Pásový opar a jeho přenos

117
1.7.19 23:23

@Bobinka007
Ahoj, já mám teď čerstvou zkušenost.. Přítel měl pásový opar a dcera 2,5r. od něj chytla neštovice. Inkubační doba byla asi 17 dní, v kontaktu s neštovicema nebyla, takže to bylo určitě od přítele.. Potvrdila mi to i Dr., že je to možné a docela časté..No a od ní to chytl starší brácha..
Mimčo by mělo mít protilátky od Tebe, ale starší dítko by to mohlo chytit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
1.7.19 23:28

Pokud děti neměly neštovice, mohou se jimi nakazit. Samotný opar nechytnou, ten lze dostat až po prodělání neštovic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.19 23:46

No hlavně takhle může neštovice chytit kdokoliv, kdo je neprodělal :nevim: Coby takto nakažená třicátnice, co si rok mazala jizvy na ksichtě, upřímně prosím, dejte na to pozor… :?

• Citovat
  • Upravit
43035
2.7.19 06:33
@Romeesek píše:
@Bobinka007
Ahoj, já mám teď čerstvou zkušenost.. Přítel měl pásový opar a dcera 2,5r. od něj chytla neštovice. Inkubační doba byla asi 17 dní, v kontaktu s neštovicema nebyla, takže to bylo určitě od přítele.. Potvrdila mi to i Dr., že je to možné a docela časté..No a od ní to chytl starší brácha..
Mimčo by mělo mít protilátky od Tebe, ale starší dítko by to mohlo chytit..

dvouleté dítě už nebude mít protilátky, ty jsou max do 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.7.19 06:35

Pásák není tak nakažlivý, jako neštovice - virus je jen v těch puchýřcích, při pečlivé hygieně a více vrstvách oblečení můžeš nakažení předejít. Neštovice jsi asi stejně neplánovala očkovat, ale na léto by byly nepraktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
2.7.19 07:47

Ahoj, mám osobní zkušenost, prodělala jsem jej loni. Malému bylo 5 měsíců a neštovice nemel, po zjištění o co jde jsem se snažila separovat a dodržovat hygienu, co to šlo a o malyho se staral manžel. V té době jsem už nekojila, ale malý měl ještě nějaké malé zásoby mm z mrazáku.
Držím pěsti a preju rychlou rekonvalescenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
2.7.19 07:47
@Pudloslava píše:
Pásák není tak nakažlivý, jako neštovice - virus je jen v těch puchýřcích, při pečlivé hygieně a více vrstvách oblečení můžeš nakažení předejít. Neštovice jsi asi stejně neplánovala očkovat, ale na léto by byly nepraktické.

U nás to měl přítel na čele a než jsme zjistili co to je, tak mu na to bohužel dcera pravděpodobně sáhla.. :?Ale ještě to nebyly puchýřky, ale jen fleky..Když jsme to zjistili, na hygienu jsme dbali, ale bohužel to chytla i tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
3.7.19 21:23

@aamel @Romeesek Ahoj no jelikož než jsem zjistila co to vlastně je tak mi na to syn i dcera sáhla. Mám to totiž na prsu a při kojení se tomu moc vyvarovat nešlo. Tak teď budu čekat co z toho bude. A separovat je od sebe nemohu, jsem s nimi 90 % sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí