Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Otcové tam byli vždy celou dobu. Tedy čekali mimo, na příjmu a na vyšetřovně jsem byla sama, ale od příchodu na porodní pokoj tam daný manžel ( mám dvě děti z prvního manželství a jedno z druhého) byl celou dobu a dvě hodiny po porodu, odjel vždy až po mém převozu na oddělení šestinedělí. Ale já jsem se v nemocnici moc nestihla ohřát, max to bylo u prvního asi 4,5-5h. U dalších dvou kratší dobu, to trval 5h celý porod. U druhého musela přijít babička ve 22h hlídat a brácha mě vezl do porodnice. U třetího starší zrovna ten víkend nebyli doma. Hodinu mimo bych neriskovala. Ke konci se můžeš otevírat fakt rychle.
Mám za sebou dva porody jeden rychlejší než druhý. Při prvním noc před porodem přítel slavil tak mu pak během porodu nebylo zrovna nejlépe, a musel odejít, dali mu kapačku
do porodnice jsem dorazila asiv 6h ráno a v 10 už byla malá venku. Syn se narodil do hodiny a 20min. Přítel byl semnou celou dobu, kdyby odešel nestihl by to.
Jak píši holky nademou je to strašně individuální můžeš porodit i během půl hodinky, kolikrát to maminy nestihnou ani do porodnice. ![]()
Nevím, jak dlouho to trvalo celkově, ale v nemocnici jsem rodila 25 hodin, pak bonding. Celou dobu byl se mnou, pak s námi strávil i noc.
@Xxxbell Rodila jsem 3× a popravdě psa mě nenapadlo řešit ani jednou. První porod byl nejdelší - 9 hodin, z toho v porodnici jsem byla asi 5h do porodu plus cca 3h bonding, pes doma vydržel v pohodě.
Ale pokud chcete mít jistotu, tak na tvém místě bych předem s někým domluvila - s kamarádkou, sousedkou, někým z rodiny - koho máte po ruce, dala mu klíče a poprosila, že mu zavoláte, aby psa vyvenčil, kdyby se to protáhlo.
Asi jsem jediná, ale partner se mnou celou dobu nebyl. Rodila jsem pred měsícem, v Praze, v Krči. Hospitalizovali mě v 9 ráno a partnera poslali domu. Na pokoji se mnou byt nemohl, směl až na sál. Přijel ještě v návštěvní době, ale pak zase odjel. Pak někdy v noci doktorka řekla, že jdeme na sál a ať zavolám partnera. Stihl to v pohodě, bydlíme 15 minut autem od porodnice. Psa mezitím, když byl doma, odvezl rodičům. Co bylo po porodu přesně nevím, ale on jel domu a me odvezli na jipku. V našem případě nebylo potřeba řešit hlídání, zvládl by to sám. Ale taky jsem zjistila, že u porodu neni radno plánovat, protože to nakonec muže dopadnout úplně jinak
![]()
Jako prvorodicka jsem rodila cca 11h poslednich 5h na sale(neotvirala jsem se) a dalsi dve hodinky po porodu zustavas v porodnim boxu.Po prijmuti a nasledne situace posli partnera domu a zavolej mu az pujdes opravdu na sal.Tam to chvili trva+ ty dve hodinky. Muzes mit rychly porod nebo den dlouhy, nebo akutniho cisare.To nikdo ti ted nerekne.Mej v zaloze hlidani tak i tak. Partner pri prichodu na porodni box uz nesmi box opustit, skoro vsude v porodnicich jsou tyto covid narizeni.