Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jj, to je pravda, u většiny je to jen otázka času, takže se určitě neboj a alergie odezní. Taky si to říkám ![]()
Třeba až přestaneš kojit bude stačit NAC. Jinak na plechovku Neocate doplácím kolem 130Kč, což není ještě tak zlý.
Měsíc a půl už je dost
Já s tím pečivem takhle právě nalítla v Globusu, kdy jsem uvěřila týpkovi, co tvrdil, že v jejich rohlících nic není .. blbec jsem se nepodívala do papírů na složení hned ![]()
Mmchdem dobrá je knížka od Mudr.Fuchse, jestlis už nečetla, Alergie číhá v jídle a pití.
Ale je ta dieta dobrá, že člověk fáákt rychle hubne
- vlastně i kvůli tomu jsem pak přestala kojit.
Vida, Fuchse si koupím nebo nechám půjčit z knihovny.
No nehubnu nijak výrazně, ale je fakt, že rozhodně netloustnu. ![]()
Takže ti to předepisuje doktor, ten Neocate? Mně právě doktorka řekla, že mi to nemůže psát jen tak, že to bude potřeba pak alespoň alergologické vyšetření, že to by se pojišťovně moc nelíbilo.
Kauflandí rohlíky se zdají OK, žádné zhoršení se po nic nekonalo.
Jj, předepisuje mi to pediatrička, záleží snad na atestaci nebo čem, aby to mohla předepsat. Ale ty první piksly mi předepsala alergoložka. Před vánoci jsme zkoušeli NAC, ale zatím to malá ještě nezvládla.
Kauflandí rohlíky nevím, myslím, že mi tam nebyl nikdo schopnej říct nebo doložit, jestli v nich něco je nebo není. Tak jsem nekupovala, pro jistotu. Co jsem tak proštudovala, dieta musí být přísná aby měla efekt a tělo se nevystavovalo alergenům ani v minimálním množství. Jo a kdybys byla na sladký, tak esíčka jsou bez mlíka
a pak ve Špaldovi prodávali jakoby mléčný čokolády z rýžovýho mlíka. Což mi připomíná, bacha na doplňování vápníku ![]()
Mně ta moje řekla, že mi to nemůže ona sama předepsat.
Jj, esíčka vím.
Jsem študovala web o potravinových alergiích. ![]()
Piju ovesné mléko právě ze špaldy.
Akorát kdybych si fakt měla dávat pozor i na výhrůžky typu „může obsahovat mléko“, tak fakt nejím nic, ani ta esíčka.
Na vápník mám buď to ovesné mléko s kalciem a nebo jím bion3. ![]()
Každopádně chleba šumava by měl být bez syrovátky a zatím je fakt, že je vše OK. Ty nitky mi doktorka vysvětluje tak, že má Stelina alergii i na moje mléko,a le že jí to mlíko dává pořád víc dobrého, takže s dietou kojit můžu.
Jj, klasická Šumava je bez, těch chlebů je naštěstí víc, ale taky záleží na konkrétním pekaři
Tak se ze mě stal čtenář etiket ![]()
Hlavně, aby to rychle vyhasínalo a měly jste obě dvě klid
Ono by se to taky mělo víc upravit až pak najedete na příkrmy. T. to taky helflo.
A jak vlastně s kašemi? Jsem zkoumala, že když jsou nemléčné, v mléku se rozdělávají.
Tak doufám, že s těmi příkrmy se to zlepší. Ale zase je fakt, že Stela má jedině ty nitky ve stolici, exém ji minul. Což je s podivem, protože já sama jsem atopik.
Etikety taky čtu, člověk aby si na to lupu pořídil. ![]()
Ja kupovala od Hami ryzovou (maji i s prichutema) a pak od Nominalu, tu porad jeste kupuju - jahlovou, pohankovou, ale delaji i dalsi. A samozrejme Sinlac. Jo a taky jeste nejake z DM, ale uz si nepamatuju presne jake. A bud jsem je rozdelala v mlice (i v MM), nebo pozdeji v ovocny stave treba, dala jsem do toho zase nejaky ovoce a bylo. Obcas je delam se zeleninou, jakoby na slanej zpusob. Blby zkusenosti mam s nemlecnou kasi od Nestle. Tusim osmizrnna nebo tak neco. Ale Terca uz ted kase stejne moc nechce, takze uz spis jen vyjimecne.
To je dobre, ze exem nema - klepu na drevo
- ale pokud jsi atopik, tak je dost mozny, ze se muze ukazat casem. No ale snad ne!
Mas pravdu, a krom lupy jeste i vykladovej slovnik ![]()
Ha, to si zapíšu. Přeci jen, asi nějakou tu kaši pak budu muset dávat. Zatím teda chci kojit, co to půjde, i když mě ta dieta někdy pekelně štve.
Výkladový slovník taky.
Občas dumám, co to asi znamená.
Jako já doufám, že jestli exém, tak ho bude mít později, ale je mi jasné, že ji nemine. Ono asi ji nemine víc věcí, moje mamka je astmatička a tohle se občas prý dědí přes generaci. ![]()
A nebo tě překvapí a mine ji to úplně ![]()
V těch kaších je nakonec docela výběr, ale musí člověk zajít spíš ke Špaldovi (mmchdem o jiný zdravý výživě tu nevim).
Já mám teď spíš potíž se svačinama a snídaní ![]()
Joo, mě ta dieta nejvíc vadila asi první 3 měsíce. Pak už jsem si tak nějak zvykla, věděla jsem, co můžu jíst a šlo to. I když nejhorší to bylo v restauracích, to jsem teda dost trpěla ![]()
Ahojda, tak to tvůj mladší synátor je skoro stejně jako ta moje cácora ![]()
Founiku: Musím ti poděkovat tip na ti kaše od Nominalu.
Jsem si zkusmo koupila, co třeba jednou bude ta moje Kočena jíst a ono je to mooooc dobré. ![]()
Flyingfrog: Tak to je príma
Mě taky chutnaj, hlavně jáhlová .. a navíc mi přijdou lepší než všechny ty Hami , o Nestlé nemluvě ![]()
Mmchdem teď jsem právě jáhlovou dávala i na zahuštění polívky a dobrýý ![]()
Já mám zatím jen ovesnou a pohankovou, další vyzkouším, až dodělám.
Ale jako musím říct, že se po nich můžu utlouct. ![]()