Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky - jsem nějak akční, tudíž zasejc tu otravuju ![]()
Jasmínku, naši tam byli se sestřičkou (nyní 5 let) v lovi a moc a moc si to chválili. My se tam taky letos chystáme.
Já na laktačky prděla - vždycky jsem je odbyla tím, že mám druhý dítko a hlavně nám to víc vyhovuje tak jak jsem to dělala já a ne jak radila nějaká - sotva školu dokončivší.
Kdo razí dneska někam na čarodky - Vojtíka bych chtěla někam vzít, ale nemůžu se rozhodnout kam. Krom Perníkový chaloupky a okolních vesnic - děje se tu ještě něco ofiko?
Masku tak to nevím, myslím že Kuňka je klasika. NO já čarodky nikdy moc „neslavila“ přišlo mi to divný, takže ani dnes nerazíme. Teda razíme k babi na chalupu a tam si opečem masínko, jestli se to počítá
![]()
Masek, tak u nás jdou čarodky taky krapet bokem. Dneska jedeme navíc do Ádru na víkend - pochopitelně bude hnusně, ostatně jako vždycky když někam jedem - takže snad vyjde aspoň nějakej vejlet a večer špekáček a pívo ![]()
Jasminku díky za odkaz, mrknu na to a třeba taky vyrazíme, když se Terce líběj zviřátka, tak tyhle by taky mohly ![]()
Panuško, jasně, že počítá .. místo pálení čarodek, pálení masa
![]()
Panuško, já je taky neslavila, já se jen chodila podívat na veliký ohníček
A pak nám to kde to bylo nejlepší zrušili, takže jsem už 10 let nebyla nikde…
Ahoj ![]()
děkuju vám všem moc za názory ![]()
je to opravdu hooodně o lidech!nakonec jsem mluvila se sestrou od doktora,tak mi potvrdila to co tady píšete…když máte smůlu a trefíte se do „špatného“ dne tak neuděláte vůbec nic ![]()
stejně je pořád ve mě malá dušička,ale co,zvládnout to musim ![]()
na oddělení radši sestry řešit nechci,vždycky se tam najde ňáká chytrolína z velemína co vlastní dítko nemá,ale hrozně všechno ví nejlíp a naznačí že mi maminy jsme úplně blbý ![]()
jinak my jsme na čarodkách byli v Čivicích na hřišti,opekli jsme si buřtíky a celkem to šlo..mě pak ale začlo tvrdnout bříško,tak jsem chvíli stála,chodila a furt do kola ![]()
jo ještě prosím vás takový dotaz-doktor mi řekl,že mám zkrácený čípek,ale neřekl mi kolik..jen to že mám odpočívat
…ale to se moc nedá,když máte doma už jednoho raracha ![]()
Očko na zkrácený čípek pozor, taky jsem měla a rodila o něco dřív. Bříško mi taky tvrdlo tak se ještě chvilku snad odpočívat co nejvíc. Pár týdnů a bude to ok. ![]()
No a že je v tobě malá dušička, když teď vím do čehu půjdu tak se na druhý porod taky netěším a budu se asi děsit. Ikdyž ten první nebyl až tak děsnej. ![]()
Panuško,snažím se odpočívat co jen to jde…ale nakonec to dopadne stejně tak že něco dělám
,jsou věci který chlap za nás neudělá…
beru magnézko,to mi naštěstí na to tvrdnutí pomáhá,samozřejmě je lepší se natáhnout do postele ![]()
doktor mi řekl,že to mám brát max do toho 35 nebo 36 týdne,pak už ne ikdyby mi prý břicho tvrdlo moc…
Panuš-můžu se ještě zeptat o kolik dřív si rodila? ![]()
Očko rodila jsem nakonec 36+4 takže necelé 4 týdny, mě zase dr. říkal ať magnézko beru klidně dál, že to porod stejně nezastaví a taky nezastavilo. Ale já měla křeče v lýtkách což mi vadilo víc než tvrdnutí.
Nakonec s malou bylo vše ok, jen byla 2 dny v inkubátoru a nechtěla sát a mě se pak nedělalo ani s odsávačkou mlíko. Takže jsme od 2. měsíce skončily na UM (ale byla to úleva) dokrmovala jsem každé kojení.
Nakonec vše dohnala, celkově je pomalejší ale to nemusí být tím předčasným porodem. ![]()
Ale chápu že s jedním prckem už to nejde odpočívat. Taky si to neumím představit.
Tak se drž ať vydržíš co nejdýl. ![]()
Ahoj, moc sem nechodím, ale snad nebude vadit, když si tady trošku postěžuju na svoji zabedněnost
Mám holčičku 2 roky a vůbec, ale vůůbec mi nedošlo, že je čas řešt školku. Vzpomněla jsem si na to tento týden a samozřejmě jsem zjistila, že jsem prošvihla veškeré výběrové řízení
Potřebuju jen duben - červen 2011 a jsem totálně v háji
![]()
Petite ještě bude druhé kolo školek. Podívej se na stránky magistrátu, tam by to snad mělo být a jestli ne, tak se to teprve bude vyhlašovat.
Ahojky, tak jsme si nakonec udělali ohníček na zahradě ![]()
Petite s dvouletým dítkem by jsi na 99,9 % stejně neuspěla. Já se véélice modlím aby se dostal Vojtík - v říjnu mu budou 4 a ředitwelka mi říkala, že stejně nemámetéměř žádnou šanci (teda já to mám ztížený tím, že jsem na rodičovský) ale stejně.
Zkus druhý kolo - budě někdy v červnu - taky se chystám
Uvidíme kolik nových tříd budou otevírat. Prý snad 3 na Pardubice
masek dozvěděla jsem se totéž - tím, že jsem na mateřský, tak mi Mikuláše na 99% nevezmou. Tak snad zase za rok.
Holky, neříkejte, že v celejch Pardubicích není jediná školka s volným místem .. to jako fakt??? Teda jestli jo, tak je to doost wostrý!
Founíku já jsem třeba byla ve dvou školkách v Polabinách a z 50 přihlášených dětí berou 24. Samozřejmě je to trošku i o kvalitě a lokalitě školek.
Popelka Ahá, chápu. To znamená, že třeba Polabiny mají „nadstav“, ale můžou být jiný, na druhým konci města, kam se hlasí míň dětí a tam by volno bylo, ale třeba je to tam v něčem (když pominu tu lokalitu) horší.
To je blbý. Jenže na druhou stranu je to jasný.
Magistrát (jakožto provozovatel) bere počet míst na město jako celek a tím pádem by to mělo dostačovat. Rozumím tomu správně?