Pardubice

• Fotoalbum (73)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13943
3.5.10 14:35

Tak jsem právě mluvila s paní na magistártě, co to má na starosti a povídala, že na konci června bude druhé kolo, do kterého se vejde dalších 200 dětí. Že šanci určitě mám, i s tak malým dítkem. Prej se to bude týkat školek Gebauerova, Pospíšilovo náměstí (obě na Židově), což by bylo pro mě ideální. Tam bude dohr.100 dalších míst. Pak ještě Odborářů 25, nějaké 2 v Polabinách a ještě tři další školy. Jak říkám, celkem 200 míst. No tak to necháme osudu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
3.5.10 16:35

Founiku pochopila jsi to perfektně.

Petit tak to je super. Jenže pravda je, že paní na magistrátě to moc neovlivní - je to na ředitelce školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
3.5.10 16:56

Ředitelka stejně bere ty, který mají nejvíc bodů. U nás je to trochu komplikovanější, takže s tím ani moc nepočítám, bohužel :(

Akorát pak nevím, jak to budu řešit. Jako jediný řešení vidím to, že nastoupím do práce na plný úvazek, vyberu dovolenou, co jsem nestihla před mateřskou, to mi bude dělat něco přes měsíc.. No a pak zkrátit úvazek, pokud to půjde na minimum. Sice budou chybět peníze, ale to snad nějak překlepem. Samozřejmě za předpokladu, že příští roku budeme mít víc štěstí a školka klapne. Druhé rozhodně neplánujeme, takže budu doufat, že to vyjde.

Jak je dneska v Pcích? Jsem dlouhodobě mimo, a i když nejsem rodilá pardubanda, normálně mi to město začíná chybět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
3.5.10 23:13

Ahoj holky, dlouho jsem se neozvala. Mám kolotoč, holky se chtějí vybavovat čím dál víc :srdce: :srdce: a syn má silnou angínu :twisted:. Ale co nadělám, že :nevim:.

Vítám Petit. Držím pěsti se školkou :palec:. A napadlo mne, zda třeba nemáš možnost požádat někoho z okolí (kamarádka na MD), když jde o 2 měsíce :pankac:.

Jinak já si se školkou taky užila své, když jsme se v říjnu stěhovali do Pardubic :nevim:. Ale nakonec se místo našlo. Ale ono muselo, protože syn je předškolák a tam je to povinnost. Ale zase člověku můžou nařídit školku klidně až na druhém konci města :cert:, což je hnus. Neumím si představit, jak bych to s holkama dělala :pocitac:. Asi bych pravidelně nestíhala :nevim:.

Dino parku jsem zatím jen slyšela. Doufám, že poreferujete :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
4.5.10 09:56

No jednu kamarádku blízko domova v Pcích mám, ale tak nějak si nedokážu představit, že bych jí v 5 ráno malou vodila na celý den. Dělám od 6ti, ale už ve 3/4 musím být převlečená na pracovišti a přebírat službu. To by byl samozřejmě problém i se školkou, ale to bych třeba nějak ukecala t.č.bývalou tchýni, aby tam malou zavedla. Nechám to osudu a počkám co bude.

Dneska se jedu na pár hodin do Pardubic podívat :-) dost se těším, jsem tady v buši mimo civilizaci. Doufám, že nebudu na lidi hledět s otevřenou pusou, připadám si jak Robinson :lol: Oběhnu pár zverimexů, veterinu, nakouknem na taťku do práce a zase zpátky za zvěří :-?

Přeju všem hezký, i když zamračený den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
4.5.10 11:07

Petite Podle toho jak to popisuješ, teď bydlíš někde uprostřed luhů a hájů, kam noha člověka ještě nepáchla, ne? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
4.5.10 15:01

Petit a lišky Vám dávají dobrou noc??? A nešlo by to domluvit se zaměstnavatelem? Nějak upravit na ty 2 měsíce pracovní dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
4.5.10 17:47

Ahoj :kytka:
koukám že řešíte školku..no je to teda mazec a nevim zda se mám obávat toho,jak mi vemou druhé dítko za tři roky do školky..vim,je to hromada času,ale jen doufám že nebude situace horší než teď 8-o
mezi námi-kdyby ty chytráci nerušili školky,tak si myslim že by bylo spousta místa..to musel vymyslet snad chlap!!!
:cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
4.5.10 18:38

Očko, ono je to asi těžké, když prostě bylo méně dětí a najednou je problém, když se začalo rodit jako o závod :nevim:. Navíc se to komplikuje i tím, že spousta rodičů žádá o odklad školní docházky (mimochodem já taky, protože Robik je srpnové dítko) a tak ta místa vlastně blokují takováto děcka :nevim:. A těch teď je opravdu hodně.
Já taky doufám, že nakonec ty moje holky umístím … přece si nebudu pořizovat 4.děcko jen proto, abych mohla být s holkama doma, že :lol:. I když teda ve hře stále je :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
4.5.10 20:23

Ty jo Livo to je trošku sadomasochismus ne? :lol: :lol: I když mě by se taky líbila velká rodina, ale nevím jestli to někdy uskutečníme - v dnešní době kdy vše je drahé jak pra..e - kroužky, škola apod. To už je totiž tak trošku na minibus :lol: :lol:

Očko mamka dělá na magistrátě, má pod sebou školy a školky (ne teda v pardubkách) a říkala že nejhorší je situace právě teď že v dalších letech už je těch dětí zase míň a míň, takže až naši prckové půjdou do školky tak už to prý bude lepší. Tak musíme doufat.

Jinak s tím zavíráním je to to samé jako se teď ruší střední školy a za pár let to bude obdobné jako se školkama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
4.5.10 20:36

Panuško, já bych neřekla. Je fakt, že děti něco stojí, ale podle mne je důležitější ten lidský základ než materiální luxus. Mám jen jednoho bratra a ještě je mezi náma 7letý rozdíl, takže jako bych byla jedináček :nevim:. Je mi jasné, že přijde doba, kdy děti budou chtít jít s módou a tak se s tím budeme muset nějak poprat. Ale myslím, že uživíme i 4 děti :lol:. Manžel má dobrou práci s průměrným platem (podle statistik) a já se svým vzděláním a praxí mám taky velkou šanci na dobře placené místo :palec:. V tomhle jsem optimista. Jediným problémem by mohlo být školné, ale i to by se prostě nějak muselo udělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
4.5.10 20:38

A minibus už máme … zrovna jsme kupovali 7mi místný autíčko, protože moje maminka je nemobilní (automobilně) a tak ji potřebujeme občas taky odvézt. Takže to pro nás byla nutnost.

Ale asi by mne kleplo, kdyby to znovu měla být dvojčata 8-o :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
4.5.10 20:44

Livo no další dvojčata by byly asi dobrej nářez. No tak to se pak dá. Je pravda, že mít 3 nebo 4 děti už není asi takový rozdíl. No my jsme zatím v 3+kk s normálním autem a tyhle dvě věci vidím jako největší problém. I když samozřejmě ne neřešitelný :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
4.5.10 20:55

Tak vždycky je to taky o penězích. Kdybychom věděli, že jim nemůžeme dát hezké dětství a přiměřený základ, tak do toho taky nejdeme. Přece jen nejsme cikáni … svoje děti milujeme a chceme jim dát to nejlepší, jako každý normální rodič

Jinak ale naprosto chápu i lidi, co mají jedináčka, protože to prostě jinak nejde nebo prostě proto, že víc dětí nechtějí. Je to pořád lepší, než aby potom děcka trpěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
4.5.10 22:22

Jj, školky, to je ožehavý téma :) Pokud budou ale plošně defacto jen školky provozované městem, tak prostě situace lepší nebude. Město se jen chová jako hospodář, který nechce vyhazovat peníze oknem. Kdyby se teď hromadně otvíraly nové městské školky, tak jak by to za pár let, až ten babyboom pomine, vypadalo? Kdo by to platil?

Livo s tou početnou/nepočetnou rodinou máš pravdu, každý na to má jiný metr, jiná kriteria a podle toho by se měl rozhodovat. Kvůli sobě, kvůli dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová