Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Livo pravda pravda, když vidím maminy s těma dvojčatovskejma kočárama tak si říkám, že mám pohodu, občas je to slušnej autobus ![]()
No Veruš mě s tím lezením navnadila a teď na mě prdí a vesele se plazí dál
potvorka jedna ![]()
Liva Teda je fakt, že s dvojkočárkem to musí být mazec! A dvojnostíka bo dvojšátek asi ještě nikdo nevymyslel .. no představa je to každopádně zajímavá ![]()
Očko Já bych čoeče asi po zkušenostech volila hlubokej kočár zvlášť a sporťák zvlášť, i když zase na druhou stranu je tam blbý ta nekompatibilita třeba s autosedačkou. Ovšem určitě nejlepší je zajít do nějaký velký kočárkoprodejny a ozkoušet to všechno pořádně. Občas moc pěknej kočár dost nemile překvapí ![]()
Jinak kámošky mají Mutsy nebo Quinny a spokojenost.
Jinak jsme dnes byly na RHB, to vám byl jekot
)) aspoň že to bylo spestřený celodopolední procházkou v nosítku, jináč by měla Terča asi trauma
![]()
Jani a tak vám teda ukázali co cvičit a co ti řekli? Ono se jim to většinou nelíbí protože musí makat, ale zvykneš si neboj. S Veru jsme rozcvičovali hlavičku když byla prtě, točila jí zásadně na jednu stranu a byla schopná čučet do zdi místo na hračky. Vypadalo to jako když jí tu hlavu lámu, ona taky ječela,ale rozcvičili jsme ![]()
No my jdem k doktorce zítra tak jsem taky zvědavá co mi řekne.
A taky kolik prdelka váží, přijde mi teď nějaká hubená, ale možná se jen vytáhla. ![]()
Jj, ukázala nám 4 cviky, aby podsouvala kolínka pod bříško, aby se snažila opírat o dlaně a ne jen o předloktí a pak aby jakože z boku nakračovala. Mohla se vzteknout
To se nedivím, že se to Verče taky nelíbilo
) co by to dělaly, když se jim nechce, že jo ![]()
Jenže zas jsem vyblbnutá, Terče se asi před 3 dny udělali petechie na obličeji jakoby na horní části tvářiček, jen pár tečiček, no a dneska po tom cvičení se jí to pod jedním očíčkem vyloženě rozjelo a pod druhým se objevily taky. Tak jsem volala Mudr, co to může být a máme zítra ráno přijít na krev, protože to může znamenat nějakej vnitřní zánět bo co. Tak fakt doufám, že to bude nějaká volovina .. ale v klidu tak nějak nejsem. Chjoooo.
jeee tak to nezávidím a přiznám se že ani nevím co to jsou petechie
Třeba to má jen z toho jak se vztekala. Snad to nebude nic horšího. ![]()
Tak přeju pevný nervy na cvíčo ale zase až se začne posouvat tak tě to nakopne uvidíš.
Razím za chvíli ven Veruš už je vzhůru. Mám spicha s chlapama z práce a nějak na ně nemám náladu, ale díky Veru musím být zpět na koupání tak to není na dlouho a snad to přežiju.
tak papa a zítra dám vědět jak u dr. a ty Jani dej taky vědět. ![]()
Leni jsou to takový malinký krevní výronky - červený tečky, jako když si na ruce uděláš třeba „ohníček“.
Jinak jaká byla akce s chlapíkama? ![]()
Zítra určitě poreferuju, teda i když myslim, že výsledky budou asi až ve čtvrtek.
Jsem zvědavá, kolik bude mít Verča, protože zatím jsme byly mezi prckama dycky jednoznačně nejhubenější my ![]()
no chlapi jsem přežila ten jeden měl s sebou i manželku (užvaněnou) a jelikož má 2 letou holčičku tak bylo o čem kecat. Uteklo to, Veruš byla v pohodě, jen klasika se nenechala pochovat, ale to je normoš
![]()
No mám obavy že asi hubenější nebudem ale myslím si že 9 kilo možná ještě nemá.
Tak dobrou ![]()
Tak sis pěkně povyrazila Panuško. To je super. ![]()
To počasí, co to zase vyvádí, co
. Jsem myslela, že holky vystrčím ven na zahradu a jestli bude cedit, tak mám smůlu
. Na terase to ještě nejde, bo je tam čurbes
. Manžel tam má rozdělanou skříň do kuchyně a tak se mi tam kočárek nevejde
.
Jinak Vás musím informovat, že čekáme další dvojčátka … to je novina, co!
Livo NO NEKE! FAKTY?! Tak to MOC MOC gratuluju .. ježiš, tomu říkám kupa dětí
Taková blbá otázka, ale jak se něco takovýho povede?
Nebo čekáte nějaký jiný dvojčátka? ![]()
Počasí je fakt naprd, my akurát stihly tu mudr ráno - pěšky v nosítku - než začlo víc lejt, aspoň že tak.
Spoustě lidí, včetně mojí maminky, přijde jako spousta dětí i ty tři, co máme
. Já tomu moc nerozumím. Moje maminka při představě mého dalšího těhotenství téměř omdlévá
. Nicméně zatím je příliš brzy nad tím přemýšlet. I když manžel by si ještě svého syna přál. Chtěl by pokračovatele rodu, i když mého syna vzal jako svého, tak přeci jen to nejsou jeho geny
. Bohužel
.
Takže dvojčátka čeká jiná paní v našem domě
. Je trošku šedivá a hodně chlupatá ![]()
)) takže kočkodvojčátka, rozšiřujete se na všech frontách ![]()
Já jsem si vždycky myslela, že chlap si vždycky přeje kluka víc než holku, ale teď mám za to, že je to spíš naopak (i když to kolikrát ani nepřizná). Prostě tátové a jejich dcery, ze kterých jsou poprděný ..
Ale nakonec je nejdůležitější, aby byly prckové zdravý. Nic víc nic míň. Holka nebo kluk.
S nevlastním prckem je to vždycky složitý, já sama nevím, jestli bych to jak se říká „dala“ nebo ne. Fakt nevím. Ale jako zásadní bych viděla, aby spolu obě polovičky chtěly být a dobře vycházet. Pak to může skvěle fungovat i když to - jak jsi sama psala - nejsou společný geny.
Livo tak to jo nejdřív jsem se lekla, že jste na ty další dvojčátky vlítli znovu vy
no já osobně bych se velké rodině taky nebránila, spíš mě brzdí to jak ty děti uživit (kroužky, školy apod) a taky jestli doma nezcvoknu a kam je dáme
ale zatím jsem v klidu, ani druhé ještě neplánuju.
A kočárek musím říct nevypadá až tak velikej, ale možná zdání klame ![]()
No venku je fakt hnus fialovej, mě dokonce zmoknul kočár u dr. má tam stříšku tak jsem si říkala pohoda, nohy jsem měla přikrytý ale na zádovou opěrku napršelo - takže jsme upalovaly dom.
NO a u dr. pohoda - Veruš teda moc nepřibrala za 2 měsíce 350g ale prý je to tou nemocí a celkově teď jí trochu míň. ráno dřív vypila 240 ml mlíka teď dá stěží 120 ale chlebík s lučinou jí jede
No a na pohyb nám řekla, jen to že je v pořádku a jen jí to trvá delší dobu. a že za 14 dní může být vše jinak a mám být v klidu. Takže jinými slovy si má drahá dcerunka asi sedí na vedení
Ale tak mě uklidnila a nebudu se zase chvíli stresovat. Snad u dortu na 1. narozeniny už bude aspoň sedět ![]()
Panuško, to víš, že bude. Každé děcko je jiné.
. Jo … první narozeniny … holka, kde ty loňské sněhy jsou. My letos budeme slavit už 6.
Ale jedna vzpomínková …