Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky tak se hlásím zpět z hor, bylo to úúúúúúúúúúúúúžasný, malá už je ok, ale chrmlala ještě celé hory. Krásně jsme si to užili, byl to teda frkot, ale stihli jsme toho strašně moc. Zítra písnu víc, jsem grogy, jen jsem vybalila ty haldy smradlavejch hadrů a jdu do sprchy.
Holky jaro už je snad tu, už se taky nemůžu dočkat.
Jani malá změny snáší taky blbě ale třeba k mým i Radkovým rodičům je to v pohodě, v noci spí dobře, ale to jediné jí nikdy nedělalo problémy. Ale přes den teď na horách v postýlce neusnula jen v kočáře. Spíš jí vadí cízí lidi a taky to když jsme u babiček tak že tam má 150 % pozornosti a pak když jsem s ní sama doma tak má holt smůlu. To se jí samosebou nelíbí a tak dva dny se srovnává než si zase vyhraje i sama ![]()
Ahojda,
Panuš tak to je dobře že jste si hory pěkně užili!!!
jinak když byla dcerka malá,taky moc nemusela změny..ale tak po těch dvou dnech to už bylo ok..
jinak už tady máme jaro,jupííííí ![]()
Ahojky,
tak se hlásím z dovolené První tři dny chumelilo celý den, ale bylo to takový zimní, Veruš tam nechtěla spát v postýlce pořád po ní lezla a koukala kolem, tak jsme pořád jezdili venku s kočárem. V ponděli dorazili tchánovci tak jsme se střídali s hlídáním a lyžováním, takže jsme si i úžasně zalyžovali. Jen to byla vždycky honička – ráno k nim hodit Veru pak na lyže, ve 12 si jí vyzvednout – oběd a zase ven aby spala.
Ale pak už bylo krásně a teplo tak jsme byly venku kromě oběda celý den, protože sváču jsme zmákli i venku. Svítilo sluníčko tak jsme chytli i trochu bronzu. Půjčili jsme si s Radkem na dopolko snowboardy a to jsme teda byli děsně zmlácený a namožený ale za dopolko jsme zvládli i nějakou tu otočku
![]()
jo a taky nám tam Veru hupla z postele dolů, byl to mžik jen jsem se na vteřinu otočila a rána a řev. Ale za minutku byla v pohodě, jen na čele měla bouli
lekla jsem se ale celý den byla v pohodě a spala normálně takj sem to neřešila.
A největší relax pro mě bylo to že tam s námi byl taťka a byli jsme na malou dva, bylo to hrozně znát. ![]()
Jéé ahojda Lenii ![]()
tak to zní jako parádní dovolená, hory, sníh, relax - to je super! A taky že Verče už nebylo hůř, to je nejdůležitější. Určitě se teď všechny nemoci odpanáčkujou spolu s tou hnusnou dlouhou zimou.
Takže Veruš chtěla skákat šipku a neuvědomila si, že pod postelí není voda, hm?
Boule se zahojí a myslím, že těch „držkopádů“ ještě bude. ![]()
Já teď byla zase s Terčou v pátek na veletrhu v Letňanech. No myslela jsem si, že tam bude víc věcí, hlavně třeba dětskej nábytek a doplňky, ale nic moc. Koupila jsem jen šátek s kšiltíkem na léto, čepičku z BIObavlny na teď a takovou hadrovou panenku (ale tu bude mít až dýl) a odnesla si pár kontaktů, ale nevim, na zadek jsem si z toho teda nesedla. ![]()
Očko, týjo, to bych právě byla ráda, kdyby se Terča srovnala za dva dny.. trvalo jí teď týden, než začala zase v klidu spát
je to holt cíťa ![]()
jojo Jani snad jí ta šipka půjde takhle dobře i na plavču, už se moc těším a jsem na ní zvědavá.
O tom veletrhu jsem taky slyšela že to není nic moc. šátek s kšiltem musí být super, jen já mám z těch čepic hrůzu protože Veruš vše z hlavy strhává takže asi budem jezdit jak mamlasové s čepicema na tkaničky i vlétě
a to jí přitom ty šátky tak sluší.
jo a dnes jsem s ní byla venku, v kočáře se mi otočila na břicho a čučela ven, začíná se zapírat rukama a zvedat
vleže už jí neudržím tak nevím jestli jí přikurtovat ve sporťáku jde mi do lehu a nebo jí nechat na břiše, ale občas má tendence vylejzat za jízdy, to bude veselo.
už aby si na ten zadek kecla a byl klid.
jo a tady jsou nějaký fotky na pokochání
ale je to takovej mix
http://panusaci.rajce.idnes.cz/2010_Spindl/
Leni, tak třeba už začne být Veruš parádnice a na hlavě si to nechá ![]()
Mmchdem fotky jsou parádní ![]()
My už ve sporťáku jsme (do korbičky už se nevejde), i když nesedí. Mám ji většinou „naležato“, ale přiznávám, že občas ji jakoby posadím, aby viděla okolo. V leže se pomalu nedá udržet a řičí, protože ji to nebaví čučet do nebe.
Já se taky těšim, až bude konečně dřepět, páč teď jí ani nedám do vozíku za kolo ![]()
Dneska bylo nááádherně tak jsme prodrandily celý odpoledne. Zítra asi vyrazíme někam do města, toho počasí se musí využít dokud je ![]()
A kam vyrážíte s mimisama vy? Nějakej tip?
Ahoj holky, super počasí, co. My teda dneska měli hoňku jako blázen, ale stálo to za to. Mimochodem děkuji za tip na ortopedku. Byl to teda fičák, odcházeli jsme za 15minut po příchodu do čekárny
.
Panuško … fotky překrásný ![]()
Founiku, my vyrážíme jen do nejbližšího okolí. Super je cesta do Starých Jesenčan, nebo jak se to tady jmenuje ![]()
Liv, takže jsi to všechno stihla? To fakt musel být mazec! ![]()
My už právě máme tady okolí dost prochozený, bo vyrážím přes Trnovou a Polabiny do města. Ale když je takhle krásně, tak jsem si říkala, že budu objevovat i jiný končiny ![]()
Jani tak my dnes byly taky už ve sporťáku, ale to je v podstatě od začátku protože tam mám jen vložnou tašku. Ale už tam nechce ležet přitáhne se za kraje a sedá si
tak jsem koupila kšíry a jezdíme na briše - bez kšír my vyskakuje za jízdy, ale není to nic moc. Holt už se na to asi vyprdnu a bude sedět i když jsem zarytý odpůrce posazování
Ale na jídlo už jsem jí taky dala do židličky, protože v lehátku si taky sedá a v autosedačce to samé tak to nemá smysl. A docela hezky se tam drží. Jen to krmení je docela boj - trefit se do pusy když se u toho různě vyklání
![]()
No a s tím kam vyrazit mám taky problém jsem na tom stejně - taky buď vyrazím pěšo do města a nebo jen po okolí ale to už mě moc neba. Ale jak je hezky tak už se dá být venku celé dopolko sváču zmáknu venku a je to naprosto super. Snad se to počasí nepokazí. Zkusíme něco společně vymyslet. Za chvíli už to půjde i na ty brusle.
Livo tedy to jste měly maraton, jsi dobrá, já měla problém v té době se vyhrabat jen na tu ortopedii
Ale s doktorkou jsem taky spokojená, ještě tam docházíme kvůli vtáčení nožiček. ![]()
Jo a dnes byl malý úspěch Veru se snaží lézt - když je na 4 tak už i vykročí rukou ale většinou je to tak 1 max 2 pohyby a pak se jí to zase rozjede. No ve středu jdem na 10 měsíční prohlídku tak jsem zvědavá co na to doktorka a taky kolik bude vážit, je teď nějakej hubeňour po tý nemoci.
![]()
No holky, maraton to byl … ale byla jsem s manželem, tak to bylo lepší
. Je to prostě moje zlatíčko
. A to mám svojí doktorku v HK
.
Jinak já se taky chystám na brusle … ale učit se
. No mám trochu bobky, bo je to něco jiného než zimní brusle … tam je totiž mantinel ![]()
Livo neboj to zmákneš, kort když máš jako oporu kočár
já na nich kdysi taky nidky nestála a šlo to samo, jen brždění je horší ale to už je teď taky v pohodě. ![]()
Leni, tak to každopádně něco vymyslíme ![]()
Jj, já taky nejsem příznivce posazování, ale .. mimochodem na ty brusle bych šla, jen je blbý, že tu malou treperendu nemůžu dát do vozíku - z novorozenecký vložky vyrostla a jak už tu padlo, sedět neumí. Tak holt musím počkat.
Liv já na bruslích stála všehovšudy taky jen párkrát, ale přesně jak říká Panuška, jak se má člověk o co opřít, jde to jedna báseň. A to na normálních bruslích jezdit neumim.