Páté dítě neplánované

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2423
23.12.22 10:40

@Nenuta1 Hele, já ti věřím, že vypadáš skvěle a fit, mě se to nedotýká, nejsem ani tlustá ani hnusná, abych ti záviděla. Fakt si tě představuju jak Salákovou, ta je taky udržovaná při tolika dětech, když jsou peníze, jsou i chůvy, aby dotyčná mohla do fitka (nebo ho má rovnou doma), jsou i peníze na estetické úpravy (neříkám, že je máš), ale to celé mě nějak žíly netrhá. Nejsem zhrzená, oškolivá ani chudá (myšleno finančně), abych ti záviděla. Jen můj názor je, že ženské, které se dobrovolně stanou lidskými inkubátory, prostě nechápu. Nechápu, že někdo chce absolvovat těhotenství a porody víckrát, nechápu, že někomu nevadí nonstop ruch a randál, nechápu, že někoho naplňuje se mrcasit třeba 10 let v kuse doma mezi batolatama a většíma, mít naplněný den rozvozem do školek, škol, děláním úkolů, vozením na kroužky, řešit 5× dětský nemoce, vařit nebo prát pro 7 lidí, nebudu se pouštět do toho, jak si představuju, že je obtížné vypnout, když máš všechno znásobené pěti. Chápu, že jsou rodiny typy Kelly Family, kdy ženská rodí až do přechodu a chápu i ty ženský, některé jsou vyloženě mateřské a pečující typy, takže se v tom najdu. Já taková nejsem, proto je to pro mě pochopitelné obtížně viz moje „nechápací“ důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
23.12.22 10:54
@Nenuta1 píše:
Vim jak funguje osvc taky mam mimo jine zivnostak
Ja jen psala… ze to nemuzete brat jako dogma a neni to takto vzdy
Nekdo to muze mit i jako pekny bonus k praci stejne jako dalsi bonusy
A neznamena ze kdyz je jeji manzel osvc musi byt i zamestnavatel, zalezi jak moc si kdo svych zamestnancu ceni a jak moc je chce mit
Nekdy dokonce nabizi i vilu s autem a osobni chuvu pro deti a pani na uklid 24/7😉

Jaké dogma? :nevim: Její manžel podniká, má příjem 50 tisíc, fakt nepíše nic o zaměstnancích a firmě, reagovala jsem na konkrétní komentář a nepsala jsem nic všeobecně, ale odpověď na konkrétní komentář, to že se toho chytáš, že každý to má jinak, nějak nechápu, to je snad jasné, ale její manžel to má tak, na co jsem reagovala :nevim: Dává si veškeré pohonné hmoty do nákladů, i ty které spotřebují na výlety a dovolené, dobře, ale musí si na ně prostě vydělat, to byla celá myšlenka a fakt mu to žádná firma, zaměstnavatel a ani nikdo jiný neproplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
23.12.22 10:57
@Prosimklid píše:
@Nenuta1 Hele, já ti věřím, že vypadáš skvěle a fit, mě se to nedotýká, nejsem ani tlustá ani hnusná, abych ti záviděla. Fakt si tě představuju jak Salákovou, ta je taky udržovaná při tolika dětech, když jsou peníze, jsou i chůvy, aby dotyčná mohla do fitka (nebo ho má rovnou doma), jsou i peníze na estetické úpravy (neříkám, že je máš), ale to celé mě nějak žíly netrhá. Nejsem zhrzená, oškolivá ani chudá (myšleno finančně), abych ti záviděla. Jen můj názor je, že ženské, které se dobrovolně stanou lidskými inkubátory, prostě nechápu. Nechápu, že někdo chce absolvovat těhotenství a porody víckrát, nechápu, že někomu nevadí nonstop ruch a randál, nechápu, že někoho naplňuje se mrcasit třeba 10 let v kuse doma mezi batolatama a většíma, mít naplněný den rozvozem do školek, škol, děláním úkolů, vozením na kroužky, řešit 5× dětský nemoce, vařit nebo prát pro 7 lidí, nebudu se pouštět do toho, jak si představuju, že je obtížné vypnout, když máš všechno znásobené pěti. Chápu, že jsou rodiny typy Kelly Family, kdy ženská rodí až do přechodu a chápu i ty ženský, některé jsou vyloženě mateřské a pečující typy, takže se v tom najdu. Já taková nejsem, proto je to pro mě pochopitelné obtížně viz moje „nechápací“ důvody.

Mně třeba tohle je úplně jedno, ať si každý žije, jak sám uzná za vhodné, jen se mi nelíbí ty pohádky, za 25 tisíc jíme kvalitně celá sedmičlenná rodina, vyjde to s přehledem i na drogerii a ještě plýtváme :roll:

Příspěvek upraven 23.12.22 v 10:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
23.12.22 10:57
@monty.python píše:
Jaké dogma? :nevim: Její manžel podniká, má příjem 50 tisíc, fakt nepíše nic o zaměstnancích a firmě, reagovala jsem na konkrétní komentář a nepsala jsem nic všeobecně, ale odpověď na konkrétní komentář, to že se toho chytáš, že každý to má jinak, nějak nechápu, to je snad jasné, ale její manžel to má tak, na co jsem reagovala :nevim: Dává si veškeré pohonné hmoty do nákladů, i ty které spotřebují na výlety a dovolené, dobře, ale musí si na ně prostě vydělat, to byla celá myšlenka a fakt mu to žádná firma, zaměstnavatel a ani nikdo jiný neproplatí…

Ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
23.12.22 11:02
@monty.python píše:
Mně třeba tohle je úplně jedno, ať si každý žije, jak sám uzná za vhodné, jen se mi nelíbí ty pohádky, za 25 tisíc jíme kvalitně celá sedmičlenná rodina, vyjde to s přehledem i na drogerii a ještě plýtváme :roll:

Makrobioticka strava je docela levna, zdrava
A kdyz se dodrzuje opravdu striktne, moc to nestoji
Plus dnes si doma muzete za par korun vyrobit prasek na prani, do mycky, kosmetiku…
Nic pro me, ja vedu konzumni zivot
Ale znam takove dve rodiny a proste jim to vyhovuje
Ziji happy bez chemie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
23.12.22 14:48
@sao píše:
Jde. Psala jsem, že 100 tis. měsíčně nemáme. Pokud tě to zajímá přesněji, tak jsme zhruba na polovině :wink:

Zajímala mě ta expediční škola a náklady 7 500 + 3 500 na dítě x 3 je 33 000 měsíčně, z padesáti tisíc nereálné. Kde je voda, elektrika, plyn, jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
23.12.22 21:16
@Prosimklid píše:

No vidíš a já to třeba mám přesně naopak… miluji pocit být těhotná, brisko, porody jsem měla krásný, miminka byli sice někdy náročný ale děsně naplnujici, rozvozy, úkoly mne baví..jsem takhle stastna a je mi jasný že už nic lepšího v životě nezažiji…kdybych mohla rodim do přechodu… :,( myslela jsem si že je to běžný, že to tak maji skoro všechny zenske :lol: :lol: :lol: prostě mateřství je mojim smyslem života…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
23.12.22 21:21

@jarfo ne, všechny ženy to tak určitě nemají, naopak je spousta žen, které těhotenství protrpí a porod na nich zanechá šrámy fyzické i duševní. Buď ráda, že se ti teda splnilo to, co tě naplňuje, ale rozhodně bych dle tvého supersluníčkového stavu neposuzovala ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.12.22 21:24

Ja si tehotenstvi i rane detstvi deti uzivala a zaroven se realizuji v zamestnani. Kazdy tohle stesti nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.12.22 21:28

Měla jsem klidné všechny tři těhotenství a mám štěstí na rychlé porody. Až moc rychlé. Dvakrát poslední jsem dojela do porodnice a šlo se rovnou tlačit. Co se budu zdržovat. Ale to neznamená, že budu jabloň aktivní, která plodí neomezeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.12.22 21:38
@Kelsey píše:
Měla jsem klidné všechny tři těhotenství a mám štěstí na rychlé porody. Až moc rychlé. Dvakrát poslední jsem dojela do porodnice a šlo se rovnou tlačit. Co se budu zdržovat. Ale to neznamená, že budu jabloň aktivní, která plodí neomezeně.

tez ses nasla. Preji ti, aby ses profesne posunula dle tvych predstav :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
23.12.22 21:44
@Anonymní píše:
Máme 5 dětí ve velkém věkovém rozmezí a je to náročné. Ale pokud další dítě zvládnete finančně zajistit proč ne. Mít dítě je dar.
Samozřejmě se zvyšujícím se věkem dětí se zvyšuji i finanční a nároky na prostor - každé dítě potřebuje svoje soukromí.
Taky časově je to náročné, kroužky, koníčky, atd… ale to je i u 4.
Všechny děti máme tedy plánované. Všechny jsem rodila přirozeně bez nějakých velkých problémů.
Jo a b. lbé komentáře jako očekávám tady očekávej i v reálu. Společnost Není nastavena na 5 děti a i když nebereme žádné sociální dávky ( manžel má vystudovanou VŠ), oba s manželem pracujeme na plné úvazky ( s vyššími příjmy), máme nemovitost na hypotéku, stále se najdou tací, kteří nás považují pomalu za socky.
Prosím ponechat anonym. DěkujiPříspěvek upraven 22.12.22 v 08:49

Téměř každá žena na světě může mít děti. Dítě tím pádem není dar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
23.12.22 21:44

@Prosimklid a neni super ze si muzeme vybirat co vlastne chceme a kolik deti chceme? Jaka by to byla nuda, kdybychom byly stejne, chtely to same a naplnovalo nas presne to co sousedky odvedle…
Taky prece nechcete vypadat jako xta v rade😉kazda ten smysl zivota ma jinde
A pokud Vy jste ve 20 kdy jste chodila na vysku presne vedela… co Vas osobne v zivote naplni, smekam…
Ja si to uvedomila, az daleko pozdeji
A vubec mi neni lito let, kdy jsem studovala, poznala jsem spoustu lidi, zemi, jinych zvyku… nezda se mi, ze bych je zbytecne promarnila a uprimne? Asi byste si na diskuzich vice smlsly kdybych rekla, ze jsem prodavacka co ma sest deti ne😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
23.12.22 21:45
@Teaveg píše:
Téměř každá žena na světě může mít děti. Dítě tím pádem není dar.

Tak to asi zijete na jine planete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
23.12.22 21:47
@Prosimklid píše:
@jarfo ne, všechny ženy to tak určitě nemají, naopak je spousta žen, které těhotenství protrpí a porod na nich zanechá šrámy fyzické i duševní. Buď ráda, že se ti teda splnilo to, co tě naplňuje, ale rozhodně bych dle tvého supersluníčkového stavu neposuzovala ostatní.

Pokud… sramy fyzicke i dusevni se daji napravit😉 jen spousta zen na to kasle a necha to dojit hodne daleko, bohuzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí