupila jsem si kontryhel, zkusím pít, ikdyž já na tyto čaje moc nejsem… ale teď “tonoucí se stébla chytá”.
Vám závidím, že u vas to odešlo samovolně. Je to pro tělo lepší. Ale já měla injekci, kapky a váček rostl a rostl …
Dejte vědět, jak jste na tom
Ahoj, já jsem ta druhá anonymní
Já tohle měla vloni, také váček rostl, hcg přes 8 tisíc, pořád mě hnali na revizi, ale čekala jsem a odešlo to samo. Ale až ve 12 tt, takže čekání a nervy. Ale dopadlo po revizní šestinedělí.
@BaraRed - co se týká krvácení, tak si myslím, že je to Ok. Mne doktor rekl, že až to dostanu, že se může stát, ze budu prý třeba hodně krvácet, ať se nedivím, že se to může stát. Tak uvidím. Kdyby se Ti něco nezdálo, tak zajdi k Mudr. Ptala jsem se své doktorky, kdy mohu začít s novým snazenim. Dle ní po 1 MS, že kdysi lékaři doporučovali 6m, pak 3m, to se prý chytlo a nyní jedna menstruace a můžeme na to vlítnout. Veřím ji, je skvělá.
Druhá anonymní, já už nechtěla čekat, čekali jsme s MUDr 10 dní, bylo mi blbě, a už jsem to chtěla mít za sebou…
@Anonymní píše:
@BaraRed - co se týká krvácení, tak si myslím, že je to Ok. Mne doktor rekl, že až to dostanu, že se může stát, ze budu prý třeba hodně krvácet, ať se nedivím, že se to může stát. Tak uvidím. Kdyby se Ti něco nezdálo, tak zajdi k Mudr. Ptala jsem se své doktorky, kdy mohu začít s novým snazenim. Dle ní po 1 MS, že kdysi lékaři doporučovali 6m, pak 3m, to se prý chytlo a nyní jedna menstruace a můžeme na to vlítnout. Veřím ji, je skvělá.
Druhá anonymní, já už nechtěla čekat, čekali jsme s MUDr 10 dní, bylo mi blbě, a už jsem to chtěla mít za sebou…
Ja to ale pry jeste nemuzu mit ms. Podle doktora ji mam cekat priblizne zacatkem prosince.
No, mam pracovni vikend, tak pokud to do pondeli neprejde, nekam si zajdu.
Me doktor rekl 3 mesice, ale taky jsem si rekla, ze to zacneme zkouset po 1. ms.
Tak at je ti co nejdrive lepe a muzete se zacit taky snazit. ![]()
@BaraRed Mně řekl že do měsíce bych měla dostat ms a já už cítím ovu. Je to zvláštní. Sliznici mám 10 mm, ale nevím kolik má být.
@Anonymní píše:
@BaraRed Mně řekl že do měsíce bych měla dostat ms a já už cítím ovu. Je to zvláštní. Sliznici mám 10 mm, ale nevím kolik má být.
Vzhledem k tomu, jak tady nektere holky pisou, ze nedostaly ani prvni ms po potratu a hned otehotnely, si myslim, ze to mozne je. Tak hodne zdaru preju ![]()
@BaraRed Já bych to asi neriskovala, právě kvůli sliznici, prý nemusí být dostatečná, mimi se pak neudrží. Je dobré nechat proběhnout ms. Samozřejmě kdyby se stalo… ![]()
@Anonymní píše:
@BaraRed Já bych to asi neriskovala, právě kvůli sliznici, prý nemusí být dostatečná, mimi se pak neudrží. Je dobré nechat proběhnout ms. Samozřejmě kdyby se stalo…
Taky jsem to cetla, ale nazory doktoru se hodne lisi a pak si vyber. ![]()
@BaraRed Já myslím, že žádný dr nedoporučuje hned, nejdříve po té proběhlé ms. Někteří i později. Ale samozřejmě že jsou případy, kdy se to povede hned a je vše v pořádku. Však je to prý jako pohnojené po potratu ![]()
@Anonymní píše:
@BaraRed Já myslím, že žádný dr nedoporučuje hned, nejdříve po té proběhlé ms. Někteří i později. Ale samozřejmě že jsou případy, kdy se to povede hned a je vše v pořádku. Však je to prý jako pohnojené po potratu
To rika hodne holek, ze je „pohnojeno“.
Ja urcite pockam aspon ten 1 cyklus. Ted zatim cekam, kdy konecne prestanu krvacet, prijde mi to jako druhe kolo, zase ze me vychazi i kusy sliznice, nechapu, kde se to furt bere. ![]()
@BaraRed Já teda krvacela asi 14 dní v kuse. Ty kusy sliznice byly jen pár dní.
@Anonymní píše:
@BaraRed Já teda krvacela asi 14 dní v kuse. Ty kusy sliznice byly jen pár dní.
A jak moc jsi krvacela?
@BaraRed Jako při ms, nebylo to nic hrozného. Až na ty sraženiny, vyšel i váček. Bolesti jako při ms (ty už teda nemívám). Ve kterém jsi byla týdnu? Já měla poslední MS 12.9. A potratila jsem úplně minulou neděli, ve středu na utz děloha čistá, ale ještě jsem malinko špinila. Teď už nešpiním.
@Anonymní píše:
@BaraRed Jako při ms, nebylo to nic hrozného. Až na ty sraženiny, vyšel i váček. Bolesti jako při ms (ty už teda nemívám). Ve kterém jsi byla týdnu? Já měla poslední MS 12.9. A potratila jsem úplně minulou neděli, ve středu na utz děloha čistá, ale ještě jsem malinko špinila. Teď už nešpiním.
Taky jsem mela posledni ms 12.9. a plod atd ze me vysel 8.11. Potom to slablo a ve stredu jsem taky byla na kontrole a deloha cista, jen nejaka ta krev, ktera ted ze me vychazi. Asi predevcirem jsem zacala zase krvacet cervenou krvi plus nejake kousky sliznice a myslim, ze uz bych nemela. Zitra radsi zajdu k doktorovi. ![]()
@BaraRed No to je divné. A jak vysokou jsi měla sliznici? Jestli to není ona třeba.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.