Páté dítě neplánované

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.12.22 18:15
@Prosimklid píše:
No já bych řekla, že nestačí, protože hypo nebo nájem platí skoro každý, takže od 55 dalších 15-20 odečti, protože 7 lidí asi nebydlí v garsonce. Dále můžeš začít odečítat výdaje na zdraví - rovnátka, léky, nemoci, brýle/kont. čočky, diety, vitamíny apod. Odečti Vánoce, narozeniny - při sedmi lidech to je výdaj 7× do roka, dovolená pro 7 lidí musí stát majlant, i kdyby jeli pod stan atd, atd.

Nás týdenní letní dovolená většinou stojí kolem 40k, ubytování penzion, soukromé ubytování přes Booking, dost chodíme na jídlo a vstupy. V ČR.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
22.12.22 18:17
@GabinkaCh píše:
Takže lituješ?

Samozřejmě, že ano. A to mě většina lidí, včetně odborníků, se kterými spolupracujeme, obdivuje. Nejsem nezodpovědný blbe. ček ani matka bez citu, ale pokud znáš z bližšího okolí rodiny, kde jsou těžcí autisté, nemělo by to být nic překvapivého. Většina rodin se rozpadne, matky takto postižených dětí berou běžně psychofarmaka nebo v těch horších případech končí svůj život sebevraždou. Nám se mnohaleté manželství nerozpadlo, o svoje duševní zdraví se snažím poctivě pečovat, ale nebudu popírat, že má péče o takto závažně postižené dítě negativní dopad na veškeré aspekty našeho života. Navíc jsem už dříve pečovala o matku umírající na rakovinu i vážně nemocného otce. To, že zatím držím a funguji, neznamená, že to tak půjde donekonečna. Péče o autisty je v oblasti péče o postižené jedna z těch nejnáročnějších. Člověk si bohužel nevybírá, jaké dítě se mu narodí. Kdyby existoval včasný screening, šla bych na potrat.

• Citovat
  • Upravit
5837
22.12.22 18:25
@Lainaire8 píše:
Jsem ráda že se tu objevily i nějaké milé příspěvky od maminek, co ty děti opravdu mají a můžou k tomu říct nejvíc :pankac: mě manžel neustále přemlouvá ke čtvrtému dítěti, tak je fajn si pročíst zkušenosti :mrgreen: mě asi nejvíce děsí těch 9 měsíců pribirani, kontrol, samotný porod a šestinedělí. A to nevyspani, opět :mrgreen:
…to jsem taky cítila u čtvrtého…kdy se mi povedlo po třetím dítěti krásně zhubnout, bylo mi fajn a najednou zase 30kg navíc, bylo mi zle, zase rodit :roll: zase kojit :roll: ale když se doma díváme na toho čtvrtého, tak říkáme „…že nám doma chyběl do party“, že to tak mělo být a vše se zvládne.
Po životních zkušenostech věřím, že se vše děje z nějakého důvodu a to čtvrté „nečekané“ dítě mi to potvrzuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
22.12.22 18:27

@krecik.dzungarsky nemyslím si nic špatného jen jestli nevadí že se ptám jaké přesně postižení má tvoje dítě? A kolik je mu let? Asi je těžké se o tom bavit ale mám taky syna postiženého plus další děti proto se ptám co přesně mu je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
22.12.22 18:30
@lovean píše:
@krecik.dzungarsky nemyslím si nic špatného jen jestli nevadí že se ptám jaké přesně postižení má tvoje dítě? A kolik je mu let? Asi je těžké se o tom bavit ale mám taky syna postiženého plus další děti proto se ptám co přesně mu je

Dítě v pubertě, těžká forma autismu. Víc to specifikovat nechci. Pohybuje se tu anonymně i maminka dospělé schizofreničky. Její příspěvky mi byly hodně blízké.

• Citovat
  • Upravit
7997
22.12.22 18:34

@krecik.dzungarsky aha v pořádku chápu můj syn má specifický autismus a ještě další postižení ale je mi jasné že tvoje dítě je na tom hůř děkuji za odpověď už nebudu vyzvídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.12.22 18:55
@Anonymní píše:
@sao ahoj tak to je fakt krásný příběh děkuji za podporu a za milá slova

Mám stejný názor jako @sao to dáte finančně a máte dost prostoru (popř. možnost a chuť přistavět pokojík) tak bych neváhal a šel do toho. Velká rodina je fajn. Já bych tedy neměnil. A řeči, že pokud je víc dětí tak se jim rodiče nemohou dostatečně věnovat je blbost. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.12.22 19:06
@Prosimklid píše:
To je taková oblíbená citace :mrgreen: V podstatě to nerozporuju, ale je dar i pět dětí? Jako upřímně, na to ženská musí být hodně mateřský typ, aby byla 5 let těhotná, 5× rodila a na rodičáku strávila cca 10-15 let. Zároveň si tím dost uzavírá kariérní dveře a je závislá na manželovi - finančně, taky si dokážu představit, že aby chlap uživil 7 lidí, tak je věčně v práci a nervech, takže ve finále se o děti a domácnost stará ženská sama. Takže jestli spíš dítě není danajský dar.

Dovolil bych si oponovat. Tak v práci věčně nejsem a čtyři děti se dají zvládnout za dva roky (s pětiletým rodičákem). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
22.12.22 19:06

My s tou kámoškou co má 6 dětí onehda právě probíraly finance a jo, ono se řekne, že telefon, rovnátka, brýle nebo dárky nekupujes kazdy měsíc, ale 6 dětí, tj. 6× ročně narozeniny, k tomu Vánoce, Mikuláš, tábory, výlety že školy.
Nechá měsíčně minimálně tisícovku v lékárně a to jsou děcka celkem otužilé a nemocné minimálně. Tisícovka autobus pro děcka, úrazové pojištění, obědy ve škole a školce kol dvou tisíc.
Tábor na týden pro jedno dítě 7tis. Lyžák 7 tis. Jezdí 4 děti. Výlet ze školy, každé dítě 500. Kroužky, kluk třeba chodí do kroužku lezení, měsíčně 800, druhý do fotbalu, měsíčně 500. Když to rozpocitas za rok, tak už si musíš měsíčně odložit pěknou sumu.
Ona odkládá měsíčně 20tis. jen na výlety, tábory, kroužky a dárky. Z toho fondu potom tyto výdaje platí.
Někdo psal že 100k měsíčně je dost, jo je, je to akorát, určitě to není na vyskakování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
22.12.22 19:13
@Big boss píše:
My s tou kámoškou co má 6 dětí onehda právě probíraly finance a jo, ono se řekne, že telefon, rovnátka, brýle nebo dárky nekupujes kazdy měsíc, ale 6 dětí, tj. 6× ročně narozeniny, k tomu Vánoce, Mikuláš, tábory, výlety že školy.
Nechá měsíčně minimálně tisícovku v lékárně a to jsou děcka celkem otužilé a nemocné minimálně. Tisícovka autobus pro děcka, úrazové pojištění, obědy ve škole a školce kol dvou tisíc.
Tábor na týden pro jedno dítě 7tis. Lyžák 7 tis. Jezdí 4 děti. Výlet ze školy, každé dítě 500. Kroužky, kluk třeba chodí do kroužku lezení, měsíčně 800, druhý do fotbalu, měsíčně 500. Když to rozpocitas za rok, tak už si musíš měsíčně odložit pěknou sumu.
Ona odkládá měsíčně 20tis. jen na výlety, tábory, kroužky a dárky. Z toho fondu potom tyto výdaje platí.
Někdo psal že 100k měsíčně je dost, jo je, je to akorát, určitě to není na vyskakování.

Ale vzdyt dnes co tak vidim kolem sebe si nevyskakuji ani ti co maji 1-2 deti😁 ale to je spolecnosti povazovano jako normalni mit 30 tisic hypo
Ale kdyz ma 100 litru a 5-6 deti bez hypo tak je to sakra potiz.. protoze si vyskakovat nemuzou taky😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.22 19:15

@Prosimklid máme opravdu pidi hypotéku v podstatě splacenou. Celkem náklady 10 000 Kč měsíčně.

Příspěvek upraven 22.12.22 v 19:25

• Citovat
  • Upravit
7228
22.12.22 19:23
@Ahep píše:
Si vedle jak ta jedle holka naivní. Starost o potomky nekončí v jejich batolecim věku, alebrz pokračuje kupodivu ještě I na studiích- tím zivenim, sacenim, placením studia a mnoha a mnoha dalších výdajů se studiem souvisejících. A je jen velmi spatnou vizitkou rodiče, jejichž deti, aby mohly studovat, se bez brigád neobejdou.

Ono to těm dětem neublíží si vydělávat při studiu, naši měli peněz dost a stejně jsem chodila na brigády od 16 abych nemusela žebrat o peníze na každou věc, moje kamarádka měla přísného otce a ta si musela přidávat peníze i na výlety…prostě výchova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.22 19:27

@Nenuta1 psala jsem 100 na 3 děti a byl to problém;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.22 19:37

@Big boss jenže tady diskuze kdy 7 lidi žije ze 100 vůbec nebyla. Psala jsem ze máme 100 na 3 děti a bylo mi oznámeno, že je to málo, protože dotyčný ví, kolik dětí stojí. A najednou jsou náklady na bydlení minimálně 20 000, protože nájem a hypo platí dkoto každý. Neplatí.
Když budu mít náklady na bydlení 30 000, asi si při příjmech 100 000 nepořidím 5 děti ze.

Příspěvek upraven 22.12.22 v 19:42

• Citovat
  • Upravit
5837
22.12.22 19:40
@Nenuta1 píše:
Ale vzdyt dnes co tak vidim kolem sebe si nevyskakuji ani ti co maji 1-2 deti😁 ale to je spolecnosti povazovano jako normalni mit 30 tisic hypo
Ale kdyz ma 100 litru a 5-6 deti bez hypo tak je to sakra potiz.. protoze si vyskakovat nemuzou taky😅
..a k tomu někteří řeší, že musí děti pomáhat doma (ony většinou teda chtějí samy, to je výchovou) ale nebylo dříve uplně normální, že děti pomáhaly a byly brzo samostatné? když máš dvě děti, tak je to roztomilé, že si nachystaj sváču nebo uklidí, ale jak máš dětí více, tak chudáci děti, makaj na ukor sourozenců :lol: :nevim:, protože rodiče jsou lenoši co jen plodí děti. Uff…se divím, že maj někteří tu drzost vůbec takové bludy psát.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí