Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tajanka: Děkuji za podporu… a jak pak krmíte teď??? Dáváš mu flaškou?? A čím ho krmíš??
Dnes mám sraz s jednou poradkyní, jdeme malého převážit a pak se poradit jak dál, mám ho moc ráda a nechtěla bych mu ublížit. Ale když to prostě nezvládám tak bych mu snad byla schopná ublížit, protože mě to hodně nervuje když netahá a spí. Takže nastupuje stříkačka, ale s tou to nejde donekonečna,…
Tak já pak písnu jak jsme to zvládli či nezvládli… Ať prospíváte a jste šťastný…
luczo: ja ho mela taky dobu na strikacce…odsavani mne nebolelo (nebo jenom minimalne), tak jsem odstrikala a pak krmila strikackou, jenze jak pises to nejde donekonecna, maly byl neklidny, krmeni nam trvalo desne dlouho…tak jsem asi v 5tt dala lahev, porad na stridacku MM a UM. kdyz jsem mela moje mliko tak jsem mu ho dala z lahve, jenze kdyz jsem jenom odstrikavala, tak mlika bylo stale mene a mene, tak jsme v 7tt skoncili na UM plne. davala jsem mu Bebu 1HA (hypoalergenni), ted mame kedze nejsou problemy tak uz Bebu2 (normalni).od vtedy co je na lahvicce, tak je klidny maly aj ja…to te ale nechci presvedcovat, ale ani s UM malemu urcite neublizis, ja a moji brachove jsme vyrostli na sunaru a lahvi a vsichni jsme naprosto zdravi…zato mam kamaradky, ktere plne koji/li a deticky nejsou uplne O.K (alergie, atopicke ekzemy a pod.). manžel mne kdyz mi bylo nejhur a pripadala jsem si jako neschopna matka (ktera neumela maleho ani porodit- jsem po sc, ani kojit), tak mne uklidnoval, ze to neni nic strasne,at si uvedomim, ze mame krasneho zdraveho kluka a ze to, ze je ma lahvicce a Um neni vubec dulezite…jeho podpora mi moc pomohla ![]()
mrzi mne ze jsem si ale ty chvile ktere patri jenom matce a diteti neuzila vice, kdybych vedela ze budeme kojit tak kratce, tak si to vice uziju… ![]()
Luczo: Gratuluju ke klučíkovi. Na 37tt tedy výborná váha.
To kojení je boj teda no.
Snad poradkyně poradí. Ale podle mě pokud vytrváš, tak on fakt získá sílu a bude sát. S kloboučkem by mu to nešlo?
Jinak ono i dlouhodobě jde odsávat a dávat přes flašku. Kamarádka tak „kojí“ už pátý měsíc, ale těší se, až to skončí.
Ahojky holkyyyy…
Tak včera před poradkyní šlo všechno jak pomásle, asi když jsem byla pod dohledem tak jsem byla v klidu a šlo to, ale co jsme přijeli domů tak řev hned co jsem ho položila do postýlky. Tak jsem zkusila kojit a nechtěl… tak jsem mu dala flašku a vytáhnul z ní tak 20 ml, pak jsem do něj zbytek dostávala stříkačkou. Mazec…
A tak dnes jedeme od rána, zkusím prso-nechce, dám flašku, pije chvilku pak dávám stříkačku… jsem z toho na nervy…
Jak jste své děti naučili na flašku???? Mám od Nuku, a pak ještě od Aventu… ale tu jsem ještě nezkoušela..možná mu to z ní půjde lépe… zkusím při dalším krmení…
Jinak když ho budu krmit z lahve tak budu vědět kolik zbaštil a budu klidná, ale jinak jsem na vážkách jestli baští dost a on to ze mě musí cítit…
luczo…ja zacinala s Aventem…pil mi hezky, akorat prvni lahvicku pak temer celou vyhodil :-S asi mu mlicko nesedlo, nebo ho najednou pilil moc a tlacilo ho to, ale dalsi krmeni nebyl problem…ted mam avent na caj (125ml je na mliko uz malo) a na mličko mam Nuk…a spokojenost…ja ho nic ucit nemusela…chtelo to akorat trpelivost…a fakt to ma vyhodu, ze vim kolik vypil ![]()
a taky muze krmit tatinek, teticka, babicka,… ![]()
Luczo měla jsem to podobně - malá 36+4 spavá, žloutenka, na pití se ani nebudila ani nebrečela že má hlad. Nepřibírala. V porodce vpohodě doma děsný. Doporučuju váhu, pokud chceš ještě zkusit kojit, bez toho to nedáš, protože nevíš kolik vypije a budeš se stresovat. Já vydržela asi 6 týdnů dávat - prso + stříkačkou dokrm. Pak už jsem přešla na láhev protože se to nezlepšovalo a bylo to trošku rychlejší, mlíka měla malá tak půlku denní dávky. Po dvou měsících bojů jsem to vzdala úplně a byla jen na UM. Pila za aventu a nikdy s tím problém nebyl. ![]()
Jeď jako v porodnici - prso, dokrm a pauza. Ony děti často pláčou ne hlady, ale protože jsou unavené, bolí je bříško apod. Zkus určitě dudlík ne vždy je to hlad a když krmíš často tak je pak bolí bříško.
Ať to zmáknete co nejlíp. ![]()
jo a ještě za sebe -hodně se to srovnalo když jsem se srovnala já, což mi trvalo dost dlouho, ale pak i malá byla klidná. ![]()
Holky díky za podporu… je to určo hodně o mě, páč jsem fakt v děsném stavu… Včera krásně baštil z flašky a dnes dopoledne se mu zase moc nechtělo, tak jsem to do něj cpala stříkačkou..ale tou to má moc jednoduché…teče to i když tahá jen málo, tak se budu snažit přejít jen na flašku…
A to kojení je fakt boj, váhu bych si půjčila ale to bych se stresovala ještě více, vím jak to bylo v porodce… krve by jste se ve mě nedořezaly před každým kojením… takto jsem klidná, protože vím kolik toho zbaštil a je to…
Mrzí mě že nám to kojení nejde, bylo to fakt úžasné, ale je důležité aby prospíval..
včera u MUDr. byl převážen a zjistily jsme že přibral jen 30g od pátku, což je málo, a to jsem ho kojila a dokrmovala, takže to bylo málo…
Máme danou dávku 80ml na jedno krmení a to musí prostě sníst i kdyby nevím co…
Snad se fakt časem sám rozbaští… jinak já pojdu…
LUCZO, nejdříve velká gratulace k malému. Jak se jmenuje?
Jak jsem dens tak dočítala, tak jsem si promítala moje problémy s kojením u obou holek. Je to na dlouhé vyprávění a spíš na osobní setkání, tak to nebudu rozepisovat, ale pokud chceš můžeme se sejít a určo se ti uleví, když to rozebereš s člověkem, který to prožil.
Já měla stejné pocity jako ty a až teď vidím, že jsem se trápila zbytečně. Kojení je super, ale bez něj se svět nezboří. Když to nejde, tak to nejde. Nejlepší je spokojená mamka a pak bude spokojené i mimčo. Kolik hodin já probrečela, že jsem zklamala jako matka, že mám dítě na UM. Okolí do mě hustilo, že nekojím, protože se mi nechce a jsem pohodlná… No nevím, co je na UM pohodlného (sterilizace, pořád UM a vodu po ruce… finance).Snad jedině ten záskok tatínka, babiček…
Tak se netrap a zkus se dát do klidu.
![]()
Jinak pokud malému tu stříkačku tlačíš sama, tak ti prso a flašku bude odmítat, protože je to namáhavější.
Ahojky Jahůdko…
kdyby to bylo možné tak bych se fakt moc ráda s tebou setkala a popovídala si o tom, hledám někoho kdo mi v tom porozumí a trošku mě nakopne dál…
Stříkačku se snažím používat jen minimálně… tak dvakrát denně…a spíše v noci…
Jinak se mi zdá že se to u něj rozjíždí a snaží se to sníst všechno sám.
Jo a jmenuje se Filípek
nebo-li Filda už u nás doma ![]()
To kojení mě mrzí, je to krásná věc…
Ahoj Lucza, když jsem četla o tvých trablech, jako bych četla o sobě. Jak jsi na tom??
Nějak nám to tu umřelo.
Já se přiznám, že poslední týdny moc nestíhám. Nakupily se nám oslavy…
já se hlásím..sice nejsem rodilá Pardubačka..ale každopádně tu už zůstanu ![]()