Pátá dětská nemoc bez teplot - doma nebo škola?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
21.3.11 07:52
Jana206 píše:
Neposlala bych dítě do školy ani omylem. Je to neohleduplné, až sprosté k ostatním. A je jedno, že je toho „plná škola“. Taky si uvědom, že kolem vás nejsou jen lidé zdraví, ale taky chronicky nemocní(různé vady, vleklé zdravotní problémy), taky musí chodit do školy a může je taková banální dětská nemoc ohrozit víc než Tvoji zdravou dceru a Tvoji výplatu.Dcerka tuto nemoc prodělala v 5 měsících, netypickém věku. Nám dr. říkala, že po objevení vyrážky není infekční, ale o to vůbec nejde. Taky oslabená může chytit ještě něco dalšího.

Jano, moje dítě už NENÍ INFEKČNÍ - teď mi to potvrdila i naše dětská lékařka. Takže o jaké neohleduplnosti prosím mluvíš? Nikoho nakazit nemůže - trochu se poslouchej, ano?
Navíc kdybych byla tak neohleduplná, šla by do školy a nic bych neřešila a nezjišťovala.

A upřímně, nejde mi ani tak o moji výplatu jako o obsah práce - nenapadlo tě, že moje absence komplikuje život hodně lidem? Zvažuji ohledy na obě strany - pro mě osobně by bylo lepší zůstat doma, odpočinula bych si, udělala něco v klidu do práce a bylo by to moc fajn.

SAJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
21.3.11 12:04
SAJ píše:
Jana206 píše:
Neposlala bych dítě do školy ani omylem. Je to neohleduplné, až sprosté k ostatním. A je jedno, že je toho „plná škola“. Taky si uvědom, že kolem vás nejsou jen lidé zdraví, ale taky chronicky nemocní(různé vady, vleklé zdravotní problémy), taky musí chodit do školy a může je taková banální dětská nemoc ohrozit víc než Tvoji zdravou dceru a Tvoji výplatu.Dcerka tuto nemoc prodělala v 5 měsících, netypickém věku. Nám dr. říkala, že po objevení vyrážky není infekční, ale o to vůbec nejde. Taky oslabená může chytit ještě něco dalšího.

Jano, moje dítě už NENÍ INFEKČNÍ - teď mi to potvrdila i naše dětská lékařka. Takže o jaké neohleduplnosti prosím mluvíš? Nikoho nakazit nemůže - trochu se poslouchej, ano?
Navíc kdybych byla tak neohleduplná, šla by do školy a nic bych neřešila a nezjišťovala.

A upřímně, nejde mi ani tak o moji výplatu jako o obsah práce - nenapadlo tě, že moje absence komplikuje život hodně lidem? Zvažuji ohledy na obě strany - pro mě osobně by bylo lepší zůstat doma, odpočinula bych si, udělala něco v klidu do práce a bylo by to moc fajn.

SAJ

Saj, jestli je nebo není Tvé dítě infekční není jisté. O tom nebudu diskutovat, protože ne vše, co řeknou lékaři nebo píšou odborné knihy, musí být absolutní pravda. I když by už infekční nemělo být. Taky nám to tak dětská dr. říkala u páté nemoci.
No, nechtěla jsem se Tě dotknout, ale jsem alergická na to, když někdo posílá nemocné dítě do kolektivního zařízení. Prostě jsem jedna z těch, která by na takovou neohleduplnost ostatních mohla doplatit. Je jasné, že úhlů pohledů je víc a každý nemá v záloze babičky.
Já bych zůstala doma, už proto, že někdo třeba může poslat do školy jinak nemocné dítě a to moje oslabené něco chytí.
Rozhodnutí je samozdřejmě na Tobě, můj názor to nezmění :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet14 nepřihlášená
6.6.11 22:52

Ahojky,
chci podpořit SAJ - moje dítě díky ohleduplnosti jiných matek vydrží stabilně ve školce +- týden, po týdnu něco chytí a je vymalováno. Zrovna tento týden je to pátá nemoc. Jedna matka tam šoupla dítě s červenými tvářemi se slovy, že je bez teplot a jedná se o běžnou alergii na jahody. Lehla půlka školky, učitelky ji bohužel uvěřily :-)
Sama chodím do práce a vím, jaké to je chybět. Také jsem schopna pochopit, že ne každý má babičky, ale podle mne, když pracuji, vydělávám - není problém si sehnat „tetu“ na hlídání. Milé matky buďte prosím tedy ohleduplnější, vám by se taky nelíbilo, že vaše dítě vědomě nakazí ta ostatní.
 pet

• Citovat
  • Upravit
34
17.5.14 16:09

otázka

Ráda bych oprášila tuto diskusi a zeptala se na názor - dcerka má také v současné době pátou nemoc - od středy horečky, které včera klesly a dneska se osypala (potvrzeno lékařem na pohotovosti). Mám jí nechat doma do zmizení vyrážky (tak počítám celý následující týden), ALE - 30.5. (za 14 dní) má jít s babičkou do divadla a já se na jednu stranu bojím, aby v tom množství lidí to pro ni nebylo nějak extra nebezpečné s oslabenou imunitou..i když už asi bude stejně týden v MŠ. Moc díky za názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
10.4.19 20:08

Oživují diskusi…
Dnes mi že školy přišel email, že se ve třídě objevila pátá nemoc. Když sem si na netu našla příznaky, dala sem si dvě a dvě dohromady- minulý týden si syn jednu noc stěžoval na bolest hlavy, dostal půlku paralenu a druhý den ok, v sobotu mu zčervenaly tváře, ale ten den sme byli celý den na sluníčku, tak sem ti přisoudila jarnímu ostrému slunci, v pondělí to z obličeje zmizelo. No a teď po tom mailu sem zjistila, že má syn trochu červené paže a nohy…takže ji asi prodelal. popravde, nepřijít ten mail, ani bych si nevsimla :oops:…a můj dotaz zní, když už ji má vlastně téměř za sebou (je to víc než týden), nemá žádné potíže, teploty ani únavu, a školou to už poletuje, navíc dle info na netu je infekční jen do objevení červených tváří, pak už ne, mám ho nechat doma? :nevim: nebo když už to má vlastně za sebou a celé to ve škole prodělal, tak ať už to dochodi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
10.4.19 20:35

@Mar__tanka1983 řešila jsem to před 3 týdny. Můj mladší syn vypadal, jakoby dostal facku :) večer už I druhá tvar, ruce… Jinak nic, bez teplot, bez rýmy… Potvrzena pátá nemoc a do skolky mohl jen s potvrzením od Dr, že už není infekční. Což je až po vymizení vyrážky - na netu se info liší článek od článku. Ani, dítě je nejvíc infekční do objevení vyrážky, pak je sice méně, ale stále je. Co je ale horší, ten virus napadá kostní dřeň, děti mají málo bílých krvinek. A jsou hodně náchylný k jiným infekcím. Takže si radši rozmysli, jestli ho tam pošleš. Jinak po 3 týdnech po celodenním výletu na sluníčku měl i starší rudé tváře, myslela jsem, že ze sluníčka, ale tváře se zhoršily, opravdu jak motýl, nebo zfackovany. Jiná vyrážka se za 4 dny neobjevila, ani jiný příznak. Pátá nemoc opět potvrzena. Tak cekam opět na vymizení vyrážky :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
10.4.19 20:51

Pátá dětska nemoc je infekční jen do ustupu teplot a vysevu vyrazky, nejvíc v době, nez se vůbec stihne projevit.
Poslala bych do skoly, pokud se cítí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
10.4.19 20:59

Synek má právě tváře jak slabikáře pravidelně, v zimě z mrazu, v létě že sluníčka, když je uřícený nebo je mu horko, tak taky…a jak to druhý den večer vybledlo do normální barvy, tak mi to vůbec nedocvaklo…tak radši zítra ráno zavolám dětské Dr. ať dá verdikt ;) a jak dlouho pak byli ještě doma od toho, co zčervenaly ty tvářičky? @lupilka.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
10.4.19 21:01

@Jana206 no právě že mu není nic, jinak bych o tom samozřejmě ani neuvažovala…lítá jak pometlo, je v pohodě, dneska měl trénink v judu s tam radil jak černá ruka :lol: jak říkám, bez toho mailu bych to vůbec nezaregistrovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
10.4.19 21:05
@Mar__tanka1983 píše:
@Jana206 no právě že mu není nic, jinak bych o tom samozřejmě ani neuvažovala…lítá jak pometlo, je v pohodě, dneska měl trénink v judu s tam radil jak černá ruka :lol: jak říkám, bez toho mailu bych to vůbec nezaregistrovala…

Mým klukům taky není nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
10.4.19 21:12

@lupilka.cz a teď mi došlo, za dva týdny mají jet děti na školu v přírodě, kam se podepisuje i bezinfekčnost (že děti v posledních 14 dnech nepřišly do styku s infekční osobou…), Mnooooo…tak to to vlastně nemůže podepsat nikdo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no my nervy, to se to umělo sejít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
10.4.19 21:34

@Mar__tanka1983 Asi bych to v tomto případě nehrotila a podepsala to :mrgreen: Pises, ze je v pohode a sama by sis toho ani nevsimla :) Na tréninku taky byl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
10.4.19 21:54

@Jana206 spíš jde o to, že učitelka VÍ, že je to jen car papíru, u všech dětí, když ona sama nas na tu nemoc, že prolitla naší třídou, upozornila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
11.4.19 10:42

Tak jen kdyby to někdo třeba ještě řešil…
Syn se ráno vzbudil a krom dvou flíčků na břiše a dvou na nohou, mu už ta začervenalá místa z těla zmizely.
Odešel do školy.
Pak jsem zavolala dětské doktorce, pro informaci, a ona mi řekla, že dokud by měl i po těle ještě ten „výsev“, tak infekční být může, ale jestli už mu to takhle zmizelo, tak nejspíš do zítra bude po všem, a pokud se mu ještě dodatečně nepřidá teplota, bolesti hlavy nebo kloubů, tak už nemá smysl ho nechávat doma, pokud na tom tedy výslovně netrvám.
Pokud se mu udělá špatně, máme přijít a nechá nás pár dní na OČR doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí