Pardubice

• Fotoalbum (73)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17180
5.1.11 21:00

na cvíčo jsem chodila byl to celkem fajn, ale dost těžké vychytat mezi spaním, jídlem a blitím - aspoň tedy pro nás. Takže dost často tam ječela z únavy nebo hladu apod. Jinak fajn námět na to jak jí doma zabavit. Když už byla večer nevrlá tak jsme řekli pár říkanek ze cvíča a čas se tím hezky natáhl. Chodili jsme chvilku (max 2 měsíce ale už si to nepamatuju)pak už mě to nebavilo bylo to pořád to samé a dost drahé.

Plavat chodíme do Labe a spokojenost (Hastrmánek) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
6.1.11 11:01

Panusko a jak stara byla mala, kdyz jste tam chodily?
Ja se bojim, jestli na tio neni jeste moc malej, i kdyz pisou od 2 mesicu, tak jestli to ma cenu. Je to od 2 do 12 mesicu, to mi prijde jako sileny rozptyl, prece ho nemuzou bavit stejne veci jako rocni dite :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
6.1.11 11:18

ahojky…
tajo ja o tom baby cvicu taky premyslim…akorat jsem se k tomu jeste nedokopala…a taky jsem cekala kdy se konecne ozvou z hastrmanka…aby se mi to nekrylo…do hastrmanka jdeme poprve pristi ctvrtek tak jsem zvedava… :-P chtela jsem se zeptat jake plavky jste porizovali miminkam na plavani…nekde jsem cetla ze jsou snad i nejake jednorazove pleny v kterych se da plavat…nebo jste koupili plavecky? dava se pak do tech plavek jeste plina?diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10773
6.1.11 14:01

TAJANKO, já mám pro holky sice plavky, ale ze začátku jsem používala jednorázové plavky od Huggies. Vyjde jedna tak na 10Kč. Do plavek plínu nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
6.1.11 14:26

chodili jsme hned od těch dvou měscíců a mají to sice psané do 12 měsíců ale je to podle vývoje dítěte tudíž dokud neleze, pak mají pro ty co lezou a nechodí a ještě jednu skupinu pro chodící ale ty už jsme nezkoušeli.

my měli od začátku plavečky, stály asi 200 Kč a vydržely min do 13 měsíců teď má další velikost. Do nich už se plínka nedává. máme do bambino mio puntíkaté :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
6.1.11 17:22

Panusko diky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
7.1.11 14:15

My byly s dcerkou na Dubine asi jen 2× nebo 3× (bylo jí tak 4-5 měsíců). Nadšená z toho nebyla a mě zas nesedla ta instruktorka, takže jsme se na to vykašlaly a chodíme jen na plavčo - od 5 měsíců. Taky Hastrmánek a spokojenost.
Vím, že na Dubině ještě nabízeli baby masáže, což může být pro malý prďoly docela fajně, ale odzkoušené nemám.

Jinak velká gratulace k mimču :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
7.1.11 14:40

jo tak baby masáže - kurz jsem prošla ještě v těhu a do půl roka jsme využily hodně, pak už ta potvůrka začala zdrhat a už jsme se k tomu nevrátily. No jako vše to je předražené takže kurz - 3 lekce 1000 Kč. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14093
10.1.11 17:58

dotaz pro Founika

Founiku: Tvoje holčička měla/má ABKM? Jsem nějak narazila na diskuzi, kde jsi hledala recept na dort.

Máš ABKM potvrzenou z nějakých testů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
10.1.11 20:34

Flyingfrog Jj má ABKM. Na testech byla ve 12 měsících, ale nic neukázaly. Na další máme v plánu jít ve 2 letech. Každopádně je na dietě. Pročpak se ptáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14093
10.1.11 21:08

No protože moje kočena ji dle doktorky má taky. A právě já se už dočetla, že testy jsou někdy celkem na prd. Plus teda má alergii na vaječný bílek (to jsem zjistila náhodou).
Jak se to u ní projevovalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
10.1.11 21:44

Jo tákchle, chápu. Testy u takhle malých prcků právě bývají hodně neprůkazný, navíc jsou různý typy alergie a některá je z krve jednoduše neprokazatelná. Konzultovala jsem to s doc.Pozlerem z FN HK a ten mi tenkrát řekl, že důležitý je pozorovat především příznaky.
U nás to vypadalo tak, že malá hodně ublinkávala až zvracela obloukem, stále průjem, napěněná zelená voda, v tom hleny a nakonec i krev (i když byla plně kojená). Taky přestala přibírat, pořád ji bolelo bříško, měla ho nafouknutý, hodně prděla, byla hodně podrážděná, plačtivá. Ale v noci spala ukázkově, což do dneška nechápu :)) Asi v 1,5měsici se jí udělal atop na obličeji, krku, ramenou. Zaléčen kortikoidy :( ale od té doby už se v takový míře neobjevil. Spíš občas mívá jakoby kopřivku, ale T. je děsná cíťa co se kůže týče :)
Jinak od jejích 3 nebo 4 měsíců jsem držela přísnou dietu a po odstavení v 11 měsících jsme přešly na Neocate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14093
11.1.11 08:31

Ta moje zatím „jen“ krvavé nitky ve stolici. Když jsem to před dvěma měsíci volala doktorce, tak mi řekla, ať na týden vysadím všechno mléčné. Nezdálo se, že by to pomohlo, takže krom toho jsem přestala jíst vejce, ryby a ořechy. Že škodí bílek jsem zjistila omylem u kamarádky, kdy jsem si dala buchtu s celým vejcem (den na to měla té krve ve stolici hodně).
Jinak prospívá, je v pohodě, prdy jí netrápí. ALe nitky pořád. Podle doktorky je alergická i na moje mléko, ale kojit můžu, dokud bude prospívat. Zatím ji na žádnou alergologii/imunologii/gastro, či kam se chodí, neposílá. Já mám taky přísnou dietu. Na alergo prý půjde, až se rozhodnu nekojit, aby NeoCate mohla psát na recept.
Takže do těch 11m jsi kojila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
11.1.11 09:22

Těm střívkům po vysazení mléčných výrobků chvíli trvá než se zvetěj, teda samozřejmě záleží na tom, jak hodně jsou chycený. Týden bez mléka na vyzkoušení je málo (i dle mojí zkušenosti), ale máš mudru šikovnou, ta moje mi stále tvrdila, že u kojených dětí to být ABKM nemůže.
Ve výsledku těm projevům může „pomoct“ i fakt, že je trávicí systém třeba ještě ne úplně dozrálej, některý dítka to tak mají, prostě jsou to cíťové.
Takže teďka má tvoje dcerka pořád ty nitky a průjem? Mmhchdem bacha na pečivo, uzeniny apod., i tam se někdy přidávají mléčné složky, ale to už asi víš.
Jj, kojila jsem až do 11m. Pak jsme nejdřív přecházely na Nutrilon AC, ale nesnesla ani ten, takže nakonec Neocate a na něm je pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14093
11.1.11 09:39

Já tu dietu držím měsíc a půl, takže to už by se projevit muselo. Průjem nemá, jen ty nitky.
Jj, uzeniny nejím a pečivo jen chleba nejobyčejnější, rohlíky skoro vůbec.
Mně doktorka na ty nitky rovnou řekla, že je to ABKM. No moc mě nepotěšila, zvlášť, když mi pak řekla, že jediné řešení je pak Neocate (který je nechutně drahý a já si peníze netisknu). Raději teda mám dietu a budu doufat, že časem se toho zbaví. Co jsem tak četla, tak prognóza je dobrá.
Snad se toho ty naše holčiny zbaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová