Páté dítě neplánované

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sao
1831
22.12.22 21:51
@matkabagristy píše:
oj. ebavate system, ktery vam dotuji jini.

Neoj. ebáváme a nikdo nám nic nedotuje. Je snad zakázáno brát si na pracovní cestu manželku a děti? Jinak si myslím, že ti do toho nic není. Je to náš boj a náš život. Před zákonem máme každopádně vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
22.12.22 21:55
@sao píše:
Teprve teď dočítám zdejší diskuzi a jsem docela pobavená :mrgreen:
Hlavně tím absolutním nepochopením některých diskutujících. To, že si vy něco nedokážete představit, neznamená, že to neexistuje/nejde.
Já jsem s dětmi doma už 15. rokem a budu i nadále. Manžel nás (7člennou rodinu) živí zcela sám. V žádném případě není celé dny v práci, naopak tráví velmi mnoho času s námi. Jako rodina máme velké množství společných aktivit (několikrát týdně), kterých se účastníme všichni včetně manžela samozřejmě. Děti mají mnoho kroužků, jezdí každým rokem na tábory, sedmiletý syn je na domácím vzdělávání a 3 starší děti (14, 13 a 11 let) jsou na soukromé expediční škole (tedy vlastně také napůl na domácím vzdělávání + každý měsíc jezdí na výpravy po ČR i zahraničí). Zrovna nedávno se takhle týden plavili kolem Itálie na lodi La Grace :wink: Platíme tedy nemalé školné. Na různé výlety a dovolené jezdíme několikrát do roka, ale naše dovolené tedy nevypadají tak, jak by si mnozí „náročnější“ představovali. Cestujeme obytnou dodávkou, podnikáme road tripy po Evropě, což je vcelku nízkonákladové cestování :wink:
Náš měsíční příjem zde nebudu uvádět, vzhledem k tomu, že manžel podniká, je to stejně každý měsíc trošku jinak. 100 tis. měsíčně to ale není ani zdaleka :wink:
Máme výhodu, že neplatíme žádnou hypotéku ani nájem, voda z vlastní studny, topení odpadem z manželovy výroby (pracuje se dřevem).
Potraviny kupujeme zásadně kvalitní, žádné blafy nejíme. Děti chodí slušně oblečené, obouváme je celkem draze - barefoot. Děti v žádném případě nestrádají. Věnuji se všem tak jak potřebují. Žádné své povinnosti na ně nepřenáším, praktikujeme respektující výchovu a naše děti nemusí prakticky nic :wink: Nemusí, ale chtějí. Jsou velmi samostatní a šikovní.
O domácnost se staráme všichni společně. Rozhodně mi nepřipadá, že bych byla nějak zavalená domácími pracemi. Jsem doma, abych se věnovala právě těm dětem.

Vtipné je, že tak jako někteří považují za nepředstavitelné mít 5 dětí, tak třeba my jsme oproti rodinám v našem okolí ještě taková pidi rodinka a spíš mám pocit, že máme těch dětiček ještě docela málo :mrgreen: Rodiny se 7 dětmi jsou v našem okolí takový docela standard bych řekla (a ne, nejedná se o jistou menšinu :wink:). A ani v jedné z nich děti nestrádají, všechny ty děti jsou velmi šikovné, mají mnoho zájmových aktivit, a jako celek tyhle rodiny fungují úžasně!

Zakladatelko, rozhodně se řečmi žen/matek, které nemají osobní zkušenost s větší rodinou, nenech rozhodit. Pokud zvládáte 4 děti, 5. dítě už určitě nebude problém. Nic se neděje jen tak. Pokud už se stalo, má to tak být ❤️ Já si dnes nedokážu představit, že bych své 5. dítě - svoji jedinou holčičku - neměla.
@sao píše:
Jde. Psala jsem, že 100 tis. měsíčně nemáme. Pokud tě to zajímá přesněji, tak jsme zhruba na polovině :wink:

Tohle musím ocitovat, nejsi ty náhodou moje máma? :roll: Jsem z dvanácti dětí, na dětství nevzpomínám vůbec ráda, poznamenalo mě hodně… Kdyby bylo emimino za mého dětství, tak se tu matka prezentuje jako ta nejdokonalejší ženská, která s přehledem zvládá početnou rodinu a na všechno máme, zvládala to hrát i na okolí, to teď nechápe, jak moc jsme nevděčný, když za rodiči nejezdíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831
22.12.22 21:56
@mado píše:
@sao takze víš prd kolik co stojí a kolik vlastně platíte a tady jenom pohadkaříš.

Když myslíš… :wink: Já nemám čas se tady s nikým dohadovat a nemusím se ani obhajovat. Chtěla jsem pouze povzbudit zakladatelku. Ty si můžeš myslet co chceš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
22.12.22 21:56
@sao píše:
Neoj. ebáváme a nikdo nám nic nedotuje. Je snad zakázáno brát si na pracovní cestu manželku a děti? Jinak si myslím, že ti do toho nic není. Je to náš boj a náš život. Před zákonem máme každopádně vše v pořádku.

mne to je fuk, Kdyz vam to trapne neni, uzivejte svobody. Jen jako moralni pripad nasledovani to neni, a az nekolik deti pociti potrebu studovat na vs, tyhle oj. ebavky budou malo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
22.12.22 22:00
@Anonymní píše:
@Nenuta1 psala jsem 100 na 3 děti a byl to problém;)

No way🫣to je luxus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
22.12.22 22:01
@sao píše:
Proč ne? Zapomněla jsem zmínit, že si manžel dává do nákladů ledacos vč. pohonných hmot, protože cestování a jiné rodinné aktivity většinou spojujeme s nějakou pracovní cestou :wink: Takže spoustu výdajů, které se běžně platí z výdělku, my z výdělku nehradíme. Ale abych byla zcela upřímná, ani nevím jak to děláme a jak nám to vlastně vychází. Vím jenom, že to vychází. Finance má u nás pod palcem manžel, já to moc neřeším. Ukážu maximálně, co je potřeba koupit/zaplatit a o víc už se nestarám :mrgreen: Podotýkám ještě, že bydlíme ve vlastním rodinném domě s velkou zahradou a v podkroví pro děti budujeme další pokoje. Dům jsme si koupili za své, spláceli jsme přímo původnímu majiteli a teď už je pár let náš.

Pohonné hmoty v nákladech vás určitě vytrhnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831
22.12.22 22:02

@monty.python Když myslíš :wink: Psala jsem to zakladatelce, ne tobě. Nejsi povinná mi věřit. Žij si dál svůj život a my si budeme dál žít ten náš, kterým se ty přece vůbec nemusíš vzrušovat :wink: Pokud tě to přecejenom nějakým způsobem vzrušuje, budou za tím velmi pravděpodobně tvá nevyřešená traumata z dětství, za která já ale bohužel nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1831
22.12.22 22:08
@matkabagristy píše:
mne to je fuk, Kdyz vam to trapne neni, uzivejte svobody. Jen jako moralni pripad nasledovani to neni, a az nekolik deti pociti potrebu studovat na vs, tyhle oj. ebavky budou malo

Ne, není mi trapné jezdit s manželem na pracovní cesty. Naopak to máme jako součást vzdělávání našich dětí. Kde jinde se toho více naučí, než ve světě? Při poznávání nových míst a lidí, a zároveň pozorování tatínka při práci a zapojování se dle svého zájmu? Pokud nám závidíš svobodu, je to tvůj problém :wink: Nejsem povinná se tu dál obhajovat. Takže se loučím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22761
22.12.22 22:09
@monty.python píše:

Prosím tě, ten si do nákladů dá všechno, ty kvalitní dětské botičky popíše jako pracovní obuv a kolobezku jako hoblovačku. A dotyčná tu bude radit, jak žít s pěti děckama za padesátku komplet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
22.12.22 22:12
@axlpol píše: ..a k tomu někteří řeší, že musí děti pomáhat doma (ony většinou teda chtějí samy, to je výchovou) ale nebylo dříve uplně normální, že děti pomáhaly a byly brzo samostatné? když máš dvě děti, tak je to roztomilé, že si nachystaj sváču nebo uklidí, ale jak máš dětí více, tak chudáci děti, makaj na ukor sourozenců :lol: :nevim:, protože rodiče jsou lenoši co jen plodí děti. Uff…se divím, že maj někteří tu drzost vůbec takové bludy psát.

Souhlasim
Jako musim uznat, ze moje deti pomahaji, ale je to takovy ten zaklad.. nechci po nich zadne slozitosti, ja jsem teda jako mala musela pomahat mnohem vic… dodnes citim ryc v ruce😅o tom si ty me muzou nechat zdat
Dal me prekvapuje zminka o dotovani na VS… ja jsem brigadnicila od 15, pri VS chodila do prace ale ano i od nasich jsem mela penize, zila jsem si krasne, byli jsme 3… ale ja mam rada hezke veci a to vyzaduje penize
V zahran si studenti bezne berou pujcky na studium… ale u nas je to problem? Jakoby nestacilo ze valna cast VS je zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
22.12.22 22:16
@mado píše:
Prosím tě, ten si do nákladů dá všechno, ty kvalitní dětské botičky popíše jako pracovní obuv a kolobezku jako hoblovačku. A dotyčná tu bude radit, jak žít s pěti děckama za padesátku komplet.

Moje segra ma deti 5 a tech 50 maji taky, ziji skromneji co se jidla a obleceni tyce… ale zato maji svuj velky byt k pronajmu, postavili barak, koupili auto a jezdi treba na x mesicu do Spanelska, detem plati vzdelani … kluci umi 3-4 svet jazyky, jsou na DOM, takze plati skolu par dni v mesici
Jsou takhle max spokojeni, porad nekde jezdi😊 tohle treba neni zivot pro me, mam rada luxus… ale verte ze s 50 se vyjit urcite da

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
22.12.22 22:18
@monty.python píše:

Svym autem projedu 10000 mesicne, manzel jeste vic… takze celkove to pekna suma byt muze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
22.12.22 22:31
@sao píše:
@monty.python Když myslíš :wink: Psala jsem to zakladatelce, ne tobě. Nejsi povinná mi věřit. Žij si dál svůj život a my si budeme dál žít ten náš, kterým se ty přece vůbec nemusíš vzrušovat :wink: Pokud tě to přecejenom nějakým způsobem vzrušuje, budou za tím velmi pravděpodobně tvá nevyřešená traumata z dětství, za která já ale bohužel nemůžu.

Neboj, se svými traumaty dlouhodobě pracuji, ale nemám ráda pohádkáře :* Na expediční škole je školné 7500,– u vás krát tři, za expedici 3500,– u vás krát tři, takže to je polovina vašich příjmů, fakt vám stačí pro sedm lidí na měsíc 25 tisíc na všechno jídlo, drogerii, energie a další? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.12.22 22:32
@Nenuta1 píše:
Moje segra ma deti 5 a tech 50 maji taky, ziji skromneji co se jidla a obleceni tyce… ale zato maji svuj velky byt k pronajmu, postavili barak, koupili auto a jezdi treba na x mesicu do Spanelska, detem plati vzdelani … kluci umi 3-4 svet jazyky, jsou na DOM, takze plati skolu par dni v mesici
Jsou takhle max spokojeni, porad nekde jezdi😊 tohle treba neni zivot pro me, mam rada luxus… ale verte ze s 50 se vyjit urcite da

Tak to ti fakt nevěřím, 50 000 při pěti dětech dělá celkem 7 osob, pokud má měsíc 30 dní, na hlavu to vychází přesně na 238 Kč. Byla bych schopná uvěřit, že plus minus tři jídla denně na hlavu to pokryje - pokud beru, že se doma pro dospělé vaří a děcka mají dotované obědy ve škole. To je ovšem čistě jen jídlo, nikam už se nevleze jakákoliv drogerie, oblečení, boty, lékárna, pomůcky, škola, kapesné, koníčky, dárky, dovolená, nákupy do domácnosti, pojistky, opravy, energie, benzín, poplatky (zákroky) u lékařů, telefony, net a tak bych mohla pokračovat. Většina lidí se fakt nechá utáhnout na vařené nudli, ségra ti řekne, že z 50 vyžije, ale nejspíš myslí jídlo nebo naopak k těm 50 nepočítá příjmy z pronájmu a nevím co ještě. Prostou matikou je jasné, že to prostě nevychází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
22.12.22 22:34
@Nenuta1 píše:
Svym autem projedu 10000 mesicne, manzel jeste vic… takze celkove to pekna suma byt muze

A co jako? I kdyby projezdil 50 tisíc měsíčně, tak si na to musí nejdřív vydělat, ale jasně, internet snese všechno, už jsem si tady na to zvykla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí