Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@karkarka píše:
@sao no ale o to jde. Pod 100tisic měsíčně tohle všechno co píšeš pro 7 lidí pořídit nejde.
Jde. Psala jsem, že 100 tis. měsíčně nemáme. Pokud tě to zajímá přesněji, tak jsme zhruba na polovině ![]()
@Barbucha3 píše:
Chápu, ale je rozdíl když dítě studuje soukromou školu v zahraničí nebo zadarmo za barákem a je buď na koleji nebo doma. Standart pro to mít dítě není ta první varianta. Zajistit dítěti vzdělání je potřeba. Ale to se u nás dá i dětem ze sociálně slabých rodin prostřednictvím stipendií. Některé mé spolužačky využívaly. Za mě je to tak naprosto v pořádku.
bagrista nestuduje soukromou skolu. Jeho vydaje jsou podobne, jako by studoval v cr. Jen v mekaci se tam nechyta
@Anonymní píše:
@sao můžu napsat zprávu osobní nechci tady psát úplně do detailu své pocity
Určitě můžeš! ![]()
@sao píše:
Jde. Psala jsem, že 100 tis. měsíčně nemáme. Pokud tě to zajímá přesněji, tak jsme zhruba na polovině
ty srando, jakoze za 50t mesicne davate, co popisujes. Pohadky ![]()
@sao píše:
Jde. Psala jsem, že 100 tis. měsíčně nemáme. Pokud tě to zajímá přesněji, tak jsme zhruba na polovině
Tyjo ale tak to žijete krásně, jak jsi to napsala
my těch 100 máme a zdaleka toho nezvládáme tolik
děti mají normální ZŠ, normální školku a žádné extra cesty během roku nepodnikame - pouze výlety v rámci ČR. A zahraniční dovolená v létě u moře. Ale taky bychom zvládli ještě pár dětí navíc, to zas jo.
@matkabagristy jenže uživit dítě na VS v zahraničí můžeš mít problém i s jedním dítětem. Naši sousedi mají 2 děti a na koleji v CR mohlo být pouze jedno. Druhé si muselo zvolit VŠ v místě bydliště. Dům v osobním vlastnictví, úplně normální rodina. A určitě nebudou jediní.
Děti obě VS vystupovali, jsou úspěšní a na pozemcích od rodičů postavili nemovitosti, kde spokojeně žijí.
Nikdo nikdy by si nedovolil nic říct, že si neměli pořizovat druhé dítě, atd… ![]()
Prostě 2 pohoda. Ale u víc to tu hučí co kdyby náhodou neměli.
Není to dvojí metr?
@Lainaire8 píše:
@matkabagristy @Barbucha3 ano, není potřeba studovat v zahraničí, holt bude muset stačit VŠ tady popř. pokud budou ambice, bude se muset dítě snažit samo o nějaký výdělek. Samozřejmě není problém vypomoci, ale taky pochybuju, že by tu pomoc potřebovaly všechny děti, že zrovna všechny 3, 4, 5 budou studovat na soukromých VŠ mimo ČR. To už by byl přírodní úkaz
si zjisti, kolik stoji naklady na studium vcetne bydleni a stravy na verejnych vs v cr. Je to srovnatelne s naklady v eu
@sao píše:Čirá lež. To nelze prostě. Chápu, že chceš bylt v týhle diskuzi zajímavá a strašně dokázat svojí pravdu, ale nikdo příčetný týhle historce neuvěří.
@kocourGarfield píše:
@matkabagristy jenže uživit dítě na VS v zahraničí můžeš mít problém i s jedním dítětem. Naši sousedi mají 2 děti a na koleji v CR mohlo být pouze jedno. Druhé si muselo zvolit VŠ v místě bydliště. Dům v osobním vlastnictví, úplně normální rodina. A určitě nebudou jediní.
Děti obě VS vystupovali, jsou úspěšní a na pozemcích od rodičů postavili nemovitosti, kde spokojeně žijí.
Nikdo nikdy by si nedovolil nic říct, že si neměli pořizovat druhé dítě, atd…
Prostě 2 pohoda. Ale u víc to tu hučí co kdyby náhodou neměli.
Není to dvojí metr?
ano, ted ta predstava, ze mam na vysce tech deti vic nez dve. Ja upozornuji na to, ze to omezeni byt muze.
@matkabagristy zase živit dítě na VŠ není nutnost. Můžou jako rodina volit jinou variantu bez ohledu na počet dětí.
@matkabagristy píše:
ty srando, jakoze za 50t mesicne davate, co popisujes. Pohadky
Proč ne? Zapomněla jsem zmínit, že si manžel dává do nákladů ledacos vč. pohonných hmot, protože cestování a jiné rodinné aktivity většinou spojujeme s nějakou pracovní cestou
Takže spoustu výdajů, které se běžně platí z výdělku, my z výdělku nehradíme. Ale abych byla zcela upřímná, ani nevím jak to děláme a jak nám to vlastně vychází. Vím jenom, že to vychází. Finance má u nás pod palcem manžel, já to moc neřeším. Ukážu maximálně, co je potřeba koupit/zaplatit a o víc už se nestarám
Podotýkám ještě, že bydlíme ve vlastním rodinném domě s velkou zahradou a v podkroví pro děti budujeme další pokoje. Dům jsme si koupili za své, spláceli jsme přímo původnímu majiteli a teď už je pár let náš.
@kocourGarfield píše:
@matkabagristy zase živit dítě na VŠ není nutnost. Můžou jako rodina volit jinou variantu bez ohledu na počet dětí.
jakou jinou variantu muze rodina volit?
@Tosidelassrandu píše: Čirá lež. To nelze prostě. Chápu, že chceš bylt v týhle diskuzi zajímavá a strašně dokázat svojí pravdu, ale nikdo příčetný týhle historce neuvěří.
Nemusíš věřit. Psala jsem to zakladatelce, ty si klidně mysli co chceš
Jde to úplně v pohodě.
@sao píše:
Proč ne? Zapomněla jsem zmínit, že si manžel dává do nákladů ledacos vč. pohonných hmot, protože cestování a jiné rodinné aktivity většinou spojujeme s nějakou pracovní cestouTakže spoustu výdajů, které se běžně platí z výdělku, my z výdělku nehradíme. Ale abych byla zcela upřímná, ani nevím jak to děláme a jak nám to vlastně vychází. Vím jenom, že to vychází. Finance má u nás pod palcem manžel, já to moc neřeším. Ukážu maximálně, co je potřeba koupit/zaplatit a o víc už se nestarám
Podotýkám ještě, že bydlíme ve vlastním rodinném domě s velkou zahradou a v podkroví pro děti budujeme další pokoje. Dům jsme si koupili za své, spláceli jsme přímo původnímu majiteli a teď už je pár let náš.
oj. ebavate system, ktery vam dotuji jini.
@sao takze víš prd kolik co stojí a kolik vlastně platíte a tady jenom pohadkaříš.