Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Livo no vidíš to
koukám, že tobě už se to pomalu ale jistě blíží, už musíš mít pořádný pupík, jak to zvládáš ještě s malým?
Panuško, dost mi pomáhá rodina manžela. Já už zvládnu max. uklidit, vyprat a uvařit. A taky ne za jeden den. Přes pupík mám nějakých 124cm, tak jsem taková kulička. Ale jinak jsem zatím přibrala jen +13kg. Ale i tak.
Výbavičku mi pomáhá připravovat švagrová s tchýní a teď mi začali více hlídat syna. V neděli jsem měla poslíčky a tak jsem taková už nesvá. Mám starosti, aby byla miminka v pořádku. Jsou ještě malé. Ta větší má 1549g a menší má jen 1302g. Takže to by ještě nebylo dobré.
Navíc kamarádka, co má TP o týden déle a čeká také dvojčátka, tak včera skončila v nemocnici. Otevírá se a má kontrakce. Takže jí to zastavují a cpou do ní kortikoidy, aby měli kluci lepší start, kdyby něco. To mi na klidu moc nepřidalo. Ale já měla kontrolu v pořádku. I když v tomhle směru to už za hodinu může být všechno úplně jinak. ![]()
No, užij si Silvestra. Kde vlastně na Dikle bydlíš? My bydlíme v takové klidné části, kde jsou RD (za Kapitánem).
Jeee tak to ať tam prďolkové ještě chvilku vydrží. Na naší diskusi je holčina s dvojčátky co se narodily tuším v 37. týdnu ale měli už něco před 2 kila a jsou naprosto v pohodě. Já rodila taky předčasně a když jsem viděla ty miminečka v inkubátoru tak jsem byla ráda, že tam Veru vydržela docela dlouho a kromě teploty a nekojení byla naprosto v pohodě.
Na dukle bydlím u OK, ale momentálně řešíme nějaký baráček a stěhování. Tak uvidíme jestli nakonec neskončíme úplně někde jinde. Tak se drž ať tam holky vydrží co nejdýl. ![]()
Panuško, tak jsem zvědavá, kam se nakonec hnete. Takhle bychom to měly k sobě celkem blízko
. Každopádně držím pěsti, ať se najde nějaký vhodný domeček. My se právě stěhovali do domečku kvůli dvojčátkům. Já měla byt a přítel domeček. Takže volba byla jednoduchá a jasná. My jsme tedy oba zatížení na přírodu, ale i ve městě se to dá. Lepší domeček než bytovka.
Jina vše nej do letošního roku.
Pavla23 píše:
Jahů:
tak co jak jsi přežila ten test na cukr?:)
PAVLI, jdu až 14.1., takže celé Vánoce koukám po sladkém a slintám.
Bojím, bojím.
LIVO, tak ať se holčičky ještě nějaký ten týden drží a mají dobrý startdo života.
Díky Jahů
, snažíme se vydržet. Kamarádka je o týden méně jak my a už leží v nemocnici. Cpou do ní kortikoidy, aby klukům dozrály plíce. Je na 1,5cm otevřená. Je mi jí líto a zároveň jsm ráda, že my takový problém nemáme. Jinak ten cukr je sice hnus, ale dáš to. Držím Ti pěstičky.
LIVO, třeba se kamarádce otevírání zastaní. Už jsem několikrát slyšela, že to bude předčasný porod a holčiny nakonec přenášely.
Snad jo, ale dneska psala, že měla zase kontrakce … no dvojčata jsou asi holt něco jinačího ![]()
Jee tak to taky držím palce na cukr - mě to teda chutnalo
a Livo tobě ať se holky drží. Ale je dobře že si kamarádku hlídají, mě taky strašili s předčasným porodem a spousta lidí říkalo že jen straší a že třeba budu přenášet. V tu dobu mi nic nebylo jen se mi zkracoval čípek. No a nakonec jsem rodila 36+4 a všichni zírali, jestli si z nich neděláme srandu s smskou
ale kromě kojení byla malá naprosto v pořádku ![]()
holky jaký byl silvestr a vánoce? u nás nádhera poprvé s malou, nějak mě to dojímalo i když jí to moc nebralo ![]()
No, já Robinka rodila 35+1 a od 24.týdne se mi taky zkracovalo hrdlo. Takže jsme to měly dost podobné. Tentokrát jsem na tom zatím mooooc dobře, kromě klasických potíží v těhu (otoky, bolesti bříška, nemotornost, nálady a tak).
Jahů, držím, držím. Teď holky pro změnu ukecávám, aby se mi otočily obě hlavičkou dolů, abychom rodily přirozeně. Byla jsem v Centru zdraví JONA na moxování. Snad to pomůže.
A jak se máš v tomto počasí Ty? Buď opatrná, ty chodníky jsou fakt jedlé
.
ahoj Pardubačky, zdravím vás, já jsem od Chrudimi, ale do Pardubek jezdíme dost často, mám tam gynekoložku a spoustu kamarádek, taky jsem tam chvilku pracovala.
Jen jsem tu zachytila dotaz, nechce se mi hledat zpět: někdo chtěl DVD Byl jednou jeden život. Mám to přepálený, klidně můžu dát. Stačí napsat SZ
Tak doufám, že někomu udělám na nový rok radost. ![]()
Livo - držím palce s dvojčátky, máš podobnou konstelaci jak my - kluk a pak holčičky a je to moc fajn, ale taky záhul, to uvidíš. Už to máš za chvíli, tak vydrž co nejdýl. ![]()
Děkuji Betty, já si to zatím neumím moc představit, ale nějak to určitě půjde. Ono hlavně musí.
Jinak rodina mého přítele bydlí u Chrudimi (směrem na Seč). Skoro každý víkend tam jezdíme (od jara do podzima). Teď přes zimu to cestování není tak časté. Jednak já už se na to necítím, i když je to relativně kousek a pak máme spoustu práce doma.