Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak mi to nedalo a nakoukla jsem zpátky o pár stránek a koukám, že se to tu docela rozjelo. Můžu k vám sem tam nakouknout?
Bydlím na Stavařově, původně jsem ale z Dukly.
Ahojky,
Jahůdko, moc gratuluji a Kristýnce přeji štěstíčko zdravíčko a hodné rodiče a sestřičku (by jí moc nezlobila) a mamině dobroučké mlíčko (v hojném množství)
Founi, kam chodíte na cvičení?
Jinak se omlouvám, že sem vždycky vletím a pak zas dlouho nic - ale PC fakt nezvládám - ty dva čerti mě tak zaměstnávaj, že po celodenním kolotoči padnu v 9 jak zabitá (po přečtení pohádky jsem ráda, že jsem schopná se jít ještě umejt
a že nepadnu rovnou tak jak jsem
)
Jasminek : DinoPark? To slyším prvně
A to jezdíte s manžou, bo sama?
Masek: Chodíme k fyzioterapeutce, co má ordinaci hned vedle Dr. Špidlenové v Polabinách, taková mladá černovlasá holčina.
Ahoj holky.
Jahůdko, co to čtu
. Tak obrovská gratulace
. Tak hodně zdraví a štěstí a spousty mléka pro malou. Jste asi všichni moc šťastní, co. Robinek byl o 6týdnů dřív a měl 48cm a 2800g a taky mi přišel malý. No a holky byly ještě menší. Neboj, Týna to dožene
.
Mašku, to je jako bych četla o sobě
. Taky jsem po celém dnu úplně hotová, že jsem ráda, když padnu do postele a spím.
Popelko, vítej
. Jen tak dál a houšť
.
Holky, která z Vás tu psala o tom vozíku za kolo, že by ho ev. půjčila? My máme jeden, ale chtěli bychom vyrazit s holkama obouma (v autosedačkách) na jeden krátký výlet. Platí ta nabídka na půjčení ještě
?
Holky já večer taky padám a to mám dítko jedno a ne dvě nebo tři
![]()
Livo myslím že to byla právě Mašek
takže budeš muset počkat až se zase ozve ![]()
Ahoj ![]()
Jahůdko,velká gratulace k holčičce!a neboj,ona to určo všechno brzy dobaští ![]()
Popelko,vítej ![]()
Očko koukala jsem pár stránek zpátky, že ses ptala na porodnici. Já rodila obě děti v HK, Elišku dokonce KP a byla jsem spokojená, ale všude je to o lidech. I v HK jsem narazila na kačeny.
Livo - to jsem byla opravdu já - klidně písni SZ a dohodneme se. My ho využijeme asi jen na poslední dva týdny v červnu - to bude mít manža dovolenou, tak bychom někam vyjeli. (teda jestli ji fakt bude mít se uvidí až den předem
no jo, maj to dobře zařízený)
Očko o té porodnici je to fakt jak píše Popelka - je to o lidech. Co jsem rodila já (v Pardubkách), tak si nemůžu stěžovat, ale kamarádka (rodila o 2 týdny déle) si naopak jen stěžuje a Pardubky proklíná. A stejný to bude asi i s Hradcem. Ono lidi si tam nevybereš, můžou ten den vstávat pr…í vzhůru a neuděláš s tím nic. Tak přeji štěstný „výběr“
Opravdu to je o lidech… Na sále mi to až tak nevadilo, dokázala jsem je vytěsnit když mne štvali… Ale potom na šestinedělí bacha na laktační sestry nebo jak se jim říká, jsou schopny poučovat i několikanásobné matky o tom jak se kojí a přitom vlastní dítě nemaj
Případně já měla v papírech že neslyším na jedno ucho a ve 3 ráno mne vyvolávali jak, ať si jdu pro prcka co byl pod sluníčkem? Pokojovým rozhlasem… Někomu zas vadilo že snad většina hradeckých sester říká pacientkám mamčo. Vysloveně stěžovat si nemůžu, u každého dítěte v podstatě na jednu osobu (pokaždé jinou), ale tak na vola narazíš všude… Zkušenost mám tedy jen s Hradcem, ale můj gynekolog je porodník v Pardubicích a rodit bych u něj teda nechtěla… Dr. Farrag.
Hanule, tohodle doktora měla u porodu známá a byla nadšená
je to fakt prča, každému sedne někdo jiný. ![]()
Panuško, na krátkou „známost“ je bezvadnej, ale na „dlouhodobý vztah“ je nemožný
V ordinaci si připadám jak když otravuju, velký UTZ ve 20tt jsem si musela vydupat, ve 32tt jsem to nechala plavat protože genetika řekla že není nutný a on se o něm ani nezmínil… Nemluvě o tom že má špatný smysl pro humor, když bylo staršímu půl roku tak jsem tam byla na prohlídce pravidelný a on mne tak prohlížel a prej - je možné aby jste byla těhotná? - já - no, možné by to bylo… - On se chvíli koukal na ten UTZ (nevím proč vyšetřoval ultrazvukem) a s úsměvem povídá - ale nejste… Jsem myslela že ho přerazím ![]()
Nemluvě o tom že když jsem si tam šla před půl rokem pro antikoncepci tak místo slíbené schůzky kde probereme která by byla lepší mne čekala sestřička se slovy - mám vám píchnout depo proveru
Je to dva měsíce co jsem si měla přijít pro další injekci a stále nemám MS… Sice kojím, ale rozhodně se to nedá nazvat pravidelným kojením, tak 3× denně (včetně noci).
Ale co je horší než on je ta jeho asistentka…
Ta snad každý ráno před cestou do práce sní citron.
Hanule tak to fakt nic moc. Je pravda, že při porodu je každej jakoby v transu takže to taky vnímá jinak. bůh ví jakej je ten doktor co rodil mě. No byl u příjmu a pak když mi bylo nejhůř s tím, že na epidurál už je pozdě, ale koukal na mě soucitně
no a pak na tlačení a šití. Byl to takový vtipálek a když mě šil tak jsme na sebe vzájemně dělali au, au. Teď se tomu směju, ale tenkrát mi to moc vtipný nepřišlo. No ale někdo jiný si o něm taky může myslet, že je to blb.
![]()
Jéé Hanule, já bych na to oslovení „mamčo“ snad úplně zapomněla, kdybys to nezmínila
)) Mě to vyloženě neštvalo, nejdřív mi to děsně komický
) Ale potom, když tě s tímhle oslovením poučuje 20 letá laktačka, tak už to až tak komický nebylo. Ale to je třeba prkotina
![]()
Holky, co já bych dala za to hned usnout, jen co padnu do postele
Dokonce jsem si koupila i čaj Spánek a nervy a prdlajs. Lehnu si a minimálně hodinu ještě čumákuju do tmy ať jsem sebevíc unavená
![]()
A co se týče těch sester v Hradci, tak já si tedy určitě stěžovat nemůžu, v běžný i ve vypjatý situaci naprosto skvělý!
Jahudko : juuu Mala ma krasny miry a vahu
neboj ona to dožene.
Founiku: jedeme tam poprvy s přitelem tak jsem zvedava
http://www.dinopark.cz/…en/index.php tady je odkaz ![]()
Dneska jdeme na naušničky tak jsem zvedava ![]()
Vitam tě popelko ![]()