Páté dítě neplánované

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Capelucia
22.12.22 12:04

Zakladatelko, máme známých s 5 dětmi, i když je to sešívaná rodina. Vypadají spokojeně. Taky myslím, že když jste dali 4, dáte i páte, ale pak bych šla na sterilizaci.

A k blbým komentářům. To máš dnes 2 diskuze, jedna, jak dětem škodí, když mají vše, že si pak ničeho neváží a druhá tady, jak je špatný, že děti nemají vše. Prostě cokoliv jiného než děti kolem 25 let věku, 2 ks., nejlépe páreček, při 100k zárobku v čistém, je špatně. Takže neřeš, rozhodni se podle sebe, náklady první roky tolik nahoru nepolezou a jestli to zvládnete pak, musíte vědět sami.

• Citovat
  • Upravit
5683
22.12.22 12:09
@KKK85 píše:
tak pokud mají auto kde se vleze 6 lidi..tak se tam vleze i 7…
…a je vystarano až do smrti, ze :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
22.12.22 12:17
@Ahep píše: …a je vystarano až do smrti, ze :mrgreen:
??
Hela já mluvím jen o tom autě.. já kvůli financím nemám ani druhé dítě. Muž má dvě z prvního manželství, spolu máme jedno. Toužila jsem po dvou dětech.. ale u nás by se muselo řešit i to auto sedmímistné… a počítám i do budoucna o placení škol atd. atd…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17953
22.12.22 12:18

Jak si dite zaslouzi? To je psano kde, ta „zasluhova“ castka?

Takze kdyz moje starsi dcera jde s mladsi do galerie a ja s kluky na turu, je to spatne?
Proc je tu stale znovu Podle sebe soudim tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
22.12.22 12:25
@krecik.dzungarsky píše:
Máte můj obdiv, neměla bych na to. Osobně lituji toho, že jsem si vůbec kdy dovolila plánovaně počít jedno jediné dítě. Při jakémkoliv dalším těhotenství bych šla okamžitě a nekompromisně na potrat. Naštěstí už začínám stárnout. Dítě má těžkou formu autismu, v pubertě se k tomu přidružily obrovské potíže s agresí. Kdybych se mohla rozhodnout znovu, zůstala bych dobrovolně bezdětná a pravděpodobně i šťastná.
U starších rodičů hrozí zvýšené riziko různých komplikací, takže bych se dopředu zamýšlela i nad tím, zda bych dokázala přijmout i dítě, které nemusí být zdravotně v pořádku. Zdravé dítě není vždy samozřejmostí. Je to dar, dar náhody. V předchozích generacích žádné autisty nemám. A postižené dítě je závazek na doživotí, žádné osamostatnění v budoucnu většinou nehrozí.

Takže lituješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17953
22.12.22 12:27
@GabinkaCh píše:
Takže lituješ?

Pokud ano, jeji litosti uplne rozumim. Je to peklo, ze ktereho nemuzes ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
22.12.22 12:29
@Russet píše:
Manžel by měl zakoupit kondomy nebo nesouložit.

Viděla bych to ještě na min. další dvě " nehody" 5 nebo 7,to už je fuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
22.12.22 12:29
@Eliška píše:
Pokud ano, jeji litosti uplne rozumim. Je to peklo, ze ktereho nemuzes ven.

Tohle dovedu pochopit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
22.12.22 12:42

No já zkušenost s pěti dětmi nemám, ale když bych byla vdaná a manžel by páté chtěl, a já bych si nedokázala představit jít na potrat, tak ano, nechala bych si ho. Ale zase kdybych tohle řešila po čtyřicítce, tak to fakt nevím. Ono totiž nejde tak o počet, jako o věk. Přece jen ta únava se hůř snáší. I fakt, že prostě to dítě je dítě i ve 20 letech a to bych nechtěla být už v důchodu. I ta zdravotní stránka. Peníze jsou taky důležitý, ale asi až na druhém místě v závěsu po tomto - nějak se vždycky vydělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
22.12.22 12:44
@Ahep píše:
Tolik děti a furt neví, jak k nim prisli 8o :roll: 8o :zed:

tak presne takhle si predstavuji prispevek od stare, zle a totalne vymastene zenske… moc by me zajimalo, co te vede se takhle na netu ztrapnovat? dela ti to dobre druhe urazet a zesmesnovat? chapu, ze je pred vanoci a ty mas deprese, kdyz vidis, jak o tebe nikdo nestoji, ale fakt je treba se takto ventilovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
22.12.22 12:47
@Ahep píše:
Si vedle jak ta jedle holka naivní. Starost o potomky nekončí v jejich batolecim věku, alebrz pokračuje kupodivu ještě I na studiích- tím zivenim, sacenim, placením studia a mnoha a mnoha dalších výdajů se studiem souvisejících. A je jen velmi spatnou vizitkou rodiče, jejichž deti, aby mohly studovat, se bez brigád neobejdou.
:nevim: někdo psal, že péče končí v batolecím věku? to si snad většina rodičů uvědomuje a pokud potkáš rodiče, kteří neodhadli své síly, tak jim to klidně od plic vyčti. Mě třeba ostatní rodiny nezajímaj, at maj jedno dítě nebo deset…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.12.22 12:47

Musíte si sednout doma spolu a debatovat. Jestli chcete páté dítě. Jestli jste dostatečně zajištění. Jestli máte dost velké bydlení. Nebo zvládnete pořídit větší. Co očekáváš dál od vlastního života. To tady nikdo za tebe a tvého muže nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
22.12.22 12:48
@Zeoli píše:
No já zkušenost s pěti dětmi nemám, ale když bych byla vdaná a manžel by páté chtěl, a já bych si nedokázala představit jít na potrat, tak ano, nechala bych si ho. Ale zase kdybych tohle řešila po čtyřicítce, tak to fakt nevím. Ono totiž nejde tak o počet, jako o věk. Přece jen ta únava se hůř snáší. I fakt, že prostě to dítě je dítě i ve 20 letech a to bych nechtěla být už v důchodu. I ta zdravotní stránka. Peníze jsou taky důležitý, ale asi až na druhém místě v závěsu po tomto - nějak se vždycky vydělají.
Jj s tim musím souhlasit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
22.12.22 12:51
@markytka3 píše:
tak presne takhle si predstavuji prispevek od stare, zle a totalne vymastene zenske… moc by me zajimalo, co te vede se takhle na netu ztrapnovat? dela ti to dobre druhe urazet a zesmesnovat? chapu, ze je pred vanoci a ty mas deprese, kdyz vidis, jak o tebe nikdo nestoji, ale fakt je treba se takto ventilovat?
:lol: :lol: tvrdí, že je to veřejná diskuze a může si psát co chce…může i na ulici vystrčit zadek na lidi. Tím se dá taky projevit a zaujmout.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.22 12:51

@Zeoli no ve věku problém není ještě mi není ani ke 40

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat