Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@nostress jsou rozejiti, soudní styk není, tak se domluvili mezi sebou.
Jeho a syn o me ví, viděli jsme se.
Takže je to opět zase o tom, že chlap to nevyřešil. Buď si dupneš, nebo to takto půjde klidně ještě několik let. Osobně bych do toho nešla. Bývalka tam bude dělat pořád vlny. On vlastně nemá vyřešenou minulost, a to bude vždy problém.
@nostress tohle už jsme spolu řešili, odpověděl mi, ze tlacím na pilu a je to ještě brzy.
@Anonymní píše:
@nostress tohle už jsme spolu řešili, odpověděl mi, ze tlacím na pilu a je to ještě brzy.
A to ti za to stojí? Kolik tobě je?
Na rovinu? V předchozím dlouholetém vztahu jsem byla s partnerem, který měl z prvního manželství dva kluky. Kluci k nám chodili na víkendy podle jejich přání - tudíž ne jenom jednou za dva týdny, ale častěji a i mnohdy přes týden. Partnerova ex měla svého partnera, kterého kluci nemuseli a já jm přišla asi lepší. Nicméně stačilo, když s partner ex odstěhoval a najednou začal můj tehdejší partner trávit mnohem více času s klukama u exky, aby toho nebylo málo tak kluci pokaždé, když přišli, přivedli sebou i svou mámu (aby chudinka nebyla doma sama), kdy jsem to byla já kdo vyvařoval, staral se, nakupoval. Oni všichni 4 navenek působili jako rodinka a já pořád doufala, že to je přechodné období. Až po nějaké době jsem zjistila, že čas mého tehdejšího parntera, který trávil v bytě ex byl nejenom o vztahu s dětmi. Nepokrytě mne podváděl, i když v tu dobu už jsem asi byla blbá a nchtěla jsem slyšet, že mám hledat jinde.
Nevěřím, že Tvůj partner je u bývalky jenom v pokojíčku syna. Čím dříve od něj odejdeš, tím dříve máš šanci si najít někoho jiného, někoho, kdo bude pro Tebe partnerem a tím, kdo bude milovat Tebe.
Mně to trvalo 5 let - otevřít oči, další rok mi pak trvalo dostat se z toho vztahu a hlavně zapracovat na sobě - tehdy jsem si dokázala říci, co od života, partnera, rodiny chci a jít si za tím. A i když jsem si zase našla partnera se dvěma dětmi, tak jsem si nemohla vybrat lépe. Jsme spolu 13 let a já jsem šťastná, že jsem prožila vše to, co jsem prožila, protože bez toho, abych dostala školu života, bych se nikdy nedokázala postavit na své vlastní nohy a nezačala mít ráda sama sebe - protože jenom člověk, který zná svou cenu, může ocenit i toho druhého.
Držím ti moc palce.
Příspěvek upraven 02.01.18 v 11:47
@Anonymní píše:
Prostě tě odpálkoval, protože jsi se nechala. Pokud chlap o ženu opravdu stojí, tak se chová úplně jinak, to mi věř. On si je tebou absolutně jistý, a to je chyba. Chce to prostě v takových případech jít do vzpoury, a udělat čurbes. Když nic, aspoň by jsi viděla, jak to s tebou opravdu myslí. Ušetřilo by ti to spoustu ztraceného času. A bývalka by taky viděla, že nejsi žádné telátko, které si nechá k***t na hlavu.
@Anonymní píše:
@Knihomyš byla jsem s ni venku, potkaly jsme se, víme o sobě. Ona mi řekla, ze ho s malým pres noc nikam nepustí, ze jedine u ni doma nebo když jde s malým na procházku.
O tomhle ale nerozhoduje ona…
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity, z citových a vztahovych důvodu.
V době, kdy jsme se seznámili s partnerem, byl dávno 2r. rozejity s bývalou. Ma z předchozího vztahu jedno dítě,8leteho syna.Jeho bývalá ma partnera rok, s kterým spava, setkáváji se cca 1za týden. Co vim od přítele.
K věci. Jde o to, ze jeho syn o me ví. Partner si syna k sobě brát nemůže, z nějakých důvodu a ktomu bydlí s mamkou, po rozchodu se vrátil dom.
Partner dělá 12tky krátký a dlouhý týden. Ve dnech svého volna tráví čas u bývalé se synem. Začalo to tím, ze si ho jeho syn začal volat k nim dom, aby přišel, ze ho potřebuje atd..To znamená ze v době kdy bychom měli byt spolu, místo toho jde za synem, který za nim place aby přišel. Již několikrát mu řekl, ze chce aby byl s maminkou, aby se dali dohromady.On mu řekl, ze to nejde.
Ten malý si ho porad táhne k sobě k nim. Např. partner ma v tydnu dva dny volna, ty dva dny cele stráví u bývalé s tím malým. Domu nejde protože když večer odchází ten malej dělá hrozny křik, ze chce spát s tatinkem a ráno se vedle něj probudit a hrát si s nim.
Poslední dobou to začalo i o víkendech. S partnerem se ted nevidivame, protože si ho malý vola k sobě, aby si s nim hral, vedle něj usinal a probouzel se.Jeho bývalé to nevadí z důvodu, ze se aspoň jako otec postará o syna.
Nevím co dělat, jak dal.
Vím ze je to pro tebe hrozné těžký, ale ten chlapeček má pravdu. Má právo žít s oběma rodiči. Má právo aby se maminka s tátou měli rádi. Má právo na rodinu. To ze rodiče si mysli, ze pravé oni mají právo si najít nového a být „šťastní“ je mylné a ubližuji si tak sobě navzájem, dítěti a konec konců i tobě. Řešení není jednoduché… držím palce ať se stane to co má být…
@nostress souhlas, Zakladatelko, co můžeš ztratit…když se vzbouříš, tak uvidíš, jak na tom vás vztah je. A pokud je na nic..aspoň už nebudeš ztrácet čas. Pokud za to stojí, tak by se to melo zlepšit. ![]()
@truelly píše:
@nostress souhlas, Zakladatelko, co můžeš ztratit…když se vzbouříš, tak uvidíš, jak na tom vás vztah je. A pokud je na nic..aspoň už nebudeš ztrácet čas. Pokud za to stojí, tak by se to melo zlepšit.
Přesně.
Příspěvek upraven 28.03.19 v 15:42
@Anonymní píše:
On několik let bydlí u maminky a když chceš, aby to řešil, tak tlačíš na pilu? Čím dál tím lepší..
@Anonymní píše:
@nostress ale co mám udelat? Jaký curbes? Nevím jak na to
„V takových případech pomůže jedině nůž na krk. Řekla bych mu, že tento stav mi krajně nevyhovuje. Že buď si do měsíce, max dvou najde svoje bydlení, a syna si bude brát k sobě, nebo jdu od toho, a blbku nikomu dělat nebudu. A hned uvidíš, jak to je doopravdy.“
Přesně tohle udělej.
edit: A řekl ti, proč se neodstěhuje od maminky, a kvartýruje tam třetím rokem?? Když teda na společné sestěhování je brzy.
p. s. kolik je vám každému let?
@Anonymní píše:
@truelly nevím jak se vzbouřit? Co udelat? Jaký curbes?
Normálně si s ním sedni, a v klidu mu řekni, že takto ti to už dále nevyhovuje. Že máš o vztahu jinou představu, a je nenormální, a pro tebe nepřijatelné, aby nadále bydlel s bývalkou pod jednou střechou, a byl tam celé dny a noci. Že buď si najde urychleně svoje bydlení, nebo bude rozchod. A když začne kvákat o tlační na pilu, tak ho pošli do
háje. Přesně toto bych udělala já, ale co uděláš ty, je na tobě. Každý si vůči tobě dovolí jenom tolik, kolik mu dovolíš ty sama. Pokud ti ve vztahu něco velmi vadí, tak je potřeba to řešit, a vždy včas s partnerem vykomunikovat, jinak se nic nevyřeší, jenom se to táhne.
Ja si myslim, ze zakladatelka bude hodne mlada a tady panovi vyhovuje
jeji štěněčí, nekriticky obdiv, naivita, poslušnost a moznost obcasneho pomuchlani bez komplikaci… Nikam se to nepohne. On to totiz presne takhle chce. Nic se resit nebude, nema absolutne proc.
Příspěvek upraven 02.01.18 v 12:11