Partner u porodu, jak dlouho tam byl?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32930
6.9.21 20:49

Otcové tam byli vždy celou dobu. Tedy čekali mimo, na příjmu a na vyšetřovně jsem byla sama, ale od příchodu na porodní pokoj tam daný manžel ( mám dvě děti z prvního manželství a jedno z druhého) byl celou dobu a dvě hodiny po porodu, odjel vždy až po mém převozu na oddělení šestinedělí. Ale já jsem se v nemocnici moc nestihla ohřát, max to bylo u prvního asi 4,5-5h. U dalších dvou kratší dobu, to trval 5h celý porod. U druhého musela přijít babička ve 22h hlídat a brácha mě vezl do porodnice. U třetího starší zrovna ten víkend nebyli doma. Hodinu mimo bych neriskovala. Ke konci se můžeš otevírat fakt rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
6.9.21 21:17

Mám za sebou dva porody jeden rychlejší než druhý. Při prvním noc před porodem přítel slavil tak mu pak během porodu nebylo zrovna nejlépe, a musel odejít, dali mu kapačku :D do porodnice jsem dorazila asiv 6h ráno a v 10 už byla malá venku. Syn se narodil do hodiny a 20min. Přítel byl semnou celou dobu, kdyby odešel nestihl by to.
Jak píši holky nademou je to strašně individuální můžeš porodit i během půl hodinky, kolikrát to maminy nestihnou ani do porodnice. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
6.9.21 21:28

Nevím, jak dlouho to trvalo celkově, ale v nemocnici jsem rodila 25 hodin, pak bonding. Celou dobu byl se mnou, pak s námi strávil i noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.9.21 03:44

@Xxxbell Rodila jsem 3× a popravdě psa mě nenapadlo řešit ani jednou. První porod byl nejdelší - 9 hodin, z toho v porodnici jsem byla asi 5h do porodu plus cca 3h bonding, pes doma vydržel v pohodě.
Ale pokud chcete mít jistotu, tak na tvém místě bych předem s někým domluvila - s kamarádkou, sousedkou, někým z rodiny - koho máte po ruce, dala mu klíče a poprosila, že mu zavoláte, aby psa vyvenčil, kdyby se to protáhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
7.9.21 04:06

Asi jsem jediná, ale partner se mnou celou dobu nebyl. Rodila jsem pred měsícem, v Praze, v Krči. Hospitalizovali mě v 9 ráno a partnera poslali domu. Na pokoji se mnou byt nemohl, směl až na sál. Přijel ještě v návštěvní době, ale pak zase odjel. Pak někdy v noci doktorka řekla, že jdeme na sál a ať zavolám partnera. Stihl to v pohodě, bydlíme 15 minut autem od porodnice. Psa mezitím, když byl doma, odvezl rodičům. Co bylo po porodu přesně nevím, ale on jel domu a me odvezli na jipku. V našem případě nebylo potřeba řešit hlídání, zvládl by to sám. Ale taky jsem zjistila, že u porodu neni radno plánovat, protože to nakonec muže dopadnout úplně jinak :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
706
8.9.21 13:12

Jako prvorodicka jsem rodila cca 11h poslednich 5h na sale(neotvirala jsem se) a dalsi dve hodinky po porodu zustavas v porodnim boxu.Po prijmuti a nasledne situace posli partnera domu a zavolej mu az pujdes opravdu na sal.Tam to chvili trva+ ty dve hodinky. Muzes mit rychly porod nebo den dlouhy, nebo akutniho cisare.To nikdo ti ted nerekne.Mej v zaloze hlidani tak i tak. Partner pri prichodu na porodni box uz nesmi box opustit, skoro vsude v porodnicich jsou tyto covid narizeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí