Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, tak můj partner se taky moc nezapojoval, je fakt, že se těšil, ale chlapi to opravdu neprožívají tolik jako my.S pejskem neporadím, sama mám doma rotvajlera a měsíční mimi a ještě jsem neměla odvahu je seznámit, viděl ho jen v kočárku a to si k němu chtěl hned vlézt, jak z něho byl unešenej.Já jsem v porodnici klystýr dostala, na záchodě jsem byla snad 10× a přesto jsem při tlačení cítila, že ze mě něco uniká, nikdo nic neřekl, doktor to hned otíral a házel do koše.Myslím si, že ti určitě nikdo nic neřekne, protože tam na to jsou všichni zvyklí a upřímně v tu chvíli ti bude úplně všechno jedno.A jestli můžu radit, tak místo hřejivých mastiček si vlez do sprchy nebo do vany s horkou vodou, jestli ti to bude dělat dobře a být tam co nejdéle.Já jsem se díky horký vodě otevřela na 10cm za 1,5h a to mě jako prvorodičku strašili 12h bolestí a nakonec to k porodu přítel skoro ani nestihl, jaká to byla rychlovka.Takže za mě doporučuji teplou vodu! ![]()
Ahoj!
Můj přítel taky těhotenství nijak neprožíval - teda tak nějak normálně. S bříškem si povídat nechtěl - prý si připadá blbé, mluvit do břicha
, ale nějak mi to nevadilo. Na UZ se mnou byl, ale jen na tom prvním, pak už ne, měl moc práce. Táta je skvělej!!! Teď čekáme druhé miminko a je to tak nastejno, zajímá se o to, jak mi je, ale nějak extra taky ne. Ale vím, že je skvělej otec i bez toho, aby mi mluvil s bříškem nebo mi masíroval každý večer nohy ![]()
Nijak to neřeš - bude to dobrý. Některý chlapi si to ak nepřipouštějí dokud prcky nedrží v náručí ![]()
Když jsme přivezli brášku z porodnice, tak jsme nechali našemu čoklíkovi očuchat i olíznout nožičky ![]()
Měli jsme zlatého kokršpaněla a v té době mu bylo už 8 let. Někdo říká, že si starší psi špatně zvykají na malé děti, ale ten náš ho hlídala a nedal na něj dopustit. A to mu bráška dával kapky ![]()
Jednou mamina bránila psa, protože ho brácha tahal za uši a pes strašně kňučel a ten jí ještě málem pokousal. Jak zvedla ruku, že bráchu chytne, pes vycenil zuby a vrčel jak zběsilej, stoupnul si před něj a nechtěl ho pustit. Pak mu 3 dny spal u postele a maminu hlídal na každém kroku… ![]()
Ale záleží na psovi - bude to dobrý, uvidíš sama. ![]()
Já klistýr neměla a něco uniklo - to vím… Bylo mi strašně trapně, ale PA říkala ( samozřejmě až po ), že se to stává i po klistýru. Dokonce jsem slyšela, že jak se to klistýrem zředí, tak to kolikrát úplně stříká ![]()
Dr. to ale asi vážně nijak neřeší…
S těmi pejsky to jsou docela příjemné historky, jak to tak sleduji. No my máme štěně, který je strašně přizpůsobivý, hodný, ani prát se s ostatními psy neumí,ale je na mě docela zavyslá, tak uvidíme, snad nebude mít nějakou žárlivost na mimi. To bych nechtěla. ALejsem ráda, že skoro všichni píšete,že jste nechaly i olíznout,toho jsem se bála, ale zase si pořád říkám, že to mimi nemůže být úplně ve sterilním prostředí. A navíc,když ten pes žije v byte, tak sterilní prostředí není nikdy. Uklízely jste i nějak víc? S tím hafanem se to ale moc nedá,…všude chlupy.. .Ta vana s teplou vodou tak mocpomáhá k otevření? To musím teda taky zkusit, protože právě toho až 12h čekání a bolestí se děsím nejvíc. Ale to občasné „stříkání“ po klystýru mi zase nahání strach. při nejhorším asi na to budu muset kašlat a nic si z toho nedělat. ![]()
Holky oživuji toto téma, protože včera jsme se s přítelem poprvé trochu chytli a já mám (jak jinak
) pocit, že mi nerozumí… Jestli se snaží, to nevím, ještě je brzy to posoudit. Jedeme v sobotu na závodní výlet do Německa, máme to naplánované asi 3 neděle. Před týdnem na mně přítel vytáhl, že s námi pojede i nějaká kolegyně z jeho práce. Zůstala jsem z toho docela zaražena, ptala jsem se jako proč a on že ho požádala, když o tom mluvil a že mu na tom nepřišlo nic divného, že řekl, že se zeptá a dá ji vědět. Jenže mně se na nic neptal a zřejmě se pak v práci o tom bavili jako o hotové věci. Jo, zanedlouho se stěhujeme a on ví, že nikoho neznám, tak to bral jako možnost nové známosti… Jenže mně to docela rozhodilo, už asi začala hormonální bitva
Hned mi vyhodil na oči, že takhle se s nikým neseznámím
Včera jsme se k tomu ani nevím jak dostali zase a pohodový večer se rázem změnil na napjatou sešlost - řekla jsem mu, že mi nevadí, že s námi jede, já na ní nebudu protivná, nic takového (naštěstí jí došlo alespoň to, že si dotáhne i nějakého přítele, aby s námi neběhala jako ocas), mně vadí, že se nezeptal. Dobře ví, že čůram jak ďas na každé 5. benzince a vysvětlovat to cizím lidem se mně nechce. Oni v práci nejsou zas až tak velcí kamarádi, aby věděli, že čekáme mimi
Já mám prostě ráda soukromí, na ty závody se moc těším, máme tak spousty přátel… Abych to upřesnila, vždycky jsme si vystačili my dva, přítel se nikdy s nikým nějak extra nedružil, proto nechápu, že tohle svolil. Nevidím za tím nějaké přehnané sympatie ke kolegyni, to ne, ale vadí mi, že se nezeptal, já bych si to nedovolila… Včera, když jsem vytasila argumenty, jen mi řekl, že joooo, že jestli si nechci jít radši lehnout, tak jsem zdula zobák a odešla do sprchy… Myslím, že ví, že přestřelil, jenže on neví reagovat nějak mírně (přiznat si chybu to vůbec, to až časem velice nenápadně
), on na tom svém trvá
Bylo mi líto, že mně v tom nechal vymáchat, já vím, že mám hormony na pochodu, i jsem mu to řekla a taky jsem mu ironicky poděkovala za to, že se mi snaží rozumět…
V posteli jsem mu pak už klidně řekla, že v tomhle stavu se věcí neřeší tím, že je sprostý a pošle mně spát, ale tím, že mohl říct jo, asi sem se tě měl zeptat, promiň, ale taky z komára nemusíš dělat slona…Obejmout, políbit a bylo by ![]()
Asi si musíme oba zvyknout na novou situaci, já vím, že jsem byla zbytečně prudká, ale on by se taky mohl snažit trošku mně pochopit a brát s rezervou… Nebo ne? Jak se choval váš chlap?
@neila Ahojky, myslím, že každá z nás zažila pocit, že nám chlap nerozumí v době těhotenství…upřímně, mě by to taky dost vadilo, kdyby mě postavil před hotovou věc, že s námi pojede nějaká kolegyně, ale moc dobře mě zná a vždy by se mě zeptal, protože ví, že by mě to zaručeně naštvalo. Taky jsme se sem tam nepohodli, ale to spíš byly takový blbosti. Mě spíš štvalo, že když jsem se třeba naštvala nebo třeba i přehnaně reagovala, tak to sváděl na moje hormony. Vadilo mi to, protože bych tak reagovala hormony nehormony
na druhou stranu by jsi mu měla vysvětlit, že by se měl chovat ohleduplněji a řešit s tebou takové věci, přeci jen nosíš vaše dítě a co si budeme povídat, kolikrát je to dost záhul a on nebude v noci vstávat k mimču, nebude vědět, co znamená nevyspat se a tak dále…čeká tě běh na dlouhou trať a teď by si tě měl hýčkat a starat se o tebe. Měli byste si užívat jeden druhého, pak už na to nebudeš mít moc náladu, u nás se to dalo do klidu opravdu až ke konci šestinedělí, do té doby jsem si zvykala…teď už je to v pohodě, ale i během šestinedělí jsme se nepohodli, bylo to nejspíš způsobeno tím, že byl celý den pryč, já byla izolovaná bez verbální komunikace, takže jsme se nemohli naladit na stejnou vlnu, hlavně se nestresuj, jinak to přeneseš na mimčo ![]()
@Mamča Magduš jj, děkuji ti za podporu
No na tohle bych právě taky reagovala stejně bez ohledu na hormony, kvůli nim jsem snad jen remcala víc
Je to tak jak píšeš, já to vím, jen nevím, kdo by to nastínil jemu. Jinak se zajímá, na miminko se těší, když jsem ležela před 2 týdny s angínou tak se vzorně stara… Budu doufat, že mu to dojde, on dokáže být ohleduplný i hodný, o tom žádná… Nevím co ho tohle popadlo, možná si chtěl polechtat ego - taky závodil, všechny tam zná - nevím, jen mi to na něj nesedí
Uf, věřím, že bude pohoda…
Taky se budu snažit víc přemýšlet než něco vypustím z pusy, protože s těma hormonama vidím všechno jaksi „mega“
![]()
@neila Je pravda, že i když si to nechceme připustit, tak kolikrát v tomhle období jednáme jaksi citlivěji, že
každopádně do něho moc neryj, aby pak neměl pocit, že na něho doma čeká těhotná, která má hormony na pochodu
hlavní je, že se těší na miminko, ne? Třeba si opravdu chtěl jen polechtat ego, ale to by se muselo stávat častěji, protože to jde ruku v ruce s povahou…nech to být, těš se na miminko, na chlapa se usmívej a snaž se, aby měl pocit, že je vše, jako dřív, ty jsi stejná, jako dřív a čeká vás nový dobrodružství
Hlavně nebuď sama, větrej se venku, jezdi s kámoškama na kafíčka, něco si kup, zařizuj pro miminko a hlavně si nezapomínejte povídat, třeba o tom, jak jste trávili den…nesmí váznout komunikace ![]()
@Mamča Magduš to my problém opravdu nemáme, jinak všechno u nás v naprostém pořádku, pořídili jsme si dům, příští týden se stěhujeme, tak asi to na mně trochu padlo, je teď spousta povinností
…příjemných to uznám, jen je jich opravdu hodně… Doma ho čeká teplá večeře každý den, smějeme se, povídáme, drbeme
Opravdu je u nás všechno v pořádku, asi proto mně zamrzelo, že se nezeptal…ale on bral možná tak, že mi udělá radost a dohodí novou kámošku… Budu to brát tak a nechám to plavat, závody si užiju, jsou to všechno i mojí přátelé, protože jsem hodně jezdila s ním, tak to bude fajn
Už se těším…
A děkuji…
![]()
@neila Přesně, nech to plavat, ukaž, že tě tyhle věci nemůžou rozhodit
jé baráček vám moc závidím…to je taky můj sen, ale bohužel nesplnitelný. Bydlíme v Praze a máme štěstí, že máme velký byt v novostavbě, který jsme ještě ve finále rekonstruovali dle svých představ
a do baráčku mimo Prahu bych prostě nešla, nedokážu si představit, že bych bydlela někde jinde a tady baráček stojí děéééésně moc
moc vám přeji i to, že vás to všechno čeká, porod, první setkání s mimčem ![]()
@Mamča Magduš děkuji moc
s těma baráčkama v Praze máš pravdu, my chtěli přímo do Prahy (teda nějaké části), ale to byly pálky strašný!!! Nakonec jsme našli kompromis 10 km od Prahy, autem je to 10 min.na Letňany, tak už se moc těšíme
v pondělí nám ho odevzdávají, v pátek se stěhujeme (170 km)…to bude akce
![]()
@neila No právě, strašný pálky, navíc já jsem taková, že se mi to líbí, když to mám ve svém stylu, takže pro nás by bylo řešení si ten dům nechat postavit, takže už jsme uvažovali i o pozemku, ale to je kolikrát ještě větší pálka
…ale tohle je dobrý kompromis, bohužel pro mě to není už není Praha
tak se stěhováním držím palce, opravdu je lepší vyhořet
my se stěhovali z malého do velkého a byla jsem z toho úplně hotová…a teď si představit nové stěhování, fuj
tím, že máme velký byt a velké sklepy, tak těch krámů máme víc a víc…závidím zařizování dětského pokojíčku, to mě hrozně moc bavilo
@Mamča Magduš jj, užíváme si to, miminko sice v plánu takto brzy nebylo, takže původně hostovský pokoj už bude zařizován i pro mrně. Zatím bez sloníků, kraviček a medvídků na stěnách
Pak když se narodí přimalujem až je to echt ![]()