Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Liva teda je fakt, že já si na jizvu stěžovat nemůžu (i když nevim, jak vypadaj ty hnusný) ![]()
Tak jsme měly s Terčou dneska moc fajně výlet - celý dopoledne strávený na Hradecký klinice ČEKÁNÍM. Vysvětlí mi někdo, proč se teda člověk musí objednávat? ![]()
Jsem z toho postávání tam úplně vyřízená, malá spí a já bych si nejraděj hodila chrupíka taky.
Holky děkuju moc za info
,ještě jsem se chtěla zeptat jak je to na věci na prcka v Pardubkách?a dávaj pro maminy aspoň vložajdy?nemyslim ty do podprdy..
a ještě se chci zeptat kdybych se rozhodla pro Hradec,musím se tam zaregistrovat,nebo pak rovnou přijet že rodím?
jinak je určo pravda,že když se člověk trefí do „rodícího“ dne všech mamin,tak ten frmol se pak někde odráží…ale neni v Hradci trochu větší porodka než tady?myslim jestli nemaj víc sálů…
jinak kdybych eventuálně rodila císařem(kdyby),tak se taky bojim toho,kdo mě pak bude dávat „do kupy“…
přece jen pak člověk nechce vypadat jak po porážce ![]()
přemýšlim že se poradím ještě s mym gyndařem…nebo myslíte že je to blbý nápad?aby na mě nekoukal jak na telátko ![]()
Očko v Pardubkách dávají plínky na první den pak musíš mít svoje a vlhčený ubrousky taky. K dispozici je oblečení -takové to erár ale ujde (dupajdy, body plus další když je potřeba) pro sebe vložky musíš mít dostaneš jen cca 20 ks. Ale mě když třeba došly tak než mi manžel přivezl tak mi v pohodě dali.
No narváno je asi všude podobně, to nedokážu posoudit, jen v Pardubkách bylo vždycky tak 1-2 dny klid a pak nátřesk. ![]()
Gyndaře bych se klidně zeptala, ale záleží asi i kde má jaký kontakty. ![]()
Očko píše:
Holky děkuju moc za info![]()
![]()
,ještě jsem se chtěla zeptat jak je to na věci na prcka v Pardubkách?a dávaj pro maminy aspoň vložajdy?nemyslim ty do podprdy..
a ještě se chci zeptat kdybych se rozhodla pro Hradec,musím se tam zaregistrovat,nebo pak rovnou přijet že rodím?
jinak je určo pravda,že když se člověk trefí do „rodícího“ dne všech mamin,tak ten frmol se pak někde odráží…ale neni v Hradci trochu větší porodka než tady?myslim jestli nemaj víc sálů…
jinak kdybych eventuálně rodila císařem(kdyby),tak se taky bojim toho,kdo mě pak bude dávat „do kupy“…
přece jen pak člověk nechce vypadat jak po porážce
přemýšlim že se poradím ještě s mym gyndařem…nebo myslíte že je to blbý nápad?aby na mě nekoukal jak na telátko
Vložky jsou v Picích neomezeně a plínky mi dávali až do doby než jsem se o malou starala sama.
Já tedy měla Sc. díky malým rozměrům pánve, ale jizva dnes není skoro vidět. Je pravda, že mi jí dělala manželka kolegy z práce. ![]()
Ty brďo,tak podle toho co píšete,tak pojedu asi s obr taškou ve který budou vložky a plínky ![]()
dělám si srandu,je jasan že si pak vše nechám přivézt..
Očko neboj se vlka nic, nakonec zjistíš, že toho zas tolik nepotřebuješ
Ale ty plínky pro mimčo určitě jo, ať už pojedeš do HK nebo Pce.
My měly hodně oblíbený Happy(dávali je i v porodnici a nemocnici). Až u těch větších velikostí jsme přešly na Huggiesky.
Já jediný na co jsem „zapomněla“, byly pohodlný kalhoty na období po porodu, než mi splasklo břicho - buď jsem měla těhotenský a tudíž velký a nebo ty původní a tudíž malý ![]()
Očko, v HK jsou 4 porodní sály. Vložky jsou tam v neomezeném množství a když máš načatý balíček a jdeš domů, tak si ho můžeš vzít domů (jinak to vyhazují). SC dělají zkušení doktoři a podle toho to vypadá. Jinak pro maminy jsou erární košile dle potřeby (třeba 5× denně), to samé ručníky a podložky do postele. Pro děcko jsou teda jenom takové ty bavlněné košilky a mimi jsou v teplých peřinkách. Jo a můžeš tam rovnou přiet, žádný pořadník nemají. S porody je to tam nárazové jako všude, tohle si asi nevybereš
. Jinak se ptej, odpovím ráda. Za sebe … pokud bych měla znovu rodit, jedu do HK ![]()
Founiku, známá má právě jizvu v půlce bříška
, že jí ani do vysokých kalhotek neschová
. Nechápu, co to bylo za prase doktora
. Já měla akutní SC a dali si teda záležet. Mám jí krásnou, že i v pidikalhotkách můžu ven a nikdo nic nepozná
. Až na ta kila, co zatím zůstala ![]()
LIVO, já mám teda taky pidijizv. Už vybledla a v plavkách i kalhotkách je schovaná. ![]()
Ty jo Livo tak to koukám, v pardubkách teda není k dispozici v podstatě nic - košile jsou ale musíš si urvat většinou je jich nedostatek. Já ležela přímo naproti tomu místu kam se dávaly takže jsem většinou natrefila včas. Ručník jsem měla svůj - dva jeden normoš jeden na spodek. No ale na druhou stranu by moje Veruš v košilce umrzla. Ta měla jednu dobu i palčáky a 3 peřinky
![]()
Asi je to jak kde, na druhou stranu v ideálním případě tam člověk je 3 dny což se dá přežít. ![]()
Tak a mě dnes dítě po obědě bojkotovalo spánek, hodinu seděla v postýlce a hejkala nebo si hrála a pak byla venku jak mílius - lezla po 4 občas si kecla a hrála si sama ani mě nepotřebovala. Pak přišla babi (možná proto byla zlatá) tak jsem je poslala ven a konečně umyla ty okna a vytřela. Ufff vypadá to tu zase jako u lidí, ale na jak dlouho co?
![]()
Liv a Jahudka Jo ták, tak to já mam tedy taky kjááásnou jizvu
)) Pokud se to o jizvách dá tvrdit. V plavuních nebude vidět nic.
A na kila se vykašli, vždyť jsi nedávno rodila sím Tě! ![]()
Jéé, takže holky, u Panušky už je uklizíno, tak můžem přijet na kafe
))) ![]()
Leni, já už jsem nějaký velký pokusy o úklid vzdala páč to fakt nemá cenu a to nechci vidět, jak to u nás bude vypadat, až se malá začne hýbat z místa ![]()
Founik píše:
Tak jsme měly s Terčou dneska moc fajně výlet - celý dopoledne strávený na Hradecký klinice ČEKÁNÍM. Vysvětlí mi někdo, proč se teda člověk musí objednávat?
Jsem z toho postávání tam úplně vyřízená, malá spí a já bych si nejraděj hodila chrupíka taky.
Já bych řekla že to je proto aby měli přehled kolik lidí tak přijde… My chodíme s malým na kožní a tam to tak je. Ovšem taky mi občas přijde že objednávají některé ordinace víc lidí než na kolik mají čas ![]()
Ahoj ![]()
tak to mám tedy zas o čem přemýšlet..chjo..
když jsem rodila dcerku-ne Pce ani Hradec,tak jsem měla přísun všeho,a plínek nám do začátku dali 10,samo že málo,ale lepší než pěstí do oka ![]()
košilky měla taky,a když ji poblindila nebo i zavinovačku tak nebyl problé říct si o novou..pro mě košil taky neomezeně,nedovedu si představit že bych chodila s flekama dva či tři dna..vložky taky neomezeně,dávali jeden obr pytel na chodbu a nestalo se mi že by došly..
jediný na co bych si stěžovala byla starší sestra u porodu,měla jsem tam dvě,druhá naštěstí mladá a hodná ![]()
ta starší se chovala jako když sežrala půlku světa a mistryně porodů…ale moc jsem ji nevnímala,měla jsem úplně jiné starosti ![]()
holky-myslíte že bude blbý zeptat se gyndaře?jestli má nějaký info o porodnicích??? ![]()
nebo to bude spíš trapné?
Proč? Já bych řekla že spíš přirozené… Jen já mám takového divného co by určitě doporučil Pardubice, protože s nimi má smlouvu.